locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako urediti sobu za goste? 5 zanimljivih ideja

Objavljeno: 2022-05-06 13:34:40
Kategorija: Blog

 

Primanje gostiju uvijek je uzbudljiv trenutak a istovremeno i trenutak nervoze za članove kućanstva. Svatko želi što bolje primiti svoje prijatelje, poznanike ili obitelj, pogotovo kada gosti trebaju prenoćiti u kući ili stanu. Posebno za vas i vaše goste, donosimo ideje za uređenje gostinjske sobe koja će oduševiti sve!

 

Što bi trebalo biti u gostinjskoj sobi?

 

Prije nego što počnemo iznositi svoje prijedloge, vrijedi odgovoriti na jedno pitanje – kako se oprema spavaća soba kako bi se gosti u njoj osjećali ugodno i dobro? Naravno, mjesto za spavanje će biti korisno, stoga nabavite udoban krevet, dovoljno velik kauč na razvlačenje ili kutnu garnituru ili pak nešto iznenađujuće, ali i udobno! Ideja ima jako puno, a udobno mjesto uopće ne mora biti dosadno. Neka dizajn interijera ostavi vaše goste bez riječi!

Gostinjske sobe često podsjećaju na spavaće sobe, ali vrijedi razmisliti i o drugi rješenjima. Osim mjesta za spavanje, dobro je organizirati udoban kutak za sjedenje s foteljom, tabureima i stolićem za kavu. Gosti će također rado na primjer koristiti ormar ili komodu za odlaganje, pogotovo kada se njihov boravak produži.

Opcija za gostinjsku sobu u obliku zasebne sobe nije loša ideja za iskoristiti. Pružit će posjetiteljima osjećaj privatnosti i ugodnu atmosferu. Također može biti korisna za članove kućanstva, pa je treba urediti tako da ova odvojena soba pruža funkcionalan prostor za stanovnike.

 

5 ideja o tome kako urediti gostinjsku sobu

 

Kako urediti gostinjsku sobu? Što uzeti u obzir prilikom uređivanja? Vjerojatno ima mnogo ideja. Zasebna gostinjska soba pruža brojne mogućnosti uređenja, vjerojatno će se svidjeti i samim gostima – u takvoj gostinjskoj sobi gosti će se osjećati ugodnije. Međutim, ako nije moguće odvojiti zasebnu, čak i malu gostinjsku sobu, vrijedi organizirati prostor kućnog ureda ili dnevnog boravka tako da u slučaju potrebe interijer možete pretvoriti u gostinjsku sobu.

 

 

1. Minimalizam i jednostavnost gostinjske sobe

                 

Gostinjska soba može i trebao bi biti prostor koji će izraziti kakvi su ukućani. Stoga, ako volite minimalizam i modernost, kako biste uredili gostinjsku sobu idite u istom smjeru. U našem aranžmanu nalazi se veliki, bračni krevet s metalnim okvirom. Bijela posteljina i bijeli zidovi savršeno naglašavaju minimalistički karakter. U tu gostinjsku sobu smo dodali noćni ormarić u stilu loft. Lijep, ugodan uzorak i boja prirodnog drva pomoći će u oživljavanju sterilnog interijera i činit će ga jedinstvenim. Aranžman je dopunjen jednostavnom svjetiljkom u stilu loft i funkcionalnim namještajem kao što su ormar, komoda, mali stolić za kavu s udobnim sjedalima.

 

2. Malo zelenila i života

 

Kako bi se gosti i obitelj dobro osjećali u vaša četiri zida, vrijedi se pobrinuti za udobnu sobu prije njihova dolaska. Neka to bude soba za odmor u punom smislu te riječi. U našem drugom prijedlogu postavili smo veliki bračni krevet, ovaj put prekriven malo šarenijom posteljinom. Toplinu i udobnost interijera osigurava topli pokrivač. Osim toga, u sobi je postavljen drveni stol i dvije stolice, gdje se posjetitelji mogu opustiti ili provesti vrijeme sa stanovnicima u gostinjskoj sobi.

Takav aranžman, pun biljaka i dodatnih elemenata, pružit će obitelji i prijateljima opuštajući boravak. Zidovi sobe obojeni su u bijelo i zeleno, postavljeno je ogledalo, a na noćnom ormariću postavljene su noćne svjetiljke.

U takvoj gostinjskoj sobi mali, prirodni dekorativni elementi bit će savršeni, mirisna svijeća ili buket cvijeća postavljeni na stolu.

 

3. Kauč na razvlačenje u društvu plave boje

 

Naš sljedeći prijedlog je dobro rješenje ne samo ako imate zasebnu sobu za posjetitelje - kauči na razvlačenje s funkcijom spavanja također su idealni za dnevni boravak, kućni ured ili sobu za odmor. Za vrijeme posjeta, ove prostorije možete pretvoriti u sobe za goste. Ovo je dobro rješenje kada veličina stana nije jako impresivna i ne možete si priuštiti odvajanje zasebne sobe.

U našim aranžmanima, sive ili bijele sofe ukrašene su plavim dodacima. Ovo će vam definitivno donijeti pozitivan dojam vaših gostiju! Jastuci u jednoličnoj, plavoj boji i sa zanimljivim, etno ili geometrijskim uzorkom izvrsno će funkcionirati. U takvoj sobi za goste zamijenjeni dnevni boravak ili ured, također je dobro postaviti slike ili grafike u plavim nijansama.

Izvrsno rješenje je ono koje kombinira estetiku i funkcionalnost. Ako tražite inspiraciju i provjerena rješenja, ne zaboravite u takve interijere smjestiti namještaj koji će se koristiti za spremanje osobnih stvari gostiju – komoda s ladicama i vratima ili regal sa zglobnim vratima, gdje možete pospremiti osobne predmete.

 

 

4. Siva kutna garnitura na razvlačenje

 

Ne samo da su sofe prikladne za gostinjsku sobu. U dnevnim sobama ili uredima možete postaviti kauč na razvlačenje, ali udobna kutna garnitura za spavanje također će savršeno funkcionirati. U našem prijedlogu umetnuli smo sivu kutnu garnituru u prostoriju. Siva nijansa čini da se kutna garnitura dobro uklapa u interijere u različitim stilovima. Dodajte svoje omiljene dodatke i uredite sobu točno onako kako želite!

Prednost kutnih garnitura je njihov neobičan, zanimljiv izgled i istovremeno lakoća njihovog rasporeda. Kutna garnitura može postati najvažnijim komadom namještaja u dnevnoj sobi. Od toga će puno profitirati i stan ili kuća – kutna garnitura će svakodnevno služiti članovima kućanstva da se opuste i odmore, a za vrijeme trajanja posjeta pretvorit će se u ugodno mjesto za spavanje.

U takav interijer svakako dodajte mekani tekstil, što će pružiti udobnost i učiniti da se osjećate ugodno bilo da se opuštate na sklopljenoj kutnoj garnituri ili spavate na njoj. Također je vrijedno nadopuniti aranžmane svježim cvijećem ili lončanicama, što će definitivno oživjeti interijer. Dnevni boravak ili ured uređen na takav način istovremeno će biti estetski i funkcionalan što je itekako poželjno.

 

5. Kauči i klupe za odmor i spavanje

 

U maloj kući ili stanu vrlo je teško imati zasebnu gostinjsku sobu. Neće uvijek stati dodatni krevet ili kauč na razvlačenje. Iz tog razloga, naš posljednji prijedlog su mali ležajevi i klupe za odmor i spavanje ili krevet na kat s kojima ćete lijepo urediti sobe u kući. Neće biti toliko prostora za spavanje kao na bračnom krevetu, ali namještaj će stati u malu sobu i učiniti je izuzetno ugodnom.

Ležajevi i klupe napravljeni su poput tipičnih kreveta. Odaberite modele s madracem, jer tada ćete u tren oka pripremiti mjesto za spavanje svojim gostima. Takve ležajeve možete smjestiti u gotovo svaku prostoriju – dnevni boravak, ured pa čak i u kuhinju. Gostima će se definitivno svidjeti.

 

Konačni savjeti za sve

 

Namještaj nije sve – ne zaboravite pravilno ukrasiti prostoriju. To je uvijek točka na i. Koristite tekstil, jastuke, pokrivače i objesite zavjese na prozor. Posjetitelji moraju imati mjesto za svoju odjeću u spavaćoj sobi, pa se pobrinite da ne nedostaje namještaja za pohranu poput komode ili ormara.

 Za dizajn predlažemo da koristite neutralne svijetle boje koje će osvojiti svakog gosta. Prostor u kojem se nalazi krevet za goste neka bude uredan i čist. To što je sve ujednačeno i lijepo ne znači da je i skupo. Posjetite naše trgovine i pronađite inspiraciju na jednom mjestu.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!