locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako urediti dnevni boravak s ormarom

Objavljeno: 2022-01-04 13:04:10
Kategorija: Blog

 

U malom stanu često se pitate u kojoj sobi postaviti veliki namještaj kao što je ormar. Često je hodnik premalen, a nemate zasebnu spavaću sobu ili garderobu? U takvom interijeru morate napraviti kompromis ako želite smjestiti sve što ste namjeravali. Ovaj višenamjenski komad namještaja možete uspješno smjetiti u dnevni boravakOrmari u vašem dnevnom boravku mogu izgledati vrlo atraktivno.

 

Kakav ormar odabrati za dnevni boravak?

 

Ako želite održavati red u dnevnoj sobi, odaberite praktičan i funkcionalan ormar. Kako bi takvi ormari trebali izgledati? U idealnom slučaju, imati šipku na koju možete objesiti odjeću, košulje, haljine. To vam omogućuje da je sva odjeća pregledna i sprječava njeno gužvanje.

Police su jako važne, ali postoji mogućnost da postavite i dodatne ukoliko ih je premalo. Složite, npr. stolnjake, pokrivače, ručnike i druge stvari onako kako želite. Idealno rješenje su ladice, koje se koriste za pohranu donjeg rublja ili sitnica. Izuzetno je važno da odabrani ormar nije samo lijep, već i praktičan. Kada ormari nemaju dovoljno ladica, možete kupiti spremnike za ormare i razne dodatke za ormare. Takvi spremnici su vrlo praktični pri rasporedu prostora i mogu se koristiti, na primjer, za cipele. Pravilno opremljeni ormari olakšavaju svakodnevni život i omogućuju održavanje reda!

 

Uređenje dnevnog boravka s ormarom

 

Ormar se ne može usporediti s bilo kojim namještajem kada je u pitanju dodatni prostor za pohranu. Čak i najveće komode neće pružiti takvu površinu kao visoki ormar, čak do stropa. Izuzetno je koristan u malim stanovima. Postavljanje samo jednog velikog komada namještaja u dnevnoj sobi omogućit će vam da smjestite sve što želite .

Kako urediti dnevni boravak s ormarom? Postavljanje namještaja kao što su ormari u dnevnom boravku dobro funkcionira u slučaju male količine prostora za pohranu. Ako je vaša spavaća soba ili hodnik premalen za postavljanje prostranog i praktičnog ormara, ili kada vam, unatoč tome što ga imate, još uvijek nedostaje prostora - stavite ormar u dnevni boravak.

Dnevni boravak s elegantnim ormarom i dalje će ostati prikladno mjesto za primanje gostiju, a pravi izbor pomoći će vam u održavanju reda. Ponekad ormar može biti ne samo mjesto za čuvanje stvari, već i ukras! U dnevnoj sobi smještenoj u studiju, ormar je neophodan, a zidna jedinica s ormarom dobra je ideja kada imate više prostora i želite maksimalno iskoristiti prostor koji imate.

Možete stvoriti prekrasan raspored dnevnog boravka postavljajući set namještaja na odabrani zid ili ga rasporediti u različitim dijelovima sobe. Zapamtite da odabrani modeli trebaju imati malu dubinu kako ne bi zatrpali prostor. Veliki ormar možete smjestiti u nišu ili mjesto koje će vam biti teško urediti. Niske police, s druge strane, mogu prirodno odvojiti dijelove dnevnog boravka, ako obavljaju različite funkcije, npr. prostor za odmor od blagovaonice ili prostor za odmor od čajne kuhinje.

 

Kako urediti dnevni boravak sa zidnom jedinicom?

 

Popularan način za uređenje dnevnog boravka su zidne jedinice u kombinaciji s ormarom. To ne mora biti neodoljiva konstrukcija, kao što neke asocira. Danas takvi ormari u dnevnoj sobi izgledaju vrlo moderno i mogu se stilizirati u različitim stilovima, npr. u skandinavskom stilu, stilu Provanse, ili jako popularnom stilu loft.

Zidna jedinica može biti modularna i sastojati se od elemenata koji se mogu slobodno međusobno rasporediti. Ormari ne moraju biti čvrsto povezani jedni s drugima na zidu. Takav raspored dnevnog boravka osigurat će da se dnevni boravak optički ne smanji.

Drugi vrsta je ugradbena zidna jedinica koja tvori jednu strukturu. Takvi setovi često imaju ostakljene vitrine ili regale s otvorenim policama, kao i TV ormar. Zidna jedinica je također dobar način za uređenje vašeg doma kada nemate pojma kako urediti dnevni boravak tako da se interijer ne čini prazan.

 

Uredite dnevnu sobu s velikom garderobom

 

Kada nemate dovoljno prostora za pohranu odjeće cijele obitelji u garderobu ili spavaću sobu, a police za knjige ili komode nisu dovoljne veličine - odlučite se za velike ormare. Oni će primiti mnogo više vaše odjeće i raznih drugih stvari. Klizni ormari će se sjajno uklopiti. Prilikom otvaranja, vrata neće zauzimati prostor ni smetati drugom namještaju. Prilikom opremanja dnevnog boravka velikim komadom namještaja odaberite onaj koji će biti napravljen do stropa, osobito u visokoj sobi.  Čak i kada njegova širina nije velika, imat ćete dovoljno prostora za pohranu. Na tržištu su dostupne i nadogradnje ormara, koje se mogu kupiti za niži namještaj. To je vrlo praktično rješenje, jer dobivate mjesto kako bi se spremilo još raznih predmeta.

Koloristički, estetski odabrani prednji dijelovi namještaja bit će ukras interijera za dnevni boravak u stanu. Ako se bojite da će veliki komad namještaja u malom dnevnom boravku zatrpati cijelu sobu, možete odabrati model na nogama koji ostavlja mnogo lakši dojam i zanimljiv dekor. U slučaju velikih ormara, možete koristiti gotova rješenja dostupna u trgovinama odlučujući, na primjer, o klasičnim ormarima ili se odlučiti za namještaj po mjeri.

 

Kako urediti mali dnevni boravak s ormarom?

 

U malom stanu morate pažljivo provesti unutarnje uređenje za dnevni boravak kako biste održali jedinstvenu cjelinu i ne zatrpali prostor. Temelj dizajna interijera ovdje će biti svijetli zidovi i podovi. U malom interijeru najbolje je da se odlučite za svijetli, po mogućnosti bijeli namještaj. Ormari u bijeloj boji sa sjajem karakteristični su za glamurozan i moderan stil, ali će izvrsno funkcionirati u bilo kojem stilu, jer reflektirajući sunčeve zrake, optički povećavaju interijer i čine ga estetskim. U male dnevne sobe u kući uklopit će se ormari od prirodnog svijetlog drva. Savršeno će se uklopiti u klasične, provansalske i skandinavske stilove. 

Bilo bi dobro da se na vratima nalazi ogledalo – zahvaljujući tome, unutrašnjost će se optički povećati. Ogledalo ne mora biti na svim vratima, dovoljno je na jednim od njih, a već ćete dobiti učinak prostranosti. Za male interijere biraju se kutni ormari ili ormari male dubine.

U slučaju da u hodniku ili spavaćoj sobi, veličina ormara može zauzeti puno slobodnog prostora, međutim, malim dnevnim boravkom ne može dominirati samo jedan komad namještaja. Namještaj bi s dnevnim boravkom trebao formirati cjelovit dizajn interijera. U dnevni boravak treba staviti i druge elemente, kao što su kutna garnitura s funkcijom spavanja, stolić za kavu ili udobna fotelja.

Trebalo bi voditi brigu o elementima kao što je dekoracija prozora i ulagati u odgovarajuće proizvode kao što su zavjese i ukrasni jastuci, a krajnji rezultat će vas oduševiti. Takav dnevni boravak s jedinstvenim i estetskim aranžmanom bit će mjesto gdje ćete rado provoditi vrijeme zajedno sa svojom obitelji.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!