locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Bijela kuhinja s drvenom radnom pločom, kakav pod?

Objavljeno: 2021-12-29 15:34:07
Kategorija: Blog

 

S modernim skandinavskim stilom savršeno se podudara bijela kuhinja, ali također izgleda sjajno u drugim aranžmanima. Ako tome dodamo drvenu radnu ploču, dobivamo svijetao, prirodan i vizualno topao interijer. Prilikom planiranja završne obrade stana, obratite posebnu pažnju na dizajn poda za bijelu kuhinju. Koji će najbolje izgledati? Predlažemo kakav će pod u bijeloj kuhinji biti funkcionalan i atraktivan u isto vrijeme.

 

Pod za modernu, bijelu kuhinju

 

Prije nego što počnemo razmišljati o uređenju, odaberimo materijal za pod. U kuhinji su, naravno, najpopularnije pločice. Međutim, vrijedi razmotriti i druge opcije. Donedavno su se podni paneli ili kuhinja s drvenim podom činile nečim vrlo nepraktičnim. Međutim, trenutno dostupni visokokvalitetni materijali pokazuju visoku otpornost na vlagu i druge štetne čimbenike koji djeluju na površinu. Dobro rješenje su i vinilne ploče – izrađene od potpuno sintetičkih materijala, dostupne u različitim izvedbama koje oponašaju različite sirovine – drvo, beton itd.

 

Bijela kuhinja s drvenom radnom pločom – kakav pod?

 

Kada se u prostoru nalazi bijeli kuhinjski namještaj s drvenom radnom pločom, najsigurnija opcija je uskladiti boju poda s pločom. Ovaj aranžman uvodi osjećaj harmonije i udobnosti – odlično funkcionira u skandinavskom stilu, gdje vladaju prirodnost i minimalizam. Elegancija takvog rješenja razbit će toplinu drva. Bjelina ormarića odvojit će dvije površine koje savršeno odgovaraju - drvene radne površine i drvene podove.

Naravno, pod ne mora nužno biti izrađen od prirodnog drva. Drvene vinilne ploče ili pločice s teksturom, ili barem bojom drva, odlično će se uklopiti. Na taj način dobit ćemo savršen stil uz očuvanje funkcionalnosti kuhinje.

 

Bijela kuhinja s bijelim podom

 

Skandinavski stil ističe bijelu kao najvažniju i najčešće korištenu boju. Prilikom planiranja uređenja kuhinje, mnogi vlasnici stanova pitaju se kakav je bijeli kuhinjski namještaj u kombinaciji s bijelim pločicama ili panelima.

Jednobojni interijer može se činiti dosadnim i predvidljivim, ali u nekim okolnostima to je vrlo dobra opcija. Bijela u cijeloj kuhinji izvrstan je izbor za male interijere. Teško je pretjerati s ovom bojom - pogotovo u modernim prostorima izgleda vrlo elegantno. Ako želimo optički povećati malu kuhinju, odaberimo završne kuhinjske fronte s visokim sjajem. Ništa ne smeta da u ovoj vrsti dekoracije pločice budu sjajne.

Takva kombinacija jako dobro izgleda ako joj se doda kontrastna boja, npr. moderna tamno zelena ili intenzivna crvena. Moderna bijela kuhinja s drvenom radnom pločom i ovom vrstom naglasaka uklapa se u modernističke aranžmane.

 

Patchwork pločice u bijeloj kuhinji

 

Trenutno vrlo popularne patchwork pločice savršeno odgovaraju vintage i retro stilovima. Takvi podovi također se mogu uspješno koristiti u interijeru u skandinavskom stilu. Njihov karakter će naglasiti originalnost aranžmana, a istovremeno ništa neće izgubiti svoju praktičnost. Patchwork pločice, zbog svog bogatog dizajna, izvrsne su za kuhinju jer se na njima se ne vide mala zaprljanja.

 

Beton u kuhinji

 

Moderna kuhinja sve više se koristi u strogom industrijskom stilu. U bijeloj kuhinji s drvenom radnom pločom, sjajno izgledaju podne pločice koje oponašaju beton. Sivi pod ne samo da jednostavan za održavanje čistoće - već nam daje i velike mogućnosti uređenja.

Ako se ne osjećate dobro u industrijskom stilu, ali volite sivi pod, odaberite obične pločice ove boje. Možete birati između mnogo proizvoda u različitim nijansama i različitim teksturama.

 

Bijela kuhinja i drvena radna ploča – originalna rješenja

 

Bijeli kuhinjski ormarići, a isto tako stol i stolice za kuhinju u sličnoj boji, univerzalno su rješenje. Oni odgovaraju interijeru u klasičnom stilu ali i mnogim drugim stilovima uređenja. Da bi vaša kuhinja s drvenom radnom pločom dobila malo originalnog dizajna, tradicionalne bijele pločice ili podne ploče u prirodnoj boji drva mogu se zamijeniti hrabrijim rješenjima.

Jedno od njih bit će pod u pastelnoj boji. Možemo birati između cijele palete boja – ružičaste, ljubičaste ili plave. Takav dizajn interijera dobit će dašak romantike i udobnosti. Još jedan zanimljiv prijedlog je obojiti pod bojom koju obično ne očekujemo u takvom prostoru. Moderne boje u duhu pop arta ili urban jungle su crvene, žute ili tamno zelene. Na tako pripremljen pod treba uklopiti dodatke u istoj boji, npr. crvena kuhinjska svjetiljka, žuta slavina iznad sudopera ili smaragdna vaza s cvijećem.

 

Elegantna i funkcionalna kuhinja

 

Zapamtite da je kuhinja u stanu, prostorija u kojoj su praktična rješenja najvažnija. Čak i najljepši interijeri, uređeni prema svim smjernicama modernih dizajnera, neće ispuniti svoju ulogu ako nisu praktični. Dok je velika kuhinja relativno jednostavna za uređenje, mali prostor može predstavljati neke probleme, osobito u smislu nedostatka prostora za pohranu.

U takve interijere savršeno će se uklopiti modularni kuhinjski namještaj. U našoj trgovini naći ćete proizvode u bijeloj boji, s modernom i estetskom drvenom radnom pločom. On vam omogućuje da koristite jedan zid na koji ćete postavili svu potrebnu opremu. Još jedno praktično rješenje za mali i veliki interijer je kutni kuhinjski namještaj.  

Ako znate da ćete u vašoj bijeloj kuhinji s drvenom radnom pločom imati malo prostora, u fazi projektiranja, razmislite o korištenju modernih rješenja za pohranu. Jedna od njih su vrlo funkcionalne cargo košare. One omogućuju optimalno korištenje prostora, koji se često gubi u tradicionalnim ormarima. Na primjer, u kutnom ormariću vrijedi koristiti posebne košare koje se uvlače ili sustave polica. Metalne police također će biti korisne za postavljanje spremnika sa začinima.

Unutrašnjost bijele kuhinje s drvenom radnom pločom, drvenim podom ili pločicama - ova kombinacija izgleda vrlo atraktivno. Ako tome dodamo praktična, moderna rješenja, dobit ćemo savršen prostor za pripremu jela u veseloj, domaćoj atmosferi!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!