locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Evo nekoliko ideja kako urediti ljetni dnevni boravak u vrtu

Objavljeno: 2022-06-15 10:50:06
Kategorija: Blog

 

Stiglo je ljeto, toplo i šareno. Vrijeme uživanja na otvorenom zajedno s prijateljima i obitelji u ugodnom ljetnom dnevnom boravku. Da bi vrijeme provedeno na svježem zraku prošlo ugodno, potrebno je prikladno okruženje - savršeno uređena zona koja će ljeti zamijeniti kućni dnevni boravak.

Udoban ljetni dnevni boravak odmah iza prozora san je mnogih od nas. Ako vas zanima koje elemente koristiti za stvaranje ugodne zone za opuštanje i za uređenje interijera vanjskog dnevnog boravka, preporučujemo vam da pročitate članak. Naši stručnjaci pripremili su nekoliko ideja za zanimljive aranžmane koji mogu biti inspiracija svakome od vas. Oni će vam reći kako udobno i jeftino urediti kutak za odmor: balkon, terasu i vrt. Koji će se udoban namještaj za odmor, pribor i dodaci pokazati najboljim u ovoj ulozi.

 

Potpuna udobnost - savršena priprema ljetnog dnevnog boravka

 

Ljeti vrijeme može biti promjenjivo. Bez obzira na vrućine danju, večeri mogu biti hladnije. Da biste stvorili idealno mjesto za odmor za sve vremenske uvjete, vrijedi uložiti u suncobran, paviljon ili vrtni šator. Ovi jednostavni elementi male vrtne arhitekture ne samo da će ukrasiti unutrašnjost vrta, već će stvoriti i udobno utočište u kojem će odmor biti zadovoljstvo.

Kao alternativa za velike vrtove na raspolaganju bit će udobna vrtna sjenica ili elegantna pergola. Takva zaštita od sunca, vjetra i kiše postavljena na osamljenom mjestu vrta prije svega bit će izvrsna osnova za namještaj za odmor u ljetnom dnevnom boravku.

 

Koristite prirodni krajolik

 

U vrtovima u kojima ima puno drveća, prirodni suncobran mogu biti isprepletene grane drveća. A ako dodatno između njih objesite vrtne zavjese, zaštitit ćete zonu opuštanja od jačih naleta vjetra i učiniti da odmor okružen prirodom bude ugodan.

 

Vrtni namještaj u modernoj verziji

 

Teško je zamisliti ugodnu ljetnu terasu, balkon ili vrt bez vrtnog namještaja. Tržište nudi širok izbor elemenata koji su dizajnirani da vrt pretvore u prostor za odmor i opuštanje.

U nadolazećoj sezoni vrijedi se odlučiti na namještaj od drva ili plastike kao što je umjetni ratan. Ove vrste namještaja grade ugodnu atmosferu ljetnog dnevnog boravka i omogućuju iznimno ugodan odmor.

 

 

Koji namještaj vrijedi odabrati za savršeno uređenje balkona, terase i vrta?

 

Po našem mišljenju, svatko bi trebao tražiti namještaj koji odgovara njihovim potrebama i veličini vrta. Nemojte tražiti dizajnerske komade koji će preplaviti i opteretiti zelenu zonu. Ponekad je manje više. Vrijedno je slijediti ovaj princip pri uređenju vrta, ali i male terase ili balkona.

Apsolutna osnova u vrtnom dnevnom boravku zasigurno će biti udobne vrtne fotelje ili vrtne stolice s oblikovanim naslonom. Pored toga i stol od umjetnog ratana ili drva, na kojem ćete organizirati "vrtnu zabavu".

Za zahtjevnije preporučujemo udobnu vrtnu kutnu garnituru s mekim jastucima, sklopivu vrtnu ležaljku, viseću fotelju gnijezdo, a za prostrani, spektakularni vrt, ergonomski set namještaja koji vam omogućuje da naglasite jedinstveni karakter prostora.

 

Vrtni namještaj u svakom stilu

 

Moderni vrtni namještaj karakterizira univerzalnost. Tako da, odabrani elementi savršeno će se uklopiti u dekor vrta uređenog u boho, retro, modernom, glamur, art deco ili u skandinavskom stilu.

 

Pribor i dodaci za ljetni dnevni boravak

 

Udoban ljetni dnevni boravak, ne čini samo vrtni namještaj, već i pribor koji ga savršeno nadopunjuje. Lijepe sitnice treba koristiti gdje god možete naglasiti stil i jedinstvenost vrta, znajući su baš one ono što određuje karakter interijera.

Na primjer, ažurni vrtni namještaj treba prekriti ugodnim pokrivačem ili prekrivačem i ukrasiti udobnim vrtnim jastucima. Topli pokrivač omogućit će vam da uživate u ugodnom odmoru do kasno u noć. Lampioni i svijeće na terasi omogućit će gostima da se opuste i uživaju u zajednički provedenom vremenu, a zaštitu od komaraca osigurat će zaštitni sprej ili praktična mirisna svijeća.

Zapamtite da su detalji ti koji grade cijeli aranžman. U ljetnom dnevnom boravku vrijedi imati nekoliko praktičnih sitnica koje će povećati udobnost odmora. I još jedna važna napomena. Ukrasi ne moraju biti skupi i sofisticirani. Ove sezone dominiraju rukotvorine, pa ako ih možete sami napraviti, samo naprijed i učinite to! Vlastoručno izrađeni dodaci zasigurno će biti jedinstveni ukras. Postavite makrame, tkane košare, vezene stolnjake i atmosferske svijećnjake, pokrenite maštu i poigrajte se stilizacijama.

Obratite pozornost na zanimljive oblike, lijepe završne detalje i zanimljive boje tekstila. Maknite, iako za ljeto sigurne smeđe, bež i sive, i na njihovom mjestu postavite druge boje. Hrabri mogu posegnuti za neonskim: blijedo zelenom, žutom i plavom, a manje hrabri za crvenom, narančastom ili bojom fuksije.

 

 

Neka večer obasja svjetlo

 

U ljetnim večerima, kada se obiteljska zabava produžuje, grane drveća treba ukrasiti lampionima, lampicama tipa pamučnih kuglica ili šarenim žaruljama rastegnutim među granama. Zahvaljujući njima, na travnjaku i vrtnim stazama plesat će šarene mrlje svjetlosti. Ovaj jednostavan postupak učinit će da se vrt promijeni do neprepoznatljivosti. Prijenosni lampioni ili petrolejske svjetiljke naglasit će ovu čarobnu atmosferu.

Izuzetno dekorativne su svijeće koje plutaju na vodi. Mogu se postaviti u ribnjak ili fontanu, ili čak u vrtni bazen. U sjaju treperavog plamena svijeća, površina vode izgledat će spektakularno i izuzetno atmosferski. Osvjetljenje vrta također će biti naglašeno solarnim svjetiljkama, koje navečer savršeno osvjetljavaju vrtne stazice i stvaraju romantično raspoloženje.

 

Sažetak

 

Ljeti se dnevni boravak često mijenja s vrtom, pa u njemu pokušavate urediti zamjenu za udoban dnevni boravak. Vrtni namještaj, ljuljačke, viseće mreže, viseće fotelje i funkcionalni vrtni dodaci pomoći će u stvaranju savršenog ljetnog dnevnog boravka i prostora koji će se svima svidjeti. Oni zamjenjuju, do sada običnu zelenu zonu, pravim kraljevstvom opuštanja. Pravilno odabrani i ukomponirani, postaju ne samo mjesto ugodnog odmora, već i neobičan ukras vrta.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Ako želite kupiti proizvode koje ne pronalazite u Emmezeta web shop asortimanu, molimo kontaktirajte nas mailom, a mi ćemo odgovoriti na vaš upit.

Želite li vidjeti proširenu ponudu pločica? Pogledajte ponudu naše grupacije u PoljskojČeškojSlovačkoj ili Mađarskoj.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!