locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Ideje za ljetni makeover!

Objavljeno: 2020-06-30 09:08:37
Kategorija: Blog

Vanjski prostor je u većini slučajeva produžetak vašeg zatvorenog životnog prostora i bez obzira na veličinu, u njemu bi trebali uživati u gotovo bilo koje doba godine. Bilo da se radi o malom ili velikom vrtu, balkonu ili terasi, postoji mnogo rješenja koja će ih pretvoriti u vašu oazu mira i uživanja.

Možda se na prvu ne čini tako, ali zapravo vrlo je jednostavno potpuno promijeniti izgled vašeg vanjskog prostora. Potrebno je samo malo planiranja, nekoliko pametnih trikova i Emmezeta!

Pretvorite terasu ili balkon u „novu“ dnevnu sobu

Stvorite ugodan prostor za odmor i uživanje na zraku ulaganjem u vrtni namještaj. Upotreba namještaja koji može podnijeti promjene vremenskih prilika doprinosi istinskoj udobnosti života na otvorenom. Zavirite u našu ponudu i stvorite svoju savršenu vanjsku oazu.

Viseća ljuljačka? Da! Da! I da!

Viseće stolice ili viseće ljuljačke veliki su hit i idealna rješenja za uživanje i opuštanje na otvorenom ali i u zatvorenom prostoru. Sjedalo je dizajnirano da visi sa čeličnog okvira čineći je istodobno snažnom ali uz dopunu udobnim jastucima i toliko nježnom da, dok u njoj ispijate svoje omiljeno piće ili čitate neku zanimljivu knjigu, imate osjećaj kako lebdite na oblaku.

Udahnite svom vrtu život dekoracijama

Spomenuli smo kako je vanjski prostor zapravo produžetak unutarnjeg, stoga nema razloga da ga ne dekorirate jednako kao što bi to učinili i sa svojim dnevnim boravkom. Poigrajte se dekorativnim predmetima poput svijećnjaka, vaza, dekoracija za zid. Teksturama, oblicima i bojama pokušajte uskladiti vanjski i unutarnji prostor.

Oplemenite terasu tepihom

Tko kaže da su tepisi samo za unutarnji prostor? :) Odaberite tepih zanimljivog uzorka, uz vrtnu garnituru na njega postavite nekoliko podnih jastuka i uvjerite se sami koliko će ta kombinacija podići vašu terasu ili balkon te ih pretvoriti u savršen prostor za zabavu i opuštanje na otvorenom.

Dašak boje

Nemojte previše komplicirati. Unesite dašak boje detaljem poput komada namještaja u plavoj, žutoj  ili modernoj petrolej boji ili dekorativnim jastucima koji će dodatno podići cjelokupni dojam vanjskog prostora.

Ogledala. Da, ogledala!

Ako tražite načine kako povećati prostor svog vrta, u dvorište možete objesiti ogledala jer će tako prostor djelovati veće nego ikad prije, obzirom da ogledala stvaraju iluziju prostora. Ako postoji mračan, tmurni kutak, pokušajte ga transformirati ogledalom, vjerujte, stvoriti ćete jedinstveno i bajkovito mjesto na kojem će vam zavidjeti svi susjedi :).

Uložite u posude za cvijeće

Bez obzira da li je vaš vanjski prostor velik ili malen, ne možete pogriješiti sa biljkama. Smjestite ih u teglice ili dekorativne pletene spremnike. Postići ćete još bolji dojam ako ih razvrstate u skupine i postavite na različite visine. Kao postolje za podizanje manjih teglica s tla možete koristiti drvene spremnike ili drvene sklopive police. Time dobivate i jedinstvene dekorativne skulpture. Također, na ovaj način moći ćete češće mijenjati izgled svoje terase ili balkona jednostavno premještanjem teglica.

Čistoća na prvom mjestu!

Prije bilo kakvih zahvata važno je da sve bude uredno i očišćeno. Čišćenje prljavštine koja se skupila na popločenom dijelu dvorišta, vašoj terasi ili balkonu pomoći će vam da odmah uočite razliku u boji i osvježite prostor. Zato pokušajte što detaljnije obaviti posao i naravno odstraniti mahovinu i korov prilikom čišćenja. Dekorativno i korisno rješenje – sakrijte ružnu ili dosadnu površinu postavljanjem paravana. Objesite na njega male teglice sa začinskim biljem, vaša terasa ili balkon dobiti će novo ruho, a salate i jela će uvijek biti upotpunjeni savršenim začinima.

U vremenima poput ovih priroda i jednostavni užici, poput vrtlarenja, gledanja ptica i ispijanja kave na dvorištu, terasi ili balkonu, postaju sve dragocjeniji i obnavljaju tijelo i duh. Zavirite u Emmezetinu ponudu vrtnog namještaja i ostvarite svoje snove o malom ljetnom makeoveru svog vrta, terase ili balkona!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!