locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako smjestiti stol u malu dnevnu sobu

Objavljeno: 2021-11-30 11:10:17
Kategorija: Blog

Kako funkcionalno i istovremeno s ukusom urediti mali dnevni boravak?  Kako smjestiti stol u malu dnevnu sobu? To su pitanja na koja mnogi od nas traže odgovore. Ponekad mali stanovi predstavljaju vlasniku pravi izazov prilikom uređenja. Uređenje malog interijera zahtijeva dobar dizajn, pažljivo planiranje pojedinih elemenata i idealan izbor ukrasa i dekoracija. U malom dnevnom boravku lako je pretjerati, zbog čega bi ključni princip uređenja takvog prostora trebao biti slogan: Što manje to bolje. Kako u praksi planirati raspored namještaja u malom dnevnom boravku u zgradi, gdje postaviti stol i stolice kako ne bi preplavili interijer? Slijede savjeti za uređenje!

 

Kako urediti mali dnevni boravak?


Uređenje malog dnevnog boravka zahtijeva dobar dizajn. Prije nego što odaberete stol, postavite namještaj u dnevnoj sobi. Imajte na umu da se jednostavan modularni namještaj savršeno uklapa u mali dnevni boravak. Pojedinačni elementi mogu se postaviti u različitim dijelovima dnevnog boravka. Zahvaljujući tome, interijer će ostaviti dojam većeg i prostranijeg. Odrecite se masivnog, teškog prevelikog namještaja u malom prostoru kao što su: ormari, modularni namještaj, veliki regali. Na njihovom mjestu bolje će pristajati lagane komode, police ili vitrine.  

Mali interijeri "vole" svijetle boje. Ako cjelokupno uređenje bude u svijetlim bojama, vaš mali dnevni boravak neće biti preplavljen i mračan. Pastelne boje u kombinaciji s prirodnim svjetlom rješenje je koje će se uvijek uklopiti. Kada su namještaj,  sofe, fotelje i drugi dodaci već na mjestu, možete razmisliti o odabiru pravog stola i stolica. Važno je zapamtiti da dnevni boravak u zgradi često nije dovoljno osvijetljen. Iz tog razloga ne bi trebalo prekriti prozore teškim, tamnim dekorima. Mnogo bolje će pristajati nježne zavjese koje će propuštati sunčeve zrake i osvijetliti prostor. Možete se odlučiti i za dnevne/noćne rolete, ovo je dobro rješenje ako dnevni boravak služi i kao spavaća soba i potrebno vam je dobro zamračenje interijera da biste zaspali.

 

Koji stol odabrati za mali dnevni boravak: savjeti za okrugli, pravokutni ili rasklopivi


Koji će oblik stola najbolje funkcionirati u malom dnevnom boravku? Ne postoji jedan dobar odgovor na ovo pitanje, sve ovisi o tome gdje u konačnici želite postaviti stol, kakav raspored ima interijer i koliko osoba će koristiti stol. Ako ćete ga smjestiti u sredinu dnevnog boravka, možete odabrati bilo koji oblik stola. Izvrsno rješenje za mali dnevni boravak je sklopivi stol. Njegove praktične mogućnosti zasigurno će cijeniti oni koji često primaju goste. Za nekoliko trenutaka, mali stol se pretvara u prilično veliki komad namještaja. Sklopivi stol za mali dnevni boravak može biti i okrugli i kvadratni. Treba uzeti u obzir da proizvođači nude velik izbor sklopivog namještaja, te lako možete pronaći model koji će ispuniti sva vaša očekivanja. Po stol i stolice za kuhinju, dnevni boravak ili blagovaonicu pozivamo vas u našu trgovinu! Kod nas ćete pronaći širok izbor proizvoda samo za vas.

 

Veliki stol u malom dnevnom boravku - je li to uopće moguće?


Mnogi od nas sanjaju o tome da veliki obiteljski stol smjeste u dnevni boravak. Problem nastaje kada prostor nije prevelik. Mora li mali dnevni boravak značiti kraj snova o velikom stolu? Ne nužno. Sve ovisi o tome koji su vaši prioriteti. Ako ste u mogućnosti odreći se nekoliko komada namještaja u korist većeg stola, onda vam je san na dohvat ruke. Često mali dnevni boravak s blagovaonicom ujedno ispunjava i gostinjsku funkciju. To ne zahtijeva umetanje dodatnog namještaja u unutrašnjost dnevne sobe. U takvim slučajevima veliki stolovi za blagovanje bit će izvrsno rješenje, a štoviše, mogu postati pravi ukras interijera. Tamo gdje u dnevnom boravku vlada minimalizam, vrijedi postaviti dodatke, dekoracije kao i detalje koji će dati karakter interijeru. Možete se igrati bojama i kombinirati ih jedne s drugima na principu kontrasta. Zapamtite da je cijeli raspored dosljedan i održavan u jednom stilu.

 

Zapamtite!


Najčešća pogreška pri odabiru stola za kuhinju, dnevni boravak ili blagovaonicu je kupnja prevelikog i nepraktičnog modela. Ako tri osobe svakodnevno koriste stol u dnevnoj sobi, nije vrijedno kupiti veliki komad namještaja koji će zauzeti veliki dio malog dnevnog boravka. Tako da je bolje odabrati kompaktni stol za blagovanje s funkcijom sklapanja koji će svakodnevno u sklopljenoj verziji udobno smjestiti obitelj od 4 osobe, a u slučaju posjeta lako se rasklopi.

 

Kako postaviti stol u maloj dnevnoj sobi?


Kada uređujete stan i pitate se gdje smjestiti stol u dnevnoj sobi, obratite pažnju na oblik stola kao početnu točku. Drugačije ćete postaviti okrugli stol, a drugačije pravokutni stol. Prvi od njih je mnogo zahtjevniji jer nije pogodan za postavljanje u kutu sobe ili uz jedan od zidova. Međutim, izgledat će sjajno u sredini sobe ili u jednom od njezinih dijelova. Zapamtite da se stol mora nalaziti na takvom mjestu koje će mu omogućiti slobodan pristup sa svih strana. Situacija je malo drugačija kada imate na raspolaganju kvadratni ili pravokutni stol. Stol u ovom obliku možete smjestiti uz zid, u kut sobe i u sredinu. Raspored malog dnevnog boravka s pravokutnim stolom stoga je jednostavniji i daje veće mogućnosti. Naravno, koji specifičan oblik odaberete ovisi o vašem ukusu, preferencijama, stilu u kojem je uređen dnevni boravak i, naravno, rasporedu drugih elemenata uređenja unutar male dnevne sobe.

 

Mali dnevni boravak u stambenoj zgradi, koristite funkcionalno rješenje!


Želimo napisati nekoliko riječi o dnevnim boravcima, tako malim da je jednostavno nemoguće smjestiti stol u njih. Što učiniti kako biste pronašli čak i mali prostor u kojem možete jesti, piti kavu, ugostiti prijatelje? Nekoliko pametnih rješenja pomoći će vam da uredite mali dnevni boravak.

Prvi od njih je stolić za kavu s funkcijom podešavanja visine. Ovaj komad namještaja ne zauzima puno prostora i daje velike mogućnosti. Uklopit će se čak i u stvarno male dnevne boravke i lako će poslužiti i kao stolić za kavu i kao stol za obrok. Podesiva visina može biti velika pogodnost tako da se gosti uvijek osjećaju ugodno.   

Drugo zanimljivo rješenje su stolići na kotačima, koji se mogu slobodno pomicati s mjesta na mjesto u dnevnom boravku. Štoviše, namještaj ovog tipa može obavljati nekoliko funkcija, npr. mobilni ormar, komode ili kutije za sitnice.

Naš treći prijedlog je ploča pričvršćena na jedan od zidova. Praktična i kompaktna, također daje mnogo mogućnosti uređenja dnevnog boravka. U kombinaciji s barskim stolicama, stvara moderan izgled i daje interijeru jedinstven karakter.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!