locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako smjestiti dva kreveta u malu sobu

Objavljeno: 2022-01-04 14:44:02
Kategorija: Blog

 

Imate li braću i sestre? Ili možda imate iskustva sa životom u studentskom domu ili studentskom stanu? Ili ste roditelj i u ne baš velikoj kući morate pronaći mjesto za spavanje, igru i učenje za svoju djecu? 

Problem koji ćemo opisati sigurno vam nije stran i znate to iz iskustva. Urediti malu sobu za dvoje braće i sestara nije nemoguć zadatak, iako je vrlo težak, zahtijeva domišljatost. Kako urediti malu sobu da bi svako dijete imalo svoj kutak za učenje, spavanje i odmor?

 

Mjesto za spavanje u sobi za braću i sestre - kreveti na kat ili dva pojedinačna kreveta?

 

Kada vaš dom postane premalen za rastuću obitelj, morate se osloniti na dobro planiranje prostora. Dječja soba namijenjena za dvoje djece mora obavljati brojne funkcije: od domaće zadaće, preko igranja do spavanja i primanja prijatelja.

Svako dijete treba svoje mjesto i malo osame, čak i najmanje. Morate urediti sobu za dvoje djece tako da svako ima svoj kutak. Rješenje može biti kupnja kreveta na kat.

Kreveti za dječju sobu također mogu obavljati druge funkcije, a ne samo prostor za spavanje. U spavaću sobu za mlade treba smjestiti sve stvari za učenje, hobije i sport, odjeću, igračke i suvenire. Njihov se broj povećava ako braća i sestre borave u malom prostoru. Položaj kreveta na kat štedi prostor, a soba se čini većom. Ako namještaj ima dodatne police ili ormariće, vaše će dijete imati dodatni prostor za pohranu sitnica i bit će lakše održavati red u sobi.

Krevet na kat preporučuje se odabrati posebno kada su djeca slične dobi i istog spola. Ovo rješenje posebno vole mala djeca, ali spavanje na katu može biti predmet svađe između braće i sestara. Preporučujemo krevet na kat za malu sobu, osobito modele sa stolom ili ormarom. Pametno rješenje omogućit će vam da spremite dio igračaka i učinkovito uredite malu sobu. Mala soba ostavlja dojam veće kada je namještaj složen jedan na drugi, a prostor na podu u maloj sobi ostaje slobodan.

 

Kako podijeliti dječju sobu?

 

Sofe, dvosjedi i trosjedi na razvlačenje ili kutne garniture, a prije svega tapecirani kreveti u spavaćoj sobi dobro će doći u slučaju kada je među braćom veću razliku u godinama ili su različitih spolova. Raspored sobe počnite upoznavanjem potreba i preferencija svakog djeteta. Djevojke vole malo drugačije boje i motive u odnosu na dječaka. Informacije koje dobijete možete koristiti odabirom boje zidova sobe braće i sestara kako biste ih optički podijelili. Isto možete učiniti i pri odabiru kreveta.

 

Krevet

 

Naravno, mala spavaća soba ima ograničenja i neće se uklopiti svaki model kreveta, pogotovo kada dvoje braće i sestara moraju dijeliti prostor. Kreveti na kat ne preporučuju se tinejdžerima ili starijoj djeci. Krevet koji se nalazi na vrhu možda neće pružiti udobnost i dovoljno prostora za odmor odrasloj osobi. To ne daje osjećaj odvajanja od braće i sestara. Jednostavan način da se pobrinete o dva mjesta za opuštanje vaše djece je krevet s dodatnim prostorom za pohranu, čak i samo s prostorom za posteljinu u ladicama ispod kreveta. Također razmotrite modele koji omogućuju podizanje dijela s madracem i spremanje istog u ormar. Ove vrste zidnih jedinica omogućuju vam maksimalno korištenje male površine dječje sobe. Staviti krevet na kat u sobu svidjet će se maloj djeci, za koju će biti zabavno spavati u gornjem dijelu.

 

Podjela namještajem ili bojama

 

Ispunjavanje dječjeg sna o vlastitom mjestu za igru i učenje, razmislite o tome kako podijeliti malu spavaću sobu. Dobar učinak daje odvajanje pomoću namještaja ili drugačijim bojama. Odvajanje dijela male spavaće sobe bojanjem zidova u omiljenim dječjim bojama ili dodacima u jakim bojama dokazani je trik koji posebno preporučujemo.

Za djecu različite dobi, bit će bolja dva odvojena mjesta za spavanje, uređena tako da braći i sestrama pruže minimalnu privatnost. Možete ih odvojiti postavljanjem visokog regala ili vješanjem dekorativnih tkanina. 

Svakako odaberite višenamjenski namještaj u neutralnoj boji, kako biste pogodili i ukus dječaka i djevojčice. Moderni ormari, stolovi za mlade ili komode dizajnirani su za pohranu puno odjeće, igračaka i sportske opreme, kako bi u sobi vladao savršen red. Sobu dvoje djece različitih spolova uredit ćete koherentno i skladno.

 

Dječja soba - kako postaviti krevet i drugi namještaj?

 

Djeca će često boraviti, igrati se i spavati, pa je glavna stvar pravilno postaviti svu opremu i krevet u spavaćoj sobi. Tradicionalno i funkcionalno, stol se obično nalazi najbliže izvoru dnevne svjetlosti: ispod prozora ili u njegovoj neposrednoj blizini. Tvoreći uvjete za učenje, ne možete zanemariti izbor prikladnih stolica. Fotelja, uredska stolica trebala bi biti podesiva i imati naslone za ruke, tako da je lako prilagodljiva visini korisnika i da vodi brigu o pravilnom držanju djece tijekom učenja. Stolice bez mogućnosti podešavanja pogodne su ako je u sobi stol na kojemu se ne pišu domaće zadaće i ne provodi vrijeme učeći. 

Za manju sobu pogodan je namještaj koji se može složiti do stropa. Dobra ideja je polica ili zidna jedinica s ormarićima i visećim policama. Police i ormare možete koristiti i u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, pa čak i cijelom stanu, čineći ga većim i prostranijim. Soba za dvoje djece neće biti potpuno funkcionalna ako u njoj nema prostranog ormara u koji možete spremiti ne samo odjeću, već i sportsku opremu ili igračke.

Interijere namijenjene najmlađima nije lako urediti, ali se nadamo da će vam naš vodič pomoći u ovom zadatku.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!