locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako napraviti radni stol?

Objavljeno: 2021-12-14 14:48:32
Kategorija: Blog

Udoban, stabilan, i ravan stol temelj je uredskog rada za starije i domaće zadaće najmlađih članova kućanstva. Radni stolovi u trgovinama obično su proizvode na sličan način. Neki od njih mogu se dobiti u setu s uredskom stolicom, ladicama ili policama. Drugi su jednostavne konstrukcije i privlače kupce svojom iznimno niskom cijenom.

Sam radni stol je izuzetno jednostavna konstrukcija koju možete sami sastaviti. Ako vas zanima kako sami napraviti stol, jer modeli u trgovinama ne ispunjavaju vaša očekivanja, pročitajte naš vodič.

Zahvaljujući nekoliko jednostavnih koraka, moći ćete stvoriti najskuplje modele koje ste pronašli u dućanima ili napraviti komad namještaja koji do sada nitko drugi nije izumio. Inspirirani drugim, vrlo sličnim namještajem, možete stvoriti nešto stvarno originalno od sebe!

 

Koje su prednosti " uradi sam " izgradnje stola?


Radni stolovi dostupni u trgovini obično imaju standardne dimenzije - uklapaju se u strogo definirane oblike kako bi ih mogli kompletirati s drugom dodatnom opremom. To se uglavnom odnosi na duljinu i širinu stola, visinu samog stola i konstrukciju nogu. Međutim, vrlo visokim ljudima teško je uskladiti standardne radne površine. Isto vrijedi i za najmlađe, za boravak na jednom mjestu duže vrijeme trebalo bi pravilno pripremiti položaj.

 

Personalizacija


Samostalnom izradom stola možete prilagoditi te parametre vlastitim potrebama ili potrebama djeteta. Štoviše, za model koji ste sami napravili možete kupiti prostrane spremnike pod stol i uložiti u udobne uredske stolice ili ako više volite uredske fotelje.

 

Nemojte se bojati rada "od nule". Napredniji ljudi koji su već imali doticaj sa stolarijom mogu sami upariti pojedinačne elemente; izrežite ih za mjerenje, izbrusite i zaštitite drvo. Oni koji će prvi put u životu raditi sličan posao mogu kupiti gotove dijelove u trgovini namještaja kako bi napravili vlastiti stol. To će uvelike poboljšati rad početnicima. Odlučite sami kako napraviti vlastiti komad namještaja za sobu.

 

Kako napraviti radni stol?


Prije nego što prijeđete na samu konstrukciju, razmislite o tome tko će se koristiti namještaj. Izrada stola za odraslu osobu i dizajniranje komada namještaja za dijete dva su potpuno odvojena projekta.

Ako planirate napraviti stol za svoje dijete, ne zaboravite ga prilagoditi uzrastu. Djeca rastu brzim tempom, a pravi dizajn može vam pomoći da manipulirate visinama oslonca za noge i radne površine kada dođe vrijeme.

Sljedeći korak je razmotriti jeste li više zainteresirani za jednostavne stolove ili možda kutne stolove. Kada imate neko znanje o ovoj temi, možete nastaviti s realizacijom zadatka.

 

Upute za izradu


Prvi korak


Izmjerite prostor / duljinu zida na kojem će stajati vaš stol. Zapišite dimenzije širine i duljine konstrukcije.

 

Drugi korak


Postavite visinu stola, prilagođavajući je svojim potrebama. Svatko ima različite preferencije, pa se nemojte inspirirati sa proizvodima iz trgovine.

 

Treći korak


Razmislite o organizaciji prostora na radnoj površini. Vaš stol trebao bi biti funkcionalan, udoban i dovoljno dubok da može mirno odmarati zapešća na njemu.

Ako ste već sakupili prave dimenzije, ali nemate određenu ideju o tome kako stvoriti osnovu ili sam stol, možete biti inspirirani prijedlozima iz kategorije: radni stolovi.

 

Od kojih materijala izraditi komad namještaja?


Radni stolovi od raznih materijala
Radna ploča - prijedlog materijala za radni stol
Za radnu površinu možete koristiti tri osnovna materijala.

 

Drvo


Prvi od njih je masivno drvo, koje je kao klasik češće korišteno nego druge vrste i materijali. Možete sami pripremiti stol po mjeri ili ga naručiti po mjeri kod stolara. Možete odabrati hrast, bor ili bukvu. Ako dobijete impregnirano drvo, vaše radno vrijeme će se smanjiti. Međutim, ako sami izrezujete drvene elemente i ploču stola, ne zaboravite na posebne proizvode koji štite drvene premaze i na vlastitu zaštitu; radnu odjeću. Radni stol izrađen od drveta je svakako najčvršča varijanta stola.

 

Stol od šperploče


Drugi prijedlog je šperploča, koja će biti mnogo lakša od drva, a isto tako i jeftinija.

 

Radni stol od paleta

 

Posljednji prijedlog je paleta. U trgovinama namještajem ili vrtnim trgovinama postoji mnogo euro-paleta koje možete dobiti potpuno besplatno!

 

Noge - kako ih napraviti?


Noge su iznimno važan strukturni element vašeg stola, jer će odrediti stabilnost i ravnotežu. Možete odabrati da imate dvije deblje noge ili četiri nešto uža elementa.

Da biste pričvrstili noge, u radnoj površini morate izbušiti prikladne rupe u kojima će se fiksirati oslonac za noge. Za to će biti korisni vijci i odvijač. Svaku nogu treba pažljivo pričvrstiti na stol, tako da se ne može okretati ili otkinuti. Metalne noge mogu se dodatno zalijepiti specijaliziranim ljepilom. Nakon postavljanja nogu vaš stol bi trebao biti stabilan, a ploča ravna.

 

Posljednji korak


Posljednji korak je zaštita stola završnim premazom. Osnovna zaštita omogućit će vam zaštitu drva od ogrebotina i mehaničkih oštećenja. Na samom kraju možete koristiti drvenu boju. Obojite svoj stol u istoj boji kao i police sobe ili stvorite nešto potpuno originalno.

Zapamtite, treba neko vrijeme da se boja potpuno osuši. Stoga, sljedeća 2 - 3 dana, nemojte koristiti svoj namještaj u kući.

 

Sažetak


Nadamo se da će vam naš vodič olakšati da sami sastavite svoj stol iz snova i da ćete biti zadovoljni učinkom svog rada. Zapamtite da prije početka izrade možete biti inspirirani modelima iz modernih trgovina, i uskladiti stol s namještajem kao što su uredske police, police, ormari ili opći stil interijera.

Također vas podsječamo da posjetite našu stranicu kategorije: uredski namještaj, gdje možete pronaći savršenu opremu za svoju kolekciju. Želimo vam puno kreativnih ideja i ustrajnosti u ispunjavanju ovog uzbudljivog zadatka!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!