locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako napraviti toaletni stol s ogledalom od komode

Objavljeno: 2021-11-17 15:36:02
Kategorija: Blog

 

Moda za višenamjenski namještaj došla nam je posljednjih godina i zauvijek se smjestila u interijerima naših kuća i stanova. Nije ni čudo, fokusiramo se na praktičnost i funkcionalnost i gdje god je to moguće, zamjenjujemo dva komada namještaja s jednim koji ima dvije funkcije. Slijedeći ovaj trend, pripremili smo vodič o tome kako sami napraviti toaletni stolić pomoću starog stola ili komode. Ako imate dušu umjetnika i DIY majstora  - potičemo vas na: izradu stola vlastitim rukama!

 

Potrebni alati i materijali za izradu toaletnog stola

Koji su materijali i alati potrebni za izradu? Kako ukrasiti stol? Stol sa ili bez ogledala?

 

Pisaći stol

 

Ako negdje u potkrovlju ili podrumu postoji prašnjavi pisaći stol, čije vrijeme je prošlo, možete ga iskoristiti kao konstrukciju za budući toaletni stolić. Pisaći stol je najbolja baza za toaletni stolić. Zašto? Iz dva razloga. Prije svega, daje mnogo mogućnosti skladištenja. Cijenit će ga svaka žena koja ima mnogo kozmetike, nakita i sitnica. Prostrane ladice stvorit će udoban prostor u koji se može sve to spremiti i rasporediti. Dobit ćete savršeni stol za šminkanje.

Na velikoj radnoj površini možete postaviti organizatore ili košare za nakit i sitnu kozmetiku za svakodnevnu šminku. Druga prednost stola u ulozi komode je mogućnost slobodnog postavljanja sjedala, bilo u obliku stolice, fotelje ili udobnog taburea.

 

Komoda

 

Druga je mogućnost za izradu toaletnog stola s dimenzijama - komode. Komode su praktične kao i stolovi, iako možda malo manje udobne. One nemaju nišu namijenjenu postavljanju stolice ili fotelje. Komoda s ladicama zasigurno će pomoći svakoj ženi u spremanju kozmetike, sitnica i pribora, a osim toga, bit će elegantan dodatak interijeru. Što je više ladica, polica i odjeljaka, to će biti lakše održavati red i organizirati zonu spremanja. Prilikom odabira komode treba obratiti pažnju na činjenicu da je njezina gornja ploča dovoljno široka za smještaj stajaćeg ogledala i svih stvari koje će biti izravno na radnoj površini. Komode za dnevni boravak, komode za spavaću sobu ili komode za hodnik savršene su kao osnova toaletnog stolića.

 

Ogledalo

 

Neophodan element svakog ženskog toaletnog stola je, naravno, veliko ogledalo. Koji model ćete odabrati u potpunosti ovisi o vama, vašem ukusu. Možete odabrati ogledalo u okviru, čija će se boja slagati sa bojom stola ili komode. Ogledalo možete odabrati i bez okvira kvadratnog ili okruglog oblika.

Možete koristiti i ono koje imate kod kuće. Ako ne, možete koristiti toaletni stolić bez ogledala, jednostavno kupiti u našoj prodavaonici ili posjetiti webshop. Koje je ogledalo najbolje odabrati? Sa ogledalom ne možete pogriješiti, ali kakvo odabrati ovisi o vama, može biti i viseće i stajaće.

 

Kutije, košare i organizatori za pribor i nakit

 

Prilikom izrade toaletnog stola vlastitim rukama treba obratiti pažnju na prostor za pohranu. U ladicama će super biti košare i odjeljci, što omogućava održavanje reda i brzo pronalaženje određenog predmeta.

Na ploči možete postaviti posebne organizatore za kozmetiku, nakit i šminku. To mogu biti posebno dizajnirani spremnici, ali zapravo će i druge, čak i najjednostavnije kutije sjajno pristajati. U trgovinama ih zaista ima mnoštvo, tako da ćete sigurno pronaći nešto za sebe.

 

DIY (uradi sam) toaletni stol - korak po korak

 

Kada su pojedini elementi za izradu toaletnog stola kompletirani, vrijeme je za obnovu i sastavljanje cjeline. Napravite toaletni stolić vlastitim rukama. Evo naših uputa.

 

Korak 1 – priprema namještaja

 

U ovom slučaju, stol ili komoda s ladicama moraju se pažljivo očistiti i pripremiti za bojanje. Uvijek vam savjetujemo da svaki komad namještaja rastavite na dijelove. Što to znači? Prije svega, za rastavljanje ladica i vrata, odvrnite ručke i uklonite police, kako bi si olakšali posao i svaki od elemenata moći će se temeljito očistiti, izbrusiti i zatim obojiti u odabranu boju.

Ako će toaletni stol s ogledalom biti izrađen od komode koja vam služi svaki dan, u dobrom je stanju i ne zahtijeva obnovu, možete preskočiti ovaj korak. Da biste namještaj osvježili, možete ga obojiti bojom za drvo. Bojanje je sjajan način za brzu preobrazbu namještaja!

 

Korak 2 – površinsko brušenje

 

Prije nego što krenete bojati, morate pravilno izbrusiti namještaj tako da je njegova površina prikladna za bojanje. Pomoći će vam da se boja bolje primi za namještaj i spriječi ljuštenje i neravnine. Ne zaboravite temeljito očistiti namještaj od prašine prije bojanja.

 

Korak 3 – bojanje toaletnog stola

 

Bojanje namještaja uvijek treba početi s nanošenjem temeljnog premaza. To je od velike važnosti, pogotovo kada će se svijetla boja nanositi na tamni namještaj. Temeljni premaz učinit će konačni učinak bojanja mnogo boljim. Da biste to učinili, nanesite boju u slojevima, nakon svake uzmite pauzu, pričekajte da se osuši, a zatim nježno brusite. Koliko slojeva boje treba nanijeti na komodu ili stol? Ne postoji definitivan odgovor na ovo pitanje. Sve ovisi o vrsti boje koju koristite. Ponekad će biti dva, ponekad tri, a ponekad čak i četiri sloja.

Nakon nanošenja posljednjeg, pričekajte da su svi elementi potpuno osušeni, a zatim ih sastavite zajedno. Ovdje možete zamijeniti ručke i noge potpuno novima, dajući komodi svježinu i jedinstvenost.

 

Korak 4 – ogledalo i pribor

 

Ako je toaletni stol sasvim suh, može se postaviti ogledalo. Ako odlučite spojiti njegov okvir sa stolom, za to koristite specijalne vijke. Ogledalo možete staviti labavo na vrh komode, ali zapamtite da takva konstrukcija nije stabilna. Ako u spavaćoj sobi, vaš DIY toaletni stol za šminkanje stoji uz zid, ogledalo može biti obješeno odmah iznad, pa ćete na taj način dobiti dodatni prostor na komodi ili stolu.

Okvir ogledala se može ukrasiti LED svjetlima ili ukrasnim svjetiljkama. Zahvaljujući tome, dobit ćete zanimljiv učinak pozadinskog osvjetljenja i istovremeno uljepšati zonu u kojoj ćete se šminkati svaki dan.

Na ploču postavite organizatore za kozmetiku i kutije. Također, možete ukrasiti svoj novi toaletni stolić s raznim ukrasima ili stalkom za nakit. Zahvaljujući tome, lijepo ćete ga prikazati i istovremeno ga ukrasiti.

 

Stolica, fotelja ili tabure? Koje sjedalo za toaletni stol?

 

Prilikom izrade vlastitog toaletnog stola s ogledalom u spavaćoj sobi, vrijedi razmisliti o udobnom sjedalu koje će olakšati svakodnevno šminkanje. Glavna stvar je, ne morate kupiti novi komad namještaja, oni koje imate kod kuće mogu biti sasvim dobri. Stolica, udobna fotelja, tabure ili mala klupa, sve je pogodno za uporabu kao sjedalo za vaš toaletni stolić.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!