locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Emmezetine ideje za roštilj

Objavljeno: 2022-04-26 13:28:13
Kategorija: Blog

 

Ideje za roštiljanje

 

U ljetnoj sezoni volimo roštiljati, a pristojni betonski roštilj san su svakog vlasnika parcele. Vrtni roštilji uživaju nepokolebljivu popularnost - omogućuju vam da provedete vrijeme na otvorenom i jedete ukusna jela. Preporučujemo vam da osvježite svoje recepte i iznenadite goste novim jelima. Hranjiva salata bit će zdrava alternativa klasičnoj kobasici na žaru. Plinski roštilji i roštilji na drveni ugljen potiču vas da poslužite nove proizvode za ručak. Uostalom, jela sa roštilja nisu samo meso - naučite recepte za grickalice od povrća. Koristite sezonsko povrće poput paprike ili patlidžana, napravite svježe salate koje sadrže meso pečeno na žaru. Pušnice i kotlovi omogućit će vam da dimite ribu prema vlastitom ukusu - prije dimljenja provjerite imate li potrebne dodatke za roštiljanje. Uostalom, priprema je ključ uspjeha. Povrće na žaru jamstvo je da će jela biti ne samo ukusna, već i zdrava. S vama dijelimo ideje za recepte za jela s roštilja - vrijeme pripreme svakog jela samo nekoliko trenutaka. Ako planirate provesti vikend izvan grada, ponesite sa sobom male plinske peći i otkrijte  lokalne okuse.  Sve sljedeće recepte jednostavno je pripremiti, jer se ne morate strogo držati gramaže sastojaka. I što je najvažnije - nedostatak jednog sastojka ne znači da morate odustati od pripreme jela! Kozji sir može se zamijeniti feta sirom, a šparoge zelenim grahom.

 

 

Pileći ražnjići s umakom od senfa
 

Ražnjići s povrćem primjer su jela s roštilja koje će oduševiti sve. Sastojci i način pripreme ovog jela su jednostavni: samo narežite povrće i meso na veće kockice i zagrijte roštilj - ostatak se radi gotovo sam!

Prvo izrežite pileći file: komade mesa stavite u marinadu maslinovog ulja, zdrobljenog češnjaka, soli i papra. Vrijeme je za povrće - pripremite sastojke: paprika, tikvice, gljive i luk bit će najbolji, ali možete odabrati i druge, omiljene dodatke koje koristite u vašem svakodnevnom jelovniku. Odabrano povrće narežite na veće kockice (otprilike veličine komada mesa) - zahvaljujući tome, ražnjić će se moći ravnomjerno peći na roštilju. Zatim na drvene štapiće dodajte naizmjence sve sastojke.

Ražnjiće treba peći na žaru oko 5 minuta sa svake strane, dok se meso ne ispeče. U vrijeme pečenja pomiješajte umak. Kombinirajte dvije žlice senfa sa žlicom soka od limuna i žlicom maslinovog ulja, dodajte sol po ukusu. Izvrstan dodatak ovom jelu bit će salata od svježeg povrća.

 

Alternativa jelima s piletinom


Umjesto piletine, možete koristiti i, na primjer, narezane kobasice ili komade svinjskog vrata (zapamtite, međutim, da bi svinjski vrat u marinadi trebao stajati malo duže od pilećih prsa). Ovisno o debljini mesa, jelo treba provesti 5-8 minuta na roštilju sa svake strane.

 

Kozji sir, smokve i čips od slanine: brza salata

 

Ova salata je brza, ukusna i zdrava! To može biti oblik predjela ili dodatak jelima s roštilja, pa čak i jelima posluženim za izvrsnu večeru. Recept je kratak, a vrijeme pripreme je samo nekoliko minuta - to je ono što bi trebali biti savršeni recepti za roštilj! Kriške slanine treba položiti na zagrijanu rešetku za roštilj - nekoliko minuta, ovisno o debljini kriški. U međuvremenu možete pripremiti preostale sastojke salate: salatu natrgajte na manje komade, izrežite na kockice rajčice i krastavce, a kozji sir na debele kriške. Svaku smokvu treba izrezati na 4 komada, posuti omiljenim biljem (na primjer, majčinom dušicom i origanom), natopljenu maslinovim uljem i pomiješati sve sastojke salate. Stavite slaninu na vrh. Također je vrijedno dodati svoje omiljene zelene aditive - na primjer, peršin ili bosiljak ili izoštriti okus salate sitno sjeckanim češnjakom.

 

 

Šparoge na žaru i pasta od avokada


Jela od povrća sa žara izvrsna su zamjena za meso. Sezona šparoga je izuzetno kratka, pa treba isprobati ovaj recept!

 

Vezicu šparoga očistite i prelijte maslinovim uljem, pospite solju i paprom - stavite na najvišu rešetku za roštilj.

Izrežite avokado na pola, ogulite i uklonite košticu, a zatim vilicom zgnječite u glatki mousse. Vrijeme je za dodatke koji će dati okus - sol, papar i svježe bilje, na primjer, peršin ili korijander. Ovdje će dobro funkcionirati i sitno sjeckani crveni luk i nekoliko kapi limuna. Takvim jelima u sezoni vrijedi dodati i rajčice izrezane na kockice - one lijepo mirišu i imaju dobar okus.

Šparoge na žaru mogu biti dodatak svinjskom vratu ili oblik predjela, dok se ostali ukusni sastojci peku na žaru. Svakako pokušajte pripremiti ovaj recept!

 

Kralj roštilja: losos u kriškama limuna


Nemate ideja za ručak? Zahvaljujući našem ukusnom prijedlogu, recept za losos na žaru bit će savršen kao brzo jelo. Ribe sa žara bogatstvo su zdravih masti i minerala. Postoji mnogo recepata za ribu na žaru, ali najbolje je koristiti jednostavne ideje za jela.

 

Recept za ribu

 

Temeljito očistite meso ribe i pospite s malo grube soli, a zatim stavite na zagrijani roštilj - vrijeme pripreme je oko 5 minuta s jedne strane. Pečenje ribe na žaru počinje od strane s kožom.

Umjesto lososa, možete koristiti bijelu ribu, ali prije nego što je stavite na roštilj, treba ih namočiti u marinadu soja sosa i ružmarina kako biste im dali čvrstinu.

Losos na žaru dobro se slaže s umakom od hrena - može se napraviti u vrijeme kada je meso na roštilju. Samo pomiješajte hren, majonezu i prirodni jogurt u jednakim omjerima, dodajte protisnuti češanj češnjaka i malo soli.

Izvrstan dodatak današnjem jelu bit će salate, ražnjići s povrćem ili kukuruz u klipovima na žaru, koji je dovoljno premazati maslinovim uljem s malo soli - vrijeme pripreme ovog jela je samo četvrt sata.

 

Želimo vam ugodno roštiljanje s prijateljima i obitelji i dobar tek!

 

Za više proizvoda namijenjenih organizaciji roštilja i opreme vrtne zone kuhanja pozivamo vas da posjetite našu prodavaonicu. Čeka vas dobra usluga i širok asortiman. Naši proizvodi odlikuju se visokom kvalitetom i niskim cijenama svaki dan.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!