locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Klasici su opet u modi!

Objavljeno: 2022-04-15 08:42:17
Kategorija: Blog

 

Mnogo sati tijekom dana ljudi provode u sjedećem položaju. Udoban položaj nije bez značenja za zdravlje. To će osigurati fotelje s naslonom za noge – hit dizajna interijera od prije mnogo godina, koji se ponovno vraća u modu u modernim oblicima, jačim materijalima i spektakularnim bojama.  

Pedesete godine prošlog stoljeća bile su prekrasno razdoblje za dizajn. Tada je nastao poznati Lounge Chair & Ottoman od autora Charlesa Eamesa, koji je trajno upisan u povijest funkcionalnog dizajna. Stolica za sjedenje prodavana je u setu s naslonom za noge, a izvor inspiracije za ugodnu formu i kožnu završnu obradu bila je bejzbolska rukavica. Moda fotelja s osloncima za noge brzo se proširila, a na tržištu su se pojavili modeli s presvlakama od tkanina i karakterističnim, pojednostavljenim oblicima.

 

 

Moderna fotelja s naslonom za noge

 

Danas se ovaj klasik dizajna interijera vratio u modu u potpuno novoj verziji. Moderne fotelje su šarene, imaju genijalne oblike i izazivaju samo pozitivne asocijacije s udobnošću i odmorom. Materijali od kojih se proizvode također su se mnogo promijenili: prirodna koža zamijenjena je inovativnim tkaninama visoke trajnosti, otpornim na mrlje, ugodnim na dodir, u različitim bojama i zanimljivim uzorcima. Klasičan oblik samo je inspiracija za stvaranje jedinstvenog i udobnog namještaja.

Fotelja mnogima predstavlja svojevrsni izazov i podvojene osjećaje. S jedne strane pruža udobnost, a s druge nedostaje mogućnost protezanja nogu i držanja istih na odgovarajućoj visini. Ove probleme savršeno mogu riješiti fotelje s osloncem za noge. Mogu se kupiti u setu ali i odvojeno. Njihov izgled čini ih namještajem koji se lako može prilagoditi svakom prostoru.

 

 

Gdje će se fotelja s osloncem za noge uklopiti?

 

Fotelja s osloncem izgledat će sjajno u dnevnoj sobi, radnoj sobi ili spavaćoj sobi. Dobro izgleda uz drveni stol ili police s knjigama. Posebno su moderni modeli s otmjenim nogama – blago savijenim ili razmaknutim u stranu, kao da jedva mogu nositi težinu sjedala.

Varijante boja u kojima su dostupne fotelje s osloncima za noge omogućuju vam stvaranje prigušenog dizajna interijera ili aranžmana koji privlači pažnju. Ukoliko svom dnevnom boravku želite dati prepoznatljiv karakter, tirkizna fotelja bit će savršena uz bijelu pozadinu tj. uz zidove obojene u bijelo. Bez obzira na boju fotelje s osloncem za noge, lako možete pronaći ukrasne dodatke koji će vam pomoći u stvaranju još udobnijeg prostora. Kako biste savršeno nadopunili funkcionalnost fotelje, uklopizt će se ukrasni jastuci ili deke, zahvaljujući kojima će odmor biti još ugodniji.

 

Kako odabrati savršenu fotelju?  

 

Najvažnija stvar pri odabiru fotelje je njezina ergonomija. Šta to znači? Prije svega, mora imati prikladno sjedalo, naslon za glavu, kut nagiba naslona za leđa, naslone za ruke, ali i mogućnost prilagodbe naslona osobi koja sjedi u njemu. Jednom riječju fotelja mora biti udobna, a ne samo izgledati sjajno. Optimalna dubina sjedala je 40 cm, a visina naslona oko 70 cm. U idealnom slučaju, kut nagiba sjedećeg dijela i leđa je 2-3 cm ispod površine sjedala. To vam omogućuje da se zavalite u fotelju i ako protegnete noge na oslonac za noge dobit ćete savršen komad namještaja, koji će vam omogućiti da se istinski i dobro odmorite.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!