locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Čime prekriti i zaštititi kutnu garnituru?

Objavljeno: 2021-12-01 13:57:58
Kategorija: Blog

Kutna garnitura s dodatnom funkcijom spavanja izvrstan je komad namještaja za stan, koji se može koristiti na dva načina. Kutne garniture za dnevni boravak obično se nalaze ispred televizora ili ispred malog stolića za kavu. To je mjesto opuštanja i odmora, tu se najčešće provodi slobodno vrijeme, a godinama se smatraju vrlo praktičnim komadom namještaja.

 

Ako ste vlasnik ovakvog divnog, dvonamjenskog komada namještaja, treba razmisliti čime ga prekriti kako biste ga zaštitili i sačuvali od oštećenja, zaprljanja i dlake kućnih ljubimaca. Ako vas zanima koji će prekrivač za kutnu garnituru biti najprikladniji a u koji se ne isplati ulagati - pozivamo vas da pročitate naš vodič.

 

Zašto treba pokriti kutnu garnituru?
 

Kutne garniture s funkcijom spavanja koje ćete naći u trgovinama namještaja, u većini slučajeva bit će izrađeni od materijala koji se lako održavaju. Proizvođači su svjesni činjenice da su sofe i kutne garniture sjedala koja se često koriste, pa su stoga - podložni raznim oštećenjima.

 

Najugodniji komad namještaja je onaj koji se lako čisti / pere. Zato, ako imate kućnog ljubimca ili malu djecu prlja sve na svakom koraku, budite zainteresirani za kvalitetu materijala kojim je presvučena u kutna garnitura. Najbolje će biti takve sklopive kutne garniture koje možete održavati čistim bez većih problema kako bi održavanje bilo što jednostavnije. Bez prekrivača će se moći očistiti manja prljavštinu i promjenu boje kuta nježnom četkom pomoću tople vode i tekućine. Međutim, da biste to spriječili, možete staviti prekrivač na kutnu.

 

Na tržištu postoje mnoge varijante dekorativnih prekrivača, obično praktični, debeli i tanji. Najpopularnije tkanine za sofe koje se mogu naći u trgovinama ali i na webu:

• Poliester

• żakard

• atłas

• materijal koji oponaša antilop

• materijal koji oponaša krzno

 

Nije važno koju varijantu pokrivača odaberete, najvažnija je njegova svrha.
 

Prekrivači koji imaju zaštitnu funkciju trebaju biti deblji, jednostavniji za održavanje, odnosno strojno perivi ili vodootporni. Ukrasni prekrivači, s druge strane, mogu biti izrađeni od tanjih materijala, jer se kutna prekrivena takvim materijalom obično ne koristi često (obavlja dekorativnu funkciju prostorije).

 

Prije nego nabavite prekrivač zapamtite da je najlakši način da se prekrivač prilagodi ravnom kutu. Kutna-L i kutna-U, može zahtijevati da naručite prekrivač u dva dijela ili da ga sami šivate. U ovoj varijanti možete kupiti i dva jednaka prekrivača i postaviti ih na dva odvijena dijela kutne.

 

Idealan prekrivač
 

Pravi izazov je uskladiti prekrivač sjedala sa stilom vašeg dnevnog boravka. Elementi kao što su pokrivači i prekrivači mogu donijeti mnogo šarma interijeru, pa je vrijedno pažljivo odabrati savršen prekrivač. Pravi hit u posljednje vrijeme su pokrivači od pamuka i imitacije krzna. Tijekom dana mogu se koristiti kao prekrasan ukras dnevnog boravka, a ako je potrebno navečer se njime možete ogrnuti.

 

Navlake za kutnu također mogu biti super rješenje za zaštitu, naravno neke sofe i kutne garniture imaju navlake koje se mogu skinuti kao i oprati u perilici, ali treba uzeti obzir da ipak većina namještaja za dnevni boravak nema tu mogućnost i potrebno je odabrati rješenje kao što je prekrivač kako bi ga zaštitili od prljavštine i oštećenja.

 

Boja prekrivača - koju odabrati?
 

Dobro je odabrati prekrivač u svijetloj nijansi, kao što su bijela, bež, svijetlo siva, krem ili u pastelnim bojama. Ove boje savršeno se usklađuju s bilo kojim rasporedom namještaja u dnevnoj sobi. Također možete staviti prekrivač u boji koja će razbiti svijetlu boju prostorije, npr. u plavoj, tamno zelenoj ili boji senfa.

 

U slučaju raznobojnih prekrivača i onih apstraktnih s raznobojnim uzorcima, odlučite se na kvalitetu, a ne količinu. Previše uzoraka na tkanini može donijeti nepotreban kaos u vaš jedinstveni interijer dnevnog boravka. Prilikom odlučivanja o prekrivaču s uzorkom, pobrinite se da interijer nema previše svijetlih dekorativnih elemenata.

 

Vrste tkanine prekrivača
 

Tkanina za kauč koji odaberete trebala bi imati ugodnu strukturu za tijelo. Postoji mnogo varijanti, ali najbolje će biti pokrivači prilagođeni cijelom uređenju vašeg interijera.

 

U novije vrijeme postoji nevjerojatan interes za prekrivače u imitaciji krzna. Nježno, dekorativno krzno može se naći u mnogim verzijama boja. Prednost ovog materijala je svestranost, tkanina će se uklopiti u bilo koju vrstu interijera kao i njezin ugodan dodir.

 

Zapamtite da ako ste kupili namještaj u određenoj boji, npr. sive kutne garniture ili kožne kutne garniture i ne želite u potpunosti pokriti njihovu površinu, možete se odlučiti za manje pokrivače za namještaj koji će pokriti samo dio sjedala.

S druge strane, naslon i nasloni za ruke ostat će vidljivi, zahvaljujući kojima će visokokvalitetna kutna izgledati sjajno.

 

Ukusne dekoracije sjedala
 

Ako ste uspjeli odabrati pravi prekrivač za svoj krevet, također možete razmotriti mogućnost dodatnih ukrasa za kauč. Moderne kutne garniture i sofe neće proći bez elegantnih jastuka!

 

Jastuci raspoređeni po krevetima i manjim sjedalima uvijek su savršen ukras za kauč. Zaljubljenici u ove vrste ukrasa često međusobno miješaju mnoge uzorke ili boje, i time oživljavaju interijer. Jastuci se mogu rasporediti naizmjenično u dvije različite boje ili odlučiti o potpunom ludilu i kupiti jastuke u mnogo različitih boja ili uzoraka.

 

Veličina ukrasnih jastuka
 

Izvrsno rješenje je i korištenje nekoliko vrsta veličina, najveći jastuci se zatim postavljaju na sam naslon, ispred njih srednji jastuci, dok najmanji jastuci leže na vanjskom dijelu kauča.

 

Nadamo se da ćete zahvaljujući našim savjetima moći kupiti željeni i čvrsti prekrivač za vašu kutnu garnituru i na taj način osigurati zaštitu namještaja od habanja, prljevštine i dlake kućnih ljubimaca. Zapamtite da je sastav opisan na naljepnici i upute proizvođača za njegu tkanine iznimno važan. Strojno perivi materijali bit će mnogo lakši za održavanje!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!