locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Koje dodatke odabrati za sivi dnevni boravak

Objavljeno: 2021-11-12 14:25:47
Kategorija: Blog

 

Siva boja dizajna interijera ne izlazi iz mode. Nije iznenađujuće - to je univerzalna, bezvremenska, istodobno topla i elegantna boja. Dodaci za dnevni boravak igraju vrlo važnu ulogu u uređenju - ovisno o konceptu, mogu oživjeti namještaj, dodati romantični šarm interijeru dnevne sobe ili se savršeno uklopiti u jedan od najmodernijih dizajna. Sivi dnevni boravak ne mora biti dosadan! Provjerite kako za njega vješto odabrati dodatke.

 

Planiranje uređenja interijera

 

Sivi namještaj za dnevni boravak odgovara gotovo svakom stilu - modernom, tradicionalnom, skandinavskom, industrijskom, pa čak i glamuroznom. Međutim, važno je imati koncept u glavi već u fazi završne obrade interijera - odabir podnih obloga, boje zidova te rasvjete.

Međutim, to se ne odnosi na dodatke dnevnog boravka. Dekoracija prozora, ukrasni jastuci i tekstil vaze, slike i druge dekoracije, koje možemo zamijeniti čim promijenimo koncept uređenja dnevnog boravka. To je sjajan način za jeftino i jednostavno preuređenje interijera.

 

Urban Jungle ili zeleni dodaci za sivu dnevnu sobu

 

Kombinacija sive s modernom zelenom stvara hrabar i istovremeno vrlo elegantan stil uređenja dnevne sobe. Da biste uredili dnevnu sobu u stilu Urban Jungle, treba početi s jednim, prilično velikim elementom u modernoj tamno zelenoj boji. Dvosjedi i trosjedi ili prekrivači, tepih ili velika vaza postat će osnova za naš dekor.

Kako bi upotpunili efekt džungle u dnevnoj sobi, nadopunimo zelenilo tekstilom u žutoj boji, npr. zavjesama ili salvetama s cvjetnim motivima. Koncept planiran na ovaj način savršeno će izgledati. Sobu bi trebalo ukrasiti velikim biljkama, npr. dracena, Gvinejska sansevieria ili spatifilum.

Iako je trenutno najmodernija tamna nijansa zelene boje, ništa ne stoji na putu uvođenju drugih ugođaja u naš dom. Uz sivu dnevnu sobu uklapaju se svijetlije zelene pa i boja limete. Prekrivači u ovoj boji mogu stilski ukrasiti namještaj, npr. klupe za dnevni boravak, a dekoracije - ukrasiti police za knjige ili čak TV ormare. Dnevna soba uređena na ovaj način zasigurno će biti originalan. Ove vrste boja istovremen uvode osjećaj udobnosti i daju energiju.

U našoj kući stolove u dnevnoj sobi mogu krasiti male lončanice. Pod je odlično mjesto za veliko cvijeće koje se širi, a sivoj boji odgovaraju sve dostupne vrste. Ideje za elegantne dnevne sobe ograničene su samo našom maštom!

 

Crvena i mornarsko plava, intenzivni dodaci za dnevnu sobu

 

Siva boja u kombinaciji s intenzivnim, plemenitim bojama dat će eleganciju interijeru i razbiti monotoniju u dnevnoj sobi. Moderna crvena ili mornarsko plava boja najbolje će odgovarati. Zbog intenziteta tih boja, bolje je odlučiti se na manje dodatke nego na cijele zidove. Ukoliko se odlučite za veću površinu, obojite jedan od zidova ili čak samo dio crvenom ili mornarski plavom bojom, jer u protivnom soba može biti previše tamna i optički se smanjiti.

Ukrasimo sivi dnevni boravak šarenim dodacima kao što su jastuci, vaze, svjetiljke, razni ukrasi, slike itd. Boje u dnevnoj sobi mogu se kombinirati jedna s drugom, npr. sivi zidovi, komode za dnevni boravak i drugi namještaj, sa mornarsko plavim i crvenim dodacima. Međutim, u jednom aranžmanu nikada ne bi trebalo biti više od tri boje!

Da bi se postigao glamurozan učinak, trebalo bi uvesti srebrne naglaske u naš sivi dnevni boravak. Koji dodaci će najbolje funkcionirati? Usredotočimo se na suptilne dodatke namještaju, npr. sjajne ručke, kvake ili završne letvice. Sivilo će također razbiti ukrasna ogledala u okviru. Ove vrste dodataka donijet će sivom dnevnom boravku kraljevski sjaj koji karakterizira stil glamura.

 

Romantični pasteli u sivom aranžmanu

 

Uređujući sivi dnevni boravak, rijetko odlučujemo dodati pastelne boje. Nijanse sive savršeno se uklapaju s nježno ružičastom, plavom ili ljubičastom bojom. Pastelna sofa za dnevni boravak i stilski usklađene  fotelje za dnevni boravak stvorit će toplu i prijateljsku atmosferu. Siva boja može dominirati u namještaju, a pastelna boja ukrasiti zidove u sobi. Ovo je sjajan način kako vizualno stvoriti toplinu i romantičnu atmosferu u prostoriji.

Dodaci u pastelnim nijansama također izgledaju vrlo dobro i u drugim interijerima, npr. u spavaćoj sobi. Namještaj za spavaće sobe u sivim nijansama lako se može učiniti atraktivnijim s dodacima kao što su gotove zavjese, jastuci ili tepisi. Bilo da ukrašavamo sivi dnevni boravak, spavaću sobu ili dječji namještaj, vrijedi pravilo tri boje. Iako su pastelne boje suptilne i svijetle, previše različitih boja moglo bi donijeti vizualni kaos u prostor.

Nijanse menta zelene boje također su trenutno vrlo moderne. Sivi zid ukrašen stilskim slikama ili grafikama koje se održavaju u ovom tonu donijet će pozitivan emocionalni naboj našem dnevnom boravku. Boravak u takvoj sobi opušta i stvara ugodno raspoloženje.

 

Zlatna i boja meda, sivi dnevni boravak u stilu glamura

 

Siva dnevna soba izgleda sjajno s dodacima u žutoj boji - uključujući iznimno modernu boju senfa, meda i zlata. Vrijedno je na taj način urediti poseban prostor u modernom stilu. Tople boje će razbiti sivilo i prostor vizualno učiniti toplim.

Tekstil u žutim bojama oživit će sobu i dati joj udobnost. Ovu boju trebalo bi uvesti ne samo u dekoracije, već i u namještaj. Na primjer, stolice u dnevnoj sobi s presvlakama u boji meda ili malim tepihom u boji senfa dodat će pozitivnu energiju interijeru. S druge strane, takva uređenja treba nadopuniti, na primjer, malim ukrasima u žutoj boji.

Dnevna soba uređen u sivoj boji sa žutim naglascima, možemo ukrasiti dekoracijama u boji zlata. Takva kompozicija uklapa se u stil glamura - plemenita, svijetla i puna sjaja. Međutim, treba paziti da previše zlatne boje ne preplavi sobu ili uvede dojam pretrpanosti.

Žute boje u sivom dnevnom boravku također su izvrsna ideja za interijer uređen u skandinavskom stilu. Prostor u kojemu dominiraju siva u kombinaciji s bojom drva, a namještaj ili zidovi su u bijeloj boji, dobit će malo vizualne radosti i topline. U ovom slučaju, sivi dnevni boravak najbolje je dekorirati ukrasima ili tekstilom u boji senfa ili jarko žutim bojama. Lijepo će oživjeti interijer. Zapravo, odustanimo od zlatnih dodataka, jer se ne uklapaju u skandinavske interijere.

Siva boja ne mora biti dosadna! Trebalo bi urediti dnevni boravak prema dobro osmišljenom konceptu i ne bojati se dodataka. Važno je slijediti načelo ne kombinirati puno boja - osim toga, mogućnosti su beskrajne! Dnevni boravak nije jedini interijer u koji možemo uvesti sive boje sa šarenim ukrasima. Tekstil i drugi dodaci savršeno će ukrasiti namještaj u hodniku, pa i kuhinjski namještaj! Takav način uređenja je odlična ideja za spavaću sobu, radnu sobu ili bilo koji drugi interijer, a ne samo elegantan dnevni boravak.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!