locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kakvu stolicu odabrati za uredski stol?

Objavljeno: 2022-01-21 11:27:27
Kategorija: Blog

 

Provjerite što treba uzeti u obzir pri odabiru komada namještaja!
 

Udobnost je iznimno važna za vrijeme rada. Često provodite nekoliko ili čak desetak sati dnevno u fotelji ili stolici, zato je važno da odabrana stolica bude udobna i ergonomska. Odabir prave stolice nije nimalo jednostavan, ali pravi komad namještaja služit će dugo vremena i učinit će da dugotrajan posao za stolom, ne bude naporan.

 

Kakve se uredske stolice mogu kupiti?
 

Tržište ima bogatu ponudu uredskih stolica, a prodavači se međusobno utrkuju kako bi kupcima pružili najbolje i najzanimljivije proizvode. Uredsku stolicu za stol možete kupiti jednako preko internetske trgovine kao i u popularnim trgovinama namještaja. Dobro je odlučiti se za ovu posljednju opciju, jer u trgovini možete isprobati odabranu stolicu.

Postoji mnogo modela. Uredska stolica može biti opremljena kotačima ili može stajati samo na nogama. Postoje uredske stolice sa ili bez naslona za leđa s naslonima za ruke, osloncem za noge ili posebnim džepovima. Posebni dodaci uključuju držače za napitke, naslone za glavu i jastuke za kralježnicu. Prilikom odabira prave stolice obratite pažnju na ono za što bi se trebala koristiti i što će vam biti najvažnije u njoj.

 

Što tražiti pri odabiru?
 

Postoji nekoliko parametara koji vam omogućuju da provjerite hoće li odabrana stolica biti prikladna za vaše potrebe. Stoga obratite posebnu pažnju na one značajke stolice koje su prikazane u nastavku i koje vam mogu biti važne.

 

Udobnost
 

Ovo je vjerojatno najvažniji parametar stolice i sigurno će biti od velike važnosti. Udobna stolica omogućit će vam da radite dugo. Ergonomska stolica treba imati odgovarajuću visinu, trebala bi biti podesiva. Podešavanja naslona također će biti korisno kada želite nagnuti naslon i odmoriti se neko vrijeme. Mogućnost podešavanja poboljšat će udobnost korištenja namještaja. Udobna stolica je također adekvatna potpora za kralježnicu, ovdje će biti od pomoći odgovarajući naslon za glavu ili lumbalni jastuk. Osim jastuka, vrijedi provjeriti i druge, dodatne opcije opreme, npr. naslone za ruke.

Udobna uredska stolica je prikladno, oblikovano sjedalo i naslon. Uredska stolica za rad trebala bi imati pravilno profilirani naslon u obliku slova S - tada će biti najudobnija.

 

Funkcionalnost
 

Stolica bi također trebala biti funkcionalna. Rotirajući modeli su izuzetno praktični. Oni će vam omogućiti da udobno sjedite i ustajete, kao i da se rotirate na mjestu - to je vrlo korisno, pogotovo ako u procesu rada posegnete za mnogim materijalima odjednom i koristite stvari koje su raspoređene okolo, a ne samo na stolu. Isto tako su funkcionalni i kotači na uredskim stolicama. Oni vam omogućuju brže kretanje u malom prostoru bez potrebe za stalnim ustajanjem.

 

Materijal
 

Posljednja stvar na koju treba obratiti posebnu pažnju je materijal od kojeg je izrađena stolica i koliko je čvrsto izrađen namještaj. Provjerite kako izgleda mehanizam podizanja, je li čvrst i ne klima li se sjedalo. Razgovarajte s prodavačem, često su u stanju savjetovati najbrže i najučinkovitije, koji će model stolice biti najprikladniji. Prilikom odabira stolice odlučite se za mekan i udoban model. Kada kupujete u trgovini, najbolje je samo sjesti na takvu stolicu i vidjeti hoće li biti udobna.

 

Uredske stolice, udobne uredske fotelje
 

Rad u uredu je naporan za tijelo. Stalan boravak u jednom položaju opterećuje kralježnicu i može pridonijeti bolovima u leđima. Da biste to izbjegli, odlučite se za odgovarajući model fotelje. Zahvaljujući tome, pružit ćete si odgovarajuću podršku za kralježnicu, a rad na računalu neće biti tako naporan. Ako puno pišete, uložite u naslone za ruke koji će podržati vaše ruke.

 

Koja je razlika između stolica za mlade i uredskih stolica?
 

Namještaj za mlade značajno se razlikuje od drugih. Moraju biti moderne, ali i praktične. Fotelja za mladu osobu trebala bi biti izdržljiva i dizajnerska. Stolice je najbolje birati zajedno s vašim djetetom. Ovdje će biti najprikladniji okretni model i čvrsti nosač kotača. Dobre fotelje bit će korisne i za učenje i za zabavu.

 

Stolice za djecu, usrećite svoju djecu
 

Manja djeca također trebaju fotelje ili stolice za radni stol. Prilagodite sjedala djetetovoj visini. Stolicu za dijete možete odabrati s obzirom na njegov spol i želje, posebno su popularni šareni modeli s tiskom.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i prijavite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!