locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Koja je razlika između apartmana s tri i četiri zvjezdice u praksi?

Objavljeno: 2021-04-02 07:58:07
Kategorija: Blog

Boba Blašković,

novinarka, stilistica, urednica, art direktorica, osnivačica i glavna urednica Dbloga te dugogodišnja urednica D&D-a te magazina Gloria Dom. Jutarnji list, Gloria, Globus, Grazia, 24 sata, Budi.in, Telegram... samo su neki od medija s kojima je Boba godinama surađivala te surađuje i stekla ugled autoriteta i influencera u svijetu dizajna i interijera.

Boba Blašković je i partnerica u platformi O'snova - lifestyle & experience radionice, članica međunarodnog novinarskog žirija za najbolje hotele Villegiature awards, suvlasnica tvrtke za dizajn interijera Design House te strastvena ljubiteljica apartmana i putovanja.

Pokazali smo vam pet od šest O'live apartmana u Bibinju koje smo opremali u suradnji sa arhitektonsko-dizajnerskim studiom Design House. Napokon vam pokazujemo zadnji. Za kraj se često ostavlja nešto što je najbolje ili najgore. Ta odluka jako ovisi o vašem karakteru. No, naš karakter je takav da pokušamo od mana napraviti prednost i da pokažemo kako i najobičniji apartman i dalje može biti divan i poseban.

 

Vodimo vas u apartman od tri zvjezdice u O'live Residence. To je zapravo jedini apartman s tri zvjezdice u kompleksu od četiri i to je onaj koji je trebao biti najmanje atraktivan, u kojem sobe imaju najmanju tlocrtnu površinu.

 

Da je slušati samo kategorizaciju ovaj apartman ima čiste tri zvjezdice. Naime, često slušamo o tome kako kategorizacija zapravo nema smisla i kako su neki apartmani s tri zvjezdice mogu lako bolji od onih s četiri. Istina, ovaj apartman živi je dokaz te priče.

U ovom slučaju kategorizacija je zaista nebitna. Jedina prava razlika je što je soba malo uža pa zbog komocije ondje nije mogao stati krevet širine 180 cm, nego krevet dimenzija 160x200 cm. U realnosti, 20 centimetara uža soba i uži krevet u normalnom se životu uopće niti ne osjeti. I baš zbog toga, ovom apartmanu htjeli smo dati nešto zbog čega će biti posebniji. Upravo on je dobio maslinastu boju i naziv O'live kao i cijela rezidencija od šest apartmana.

 

Srce ovog apartmana je dnevni prostor s kuhinjom, blagovaonicom i kaučem te prostrana terasa s vrtnom garniturom i nekoliko tipova ležaljki. S obzirom da je i u ovom apartmanu kauč na razvlačenje i da se predviđa opcionalno spavanje u dnevnom boravku i ovaj apartman ima blackout zavjese i obične prozračne zavjese u sobama i dnevnom boravku. Izrađene su po mjeri u Emmezeti Jankomir gdje postoji opcija narudžbe zavjesa i šivanja po mjeri.

Po mjeri su izrađene i kuhinje u bojama i dimenzijama koje su nam odgovarale kako se ne bi zakrcao prostor i izgubila funkcionalnost. Ako nabavljate stvari po mjeri, ne zaboravite na rokove dostave. Za kuhinje je rok dostave oko 60 dana, a za krevete i zavjese oko 30 dana. Naša preporuka je da svu opremu nabavite na vrijeme ne čekate zadnji trenutak s narudžbama jer su moguće nepredviđene situacije (to nam je pokazala prošla godina).

 

Na našem webu pogledajte posebnu kategoriju APARTMANI kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima i njihovom opremanju.

 

Ondje možete također pratiti sva događanja oko kuće O’live residence te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana.

Serijal o uređenju O'live apartmana nastao je u suradnji s Dblog.hr, autorica tekstova je Boba Blašković.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!