locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Komoda za kupaonicu - moderno rješenje za elegantan interijer

Objavljeno: 2022-02-28 15:28:44
Kategorija: Blog

 

Kupaonica je prostorija koja zahtijeva posebno dobru organizaciju, promišljen dekor i raspored koji će je učiniti udobnom, ugodnom i praktičnom. Teško je zamisliti savršeno uređenu kupaonicu bez funkcionalnog kupaonskog namještaja. Viseći ormari, stajaći ormarići, police, ormarići za umivaonike i kupaonske komode, stvaraju i definiraju prostor kupaonice. Među brojnim elementima namještaja, postoji i onaj koji na poseban način olakšava organizaciju kupaonskog prostora - komoda, kupaonski ormarić koji još uvijek osvaja srca kupaca i najviše birani element uređenja interijera.

Stojeći ormari za velike i male kupaonice u stanu izuzetno su funkcionalan namještaj. Ako želite znati zašto je dobro odabrati komodu za uređenje kupaonice, provjerite! 

 

Kupaonski namještaj u setu ili u komadima?

 

Kupaonski namještaj može se kupiti u setovima, ali i pojedini elementi. Koje je rješenje bolje? To uvelike ovisi o veličini prostorije i ideji njezina uređenja. Za veće i prostrane kupaonice bolje je odabrati gotov set kupaonskog namještaja koji se elegantno uklapa u prostor, stvarajući stilski jedinstvenu cjelinu.

U malim kupaonicama potrebna su pametna rješenja, zbog čega će se ovdje, suprotno izgledu, bolje uklopiti pojedinačni, savršeno usklađeni elementi. Bez obzira na vrstu interijera, dizajn kupaonice je nezamjenjiv pri uređenju.

 

Komode u kupaonskim setovima

 

Tržištem namještaja dominira mnoštvo proizvođača kupaonskog namještaja. Rezultat toga je rastuća konkurencija, veliki izbor proizvoda koji vam omogućuje da se namještaj svake kupaonice uskladi s potrebama njezinog vlasnika.

Imajući na umu najzahtjevnije, stvara se modularni namještaj koji omogućuje kombinaciju i spajanje pojedinih elemenata. Namještaj izrađen u obliku modula daje najveće mogućnosti uređenja. Upravo u setovima ovog tipa možete pronaći najveći izbor komoda za kupaonicu. Raznolikost uzoraka, boja i veličina zaista je impresivna.

Uz najpopularnije ormariće za umivaonik, proizvođači nude i niz drugih elemenata koji čine potpunu, koherentnu cjelinu. U svakoj kupaonici, dobro mjesto za pohranu zlata je vrijedno, pa je dobro odabrati i stajaće kupaonske ormariće, viseće kupaonske ormariće i kupaonske stupove kako biste organizirali interijer i stvorili bajkovitu stilizaciju.

 

Komoda iz seta ili samostojeća

 

Kupaonski namještaj u setovima uključuje komode za kupaonicu, bilo u obliku ormarića ispod umivaonika ili neovisnog komada namještaja. Dakle, ako vam je stvarno stalo do postavljanja komode u unutrašnjost, to neće biti problem. Možete kupiti i poseban element i cijeli set.

Zapamtite da su proizvodi kupljeni u setu međusobno usklađeni i stvaraju skladnu cjelinu!

 

Kupaonska komoda – put do moderne kupaonice

 

Komoda je komad namještaja koji vam omogućuje savršeno organiziranje interijera kupaonica u stanu. Njezina najveća prednost je funkcionalnost i prostranost. Većina modela ima dvije, tri ili četiri praktične ladice i ormariće pored njih. Takva kombinacija omogućuje pažljivo spremanje toaletnih potrepština koje se svakodnevno koriste u kupaonici. Zahvaljujući komodi, u unutrašnjosti vlada red. Pa ipak, nema ništa gore od razbacanih sredstava za čišćenje, kozmetike i ručnika.

Komode za kupaonicu su višenamjenski namještaj. Savršeno funkcioniraju kao samostojeći element, kao dio većeg seta namještaja, kao i ormarići ispod umivaonika. Ova raznolikost mogućnosti čini komode rado birane za uređenje manjih i većih kupaonica.

Važno je naglasiti da u slučaju prilično malog interijera mogu uspješno zamijeniti ostali kupaonski namještaj. Stavljanje dvije ili tri komode u jednu liniju može biti posebno zanimljiva ideja.

 

Komode od punog drva – izvanredan ukras vaše kupaonice

 

Namještaj od drva, lakiran ili obojen je vrlo popularan. Ovaj čvrsti, elegantni namještaj posebno je otporan na vlagu, koja je svojstvena interijerima kupaonica. Prilikom odabira drvene komode odabirete ne samo kvalitetan, već i bezvremenski dizajn.

Zanimljiva kombinacija je i namještaj od MDF-a koji ima drvenu gornju ploču. Ormar izrađen na ovaj način može se koristiti ispod umivaonika i kao samostojeći. Drvo na površini bit će prekrasan ukras i točka preko "i" kupaonskog uređenja. Drveni kupaonski namještaj uklapa se u interijere uređene u različitim stilovima. Posebno se snažno uklapaju u retro, rustikalni, provansalski, boho i skandinavski stil.

 

Kupaonske komode s ogledalom - kompletan kupaonski namještaj

 

Kupaonski ormarići s ogledalom još su jedan izvorni prijedlog. Ogledalo obješeno iznad ploče, u području umivaonika je klasika. Kako bi zadovoljili potrebe mnogih kupaca, proizvođači namještaja vrlo često nude komode ili ormare s ogledalom u setu. Takva kombinacija nije samo udobna i funkcionalna, već i vrlo elegantna. Namještaj sastavljen u jednu cjelinu, stvara idealan dekorativni element.

 

Namještaj za kupaonicu – na što obratiti pažnju?

 

Kupaonica, kao i kuhinja, su prostorije u kojima prevladavaju posebni uvjeti. Visoka vlažnost i česte promjene temperature znače da namještaj odabran za uređenje mora biti pravilno napravljen i zaštićen. Ako vam je potreban savršen namještaj za kupaonicu, obratite pažnju na kvalitetu materijala od kojega je izrađen. Fronte, regali s ladicama i pultovi ne smiju biti izrađeni od šperploče loše kvalitete. To pod utjecajem vlage, osobito u području umivaonika može početi bubriti i raslojavati se. A to je korak od katastrofe. Prilikom odabira namještaja, zapamtite da će vam kvalitetni proizvodi služiti duže. Koristeći prave preparate, u vlažnoj prostoriji, čak i namještaj od punog drva dobro će funkcionirati.

Koja je razlika između komoda za kupaonicu i onih koje možemo staviti u druge prostorije? Kupaonske komode, kao i drugi namještaj namijenjen kupaonici, izrađene su od vodootpornih materijala koji ne propuštaju vlagu.

Ako želite da vaša kupaonica bude udobna i ugodna, morate držati preporučene udaljenosti i razmake između pojedinih elemenata dekoracije. U kupaonici, kao i u kuhinji, treba održavati preporučene udaljenosti između pojedinačnog namještaja i sanitarija.

Za kraj, želimo obratiti pažnju na ručke ladica u kupaonici. Kada operemo ruke ili se gledamo u ogledalo, dolazimo vrlo blizu ormarića. Ako je ručka previše masivna ili izbočena, postoji opasnost da je stalno udarate. Vrijedno je razmotriti izbor minimalističkih ručki ili ormara s glodanim frontama koje uklanjaju ovaj problem.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!