locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Boje za spavaću sobu - koje odabrati?

Objavljeno: 2021-10-20 10:17:52
Kategorija: Blog

U odabiru boja za spavaću sobu trebamo se voditi pravilom da u njoj postoje nijanse koje nas opuštaju i umiruju.

Vjerojatno znate da je prilikom uređenja spavaće sobe iznimno važan odabir prave boje zidova i namještaja te dodataka. Boja zidova u spavaćoj sobi trebala bi najbolje odražavati njenu atmosferu, a ne optički smanjiti sobu i preplaviti je. Zahvaljujući našim savjetima, odabrat ćeš savršenu boju za svoj interijer, zadržavajući njegov karakter i dodajući mu duh. Odaberi provjerene, dokazane ili rizičnije kombinacije i uvjeri se da dizajn tvoje spavaće sobe također može oduševiti.

To je također mjesto opuštanja pa je bitno odabrati boje koje neće biti uznemirujuće. Plava, zelena ili možda elementi bijele ili ružičaste boje na zidu? Boje spavaće sobe trebale bi ti pomoći u opuštanju. Ako želiš miran san, pogledaj naše prijedloge.

Pomoći ćemo ti s pravim izborom!

 

Kakve boje zidova male spavaće sobe? Kakve promjene treba napraviti u maloj sobi?

Želiš da tvoja spavaća soba postane pravo kraljevstvo odmora,ali nedostaje ti ideja za to? Možda nemaš dovoljno prostora i ne znaš koju boju odabrati za spavaću sobu? Mali prostor u spavaćoj sobi također možeš pametno urediti. Odaberi boje koje će optički povećati sobu i učiniti je svjetlijom. U takvom interijeru s užitkom ćeš provoditi vrijeme. Ove sezone spavaćom sobom dominira prvenstveno suptilna, klasična elegancija ili boho stil. Boje koje se odnose na ove stilove su na primjer, bež, ugodne plave ili zelene te nijanse mente. Ružičasta i siva također će izgledati dobro s efektnim dodacima kada su zidovi spavaće sobe u pitanju. Soba uređena u nekoliko nijansi iste boje, također će izgledati vrlo zanimljivo. Na samom vrhu je gotovo potpuno bijela spavaća soba s nekoliko intenzivnijih, različitih dodataka koji privlače poglede i čine prostor drugačijim.

Ako imaš malu sobu, zidovi u spavaćoj sobi obojeni u bijelo - ili neku drugu svijetlu nijansu - mogu biti pun pogodak.

Naravno, takvi uobičajeni prijedlozi mogu se koristiti  i u većem prostoru.

Odaberi intenzivne boje u spavaćoj sobi

Koju boju odabrati za spavaću sobu? Sanjaš li o svijetlim prostranim interijerima? Ili možda želiš pustiti mašti na volju? Ako voliš odvažne, energične boje i želiš na taj način urediti prostor u spavaćoj sobi, ništa ti ne stoji na putu. Popularne žute ili zagasito zelene, pa čak i narančaste, uvijek možemo tonirati svjetlijima, na primjer,bež dodacima koji neće preplaviti sobu.

U tako uređenom prostoru sigurno ćeš se osjećati ugodno, a zagasite boje pozitivno će utjecati na tvoje samopouzdanje.

Sanjaš o zidovima u boji intenzivne fuksije, tirkizne ili intenzivne zelene boje? Ne boj se poigrati bojama ako želiš - uvijek imaš mogućnost obojiti jedan dio zidova u intenzivniju boju, a drugi dio u mirniju boju. Bijela, plava, svijetlo bež ili toplija nijansa smeđe boje idealno će se nadopuniti tom vrstom uređenja. 

 

Tamnije nijanse u spavaćoj sobi? Naravno!

Misliš da se tamna boja neće uklopiti u vaš interijer? Naprotiv! Ideja o tamnim bojama u spavaćoj sobi može te iznenaditi, ali to je trenutno hit. Sve što trebate je vješti raspored i pravi izbor dodatnih elemenata. Odaberi nešto što će tvoj interijer učiniti originalnim. Ne samo bijela,već i plava ili siva mogu oduševiti. Uređenje spavaće sobe korištenjem mornarsko plave, ciglasto crvene, pa čak i smeđe uspješno će se uklopiti u elegantan stil tvoje spavaće sobe. Dovoljni su samo nenametljivi dodaci, na primjer, krem jastuci koji će se savršeno uklopiti. Ove vrste kombinacija, u pravilu bolje odgovaraju većim i srednjim spavaćim sobama, koje neće ugušiti korištenje tamnih boja.

Ako pak sanjate o malom, mornarsko plavom interijeru, trebao biti koristiti bijele dodatke ili bijeli namještaj.

 

Možda tapete ili foto tapeta? Što je najbolje koristiti?

Ne znaš koje će nijanse najbolje odgovarati zidovima tvog prostora? Želiš li da spavaća soba bude raznolika i da ne postane banalna? Reći ćemo ti na koje elemente treba obratiti pažnju.

Ako želiš pravilno urediti svoju spavaću sobu i ne sviđa ti se ujednačena boja zidova, zanimljiv izbor zasigurno će biti matrice za iscrtavanje uzoraka ili jednostavno pravilno odabrana tapeta. Ona se obično lijepi na jedan zid (onaj najveći). Možda će ti se svidjeti tapeta s nježnim uzorcima ili fototapeta krajolika? Pravilno odabrana, dobro će pristajati ne samo u velikim interijerima, već i u manjim. Ako interijer u nijansama sive ili bež boje nije tvoj odabir, uvijek se možeš odlučiti na tako otmjeno rješenje.

Ako tražite tapete, njihov veliki izbor potraži u našoj ponudi.

Što je s namještajem? Praktično opremljena spavaća soba – najbolje riješenje

Zapamtite da prava boja zidova u spavaćoj sobi nije sve. Zidovi su važni, ali kreveti , ormari ili funkcionalne komode također su važni. Ako imate tamni prostor, vrijedi uložiti u namještaj, a tu su i tepisi koji će malo posvijetliti sobu i dati joj udobnost. U tom slučaju, stavite svijetlu paletu boja dodataka, isto možete učiniti s podnim oblogama. Zahvaljujući tome, tamne boje zidova u spavaćoj sobi bit će uravnotežene. Za svjetliji prostor imate priliku odabrati tamniji namještaj i ostatak opreme. Pastelne boje zidova spavaće sobe zasigurno će se lijepo uklopiti s tamno smeđom bojom ormara. Noćni ormarići  u istom stilu također će izgledati dobro.

 

Namještaj nije samo funkcionalnost, već i stil - obratite pažnju na detalje

Prilikom uređenja interijera i odabirom odgovarajućeg namještaja, mislite i o stilu sobe. Minimalistički namještaj bit će dobar odabir za ograničene i moderne prostore  ili potkrovlja. Također ga možete uspješno uskladiti sa skandinavskim stilom.

Nešto teži i klasičniji namještaj može se ukomponirati u boho stil, glamur ili francuski stil.

Međutim, koji krevet odabrati za spavaću sobu? Odaberite veličinu koja odgovara dimenzijama prostora. Uvijek postoji mogućnost stavljanja sklopivih sofa i garnitura na razvlačenje ili kreveta sa spremnikom za posteljinu kako biste dobili više prostora. Bračni krevet veličine 160x200 cm prilično je univerzalan i trebao bi se uklopiti u mnogim prostorima.

Odluči se za glamurozne dodatke i odaberi savršene prijedloge za sebe!

Želiš li poboljšati svoje samopouzdanje? Ili se možda trebaš smiriti? Boje za spavaću sobu su važne,  kada već znaš koja će biti boja zidova spavaćoj sobi, razmisli o šarenim ili prigušenijim dodacima. Noćni ormarići i stolići su gotovo neophodna oprema za spavaće sobe, ali treba razmisliti i o ukrasnim jastucima ili prekrivačima, kojima prevladava nježno plava boja, koja će osvježiti interijer.

Ukrasni okviri, ogledalo, sat ili slike u živim bojama (na primjer zelena, pa i narančasta je također dobra ideja) također će biti zanimljiv dodatak. Boja zidova u sobi za spavanje može biti slična boji dodataka, zahvaljujući čemu će cjelina dobiti karakter. Nemojte se bojati živih boja u svom prostoru, boja spavaće sobe doći će do izražaja.

Međutim, ako volite prigušene boje, odlučite se na primjer, za krajolike, zahvaljujući kojima će zid u sobi biti uočljiv. Ružičaste ili svijetle nijanse sive boje ukrasnih jastuka ili prekrivači s uzorkom kao i prirodni, cvjetni elementi puni zelene boje - to je iznimno moderno ove sezone. Ako volite živo cvijeće, možete ga staviti u spavaću sobu.

Nemojte se bojati upotrijebiti svoje omiljene boje, čak i ako mislite da taj odabir boja nije povezan s interijerom spavaće sobe. Riskirajte, na kraju krajeva, vaša udobnost je na prvom mjestu.

Za više inspiracija posjetite www.emmezeta.hr ili se pretplatite na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!