locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kauč s tabureom poput kutne garniture – način stvaranja elegantnog dnevnog boravka

Objavljeno: 2022-05-02 12:07:51
Kategorija: Blog

 

Kauč je glavni element dekoracije dnevnog boravka, što mu daje karakter i jedinstveni stil. Komad namještaja koji elegantno i diskretno razdvaja prostor za odmor u dnevnom boravku, čineći ga srcem kuće. Kauč je često višenamjenski komad namještaja. U apartmanima s malim prostorom istovremeno djeluje kao udobno sjedalo tijekom dana i krevet u punoj veličini noću.

U modernim stanovima, uređenim u stilu glamura, art decoa, shabby chic ili boho, sve češće možete vidjeti kauč uz funkcionalan tabure. Ovo inovativno rješenje savršeno se uklapa u dnevni boravak, stvarajući učinkovit, udoban i izuzetno funkcionalan styling.

 

Udoban tapecirani namještaj - kauč s vrećicom, fotelja s vrećicom ili možda kutni kauč

 

Pouf je višenamjenski komad namještaja koji može biti koristan u dnevnom boravku kako pri primanju gostiju tako i popodnevnog ljenčarenja u intimnom, obiteljskom okruženju. Idealan je dodatak kauču za dnevni boravak i izvrsna alternativa mnogo većim kutnim garniturama. Svugdje gdje je iz različitih razloga, nemoguće umetnuti klasičnu kutnu garnituru uspješno će se uklopiti kauč s tabureom. Koji je fenomen taburea? Zašto je postao toliko popularan u novije vrijeme? Evo nekih od najvažnijih prednosti taburea.

 

Dodatno sjedalo za nadopunu kauču ili kutnoj garnituri

U dnevnim sobama u zgradi ili kući s terasom obično nema mjesta za veliku kutnu garnituru, pa je puno bolje rješenje kompaktni kauč i stilski, udoban tabure koji se može pomicati ovisno o potrebama. Ako je dodatno sjedalo namijenjeno da bude pokretno, razmislite o odabiru modela koji nije težak i ima kotače. Iako taburei, za razliku od fotelja i ležajeva, najčešće nemaju naslon, vrlo su udobni zahvaljujući ugodnim na dodir presvlakama, ispod kojih se nalazi meka spužva.

Oslonac za noge

Zbog svoje visine, taburei su stvoreni za obavljanje ove funkcije, pa je bez njih teško zamisliti moderne setove za odmor. Samo udobno sjedite na kauču, naslonite se na jastuke i ispružite bose noge na oslonac kako biste im omogućili da se odmore, riješiti se osjećaja težine u nogama, oslobodite kralježnicu i zglobove i vodite računa o pravilnoj cirkulaciji krvi.

Prostor za pohranu

Tabure u unutrašnjosti obično ima skriveni spremnik za posteljinu ili škrinju u koju, ovisno o veličini, možete pohraniti stolnjake, prekrivače, omiljene časopise ili pribor za svakodnevnu uporabu. Ovu mogućnost zasigurno će koristiti amateri održavanja reda svaki dan, kao i ljubitelji minimalističkih interijera koje karakterizira jednostavnost i optički poredak.

Stolić za kavu

Većina tapeciranih taburea savršeno će se uklopiti u ulogu praktične klupe ili stola za piće i grickalice. Prilikom odlučivanja o takvoj primjeni, za svaki slučaj dobro je kupiti ukrasni pladanj koji će zaštititi tkaninu od zaprljanja. Ugodnije je koristiti taburee sa skidivom navlakom, jer kad se zaprlja samo je ubacite u perilicu rublja, zahvaljujući čemu će godinama izgledati kao nova.

Naravno, dodani pouf je vrlo koristan element ne samo za dnevni boravak, već i za spavaću sobu, kupaonicu i hodnik, jer je izvrstan kao spremište za šešire, šalove i papuče, a istovremeno će olakšati obuvanje i skidanje cipela. S druge strane, za dječju sobu najbolje je kupiti malo drugačiju vrstu taburea - vreće za sjedenje, koje će brzo postati omiljena sjedala vaše djece.

 

 

Kutna garnitura s tabureom umjesto kauča na razvlačenje. Materijal presvlake i punjenje sjedala

 

Donedavno su ulogu kreveta u dnevnoj sobi igrali kauči na razvlačenje s funkcijom spavanja i kauči na razvlačenje, ali sada kutne garniture s integriranim tabureom postaju sve popularnije. Obično su u obliku slova L ili U, tako da mogu primiti mnoge goste tijekom dana, dok nakon privlačenja pravokutnog taburea i zamjene ukrasnih jastuka posteljinom služe kao krevet u punoj veličini na kojem mogu udobno spavati najmanje 2 osobe (njegov prostor za spavanje ovisi o veličini kutne garniture).

Kada kupujete ovu vrstu seta, vrijedi obratiti pozornost na vrstu presvlake. Presvlaka ne samo da bi trebala izgledati estetski ugodno i odgovarati dekoru cjeline, već bi trebala biti i jednostavna za čišćenje i otporna na čestu uporabu - prvenstveno abraziju i deformacije. Eko-koža će dobro funkcionirati, izgleda elegantno, ugodna je na dodir, a istovremeno ne zahtijeva kompliciranu njegu. Ako sumnjate je li odabrani materijal prikladan za presvlake, zatražite pomoć od prodavatelja ili potražite savjete u našem članku: Koji će materijal za kutnu garnituru biti savršen? Na što obratiti pažnju?

Prostor za spavanje

Udoban kauč ima dovoljno veliku površinu za spavanje. Ako znate da će obavljati funkciju kreveta, prije kupnje svakako provjerite prostor za spavanje kako biste izbjegli moguća razočaranja.

 

 

Kauč s tabureom - zašto ga vrijedi odabrati

 

Jedan od najvećih hitova u posljednjem desetljeću je moderan modularni namještaj za dnevni boravak. Uklapa se u dnevni boravak, u sobu za mlade ili u gostinjsku sobu. Odakle dolazi njihova popularnost? Uglavnom iz činjenice da pomoću 2-3 elementa možete stvoriti nekoliko različitih funkcionalnih komada namještaja raznih namjena. Na primjer, kauč s tabureom može stvoriti veliku kutnu garnituru ili sjedalo sa stolićem za kavu. Dva dijela mogu biti smještena na različitim mjestima u sobi. Pravilan raspored proizvoda nije samo velika površina za sjedenje, već i dizajnerski interijer.

 

Kako ukrasiti dnevni boravak pomoću taburea?

 

Iako se taburei, poput zidnih jedinica vraćaju u modu uživajući veliku popularnost među arhitektima interijera i amaterima izvornih rješenja u prostoriji. Kauč je komad namještaja s dušom, pravilno odabran čak i najdosadnija soba pretvorit će se u moderan i istovremeno funkcionalan prostor. Međutim, iako su moderne zidne jedinice za dnevni boravak prilično skupe, tabure ima male dimenzije, tako da osvježavanje prostora uz njegovu pomoć neće biti preskupo.

Taburei su dostupni na tržištu u mnogo različitih oblika, uzoraka i boja, tako da svatko može pronaći nešto za sebe. U dnevnim sobama u retro stilu, tapecirani namještaj na elegantnim nogama sužen prema dolje izgledat će lijepo, dok ako više volite eleganciju i šik, razmislite o prošivenim presvlakama sa satenskim sjajem. Također ne nedostaje prijedloga koji podsjećaju na boho stil (prekrivač s resicama sa etno uzorcima) i skandinavski (presvlake od prirodne tkanine u bež ili sivoj boji).

Sofe s udobnim tabureima, kutne garniture i drugi tapecirani namještaj možete pronaći u našoj trgovini. Proizvod nije dostupan u odabranim presvlakama? Ništa nije izgubljeno, pomoću naših predložaka tkanina sigurno ćete pronaći nešto za sebe. Pozivamo vas u kupovinu.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!