locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Komode za dječju sobu - kakve odabrati i zašto?

Objavljeno: 2022-02-25 09:29:54
Kategorija: Blog

 

Dječja soba je poseban prostor koji treba urediti s mišlju na velike potrebe malog čovjeka. Nema potrebe nikoga uvjeravati da namještaj za dječju sobu treba biti praktičan, ergonomski, kreativan i udoban. Među mnogim elementima dizajna interijera, komode zaslužuju posebnu pažnju.

Komode za dječju sobu posljednjih su godina pravi hit u uređenju interijera. Toliko su rado birane da proizvođači svake sezone pripremaju nove, zanimljive prijedloge dječjih i mladenačkih komoda. Ako vas zanima je li vrijedno odabrati komodu za dječju sobu, potičemo vas da pročitate članak. Posebno za vas, prikupili smo korisne savjete koji će uređenje dječje sobe učiniti lakim.

 

Komoda za dječju sobu - funkcionalan komad namještaja

 

Prilikom odabira komode za dječju sobu, mnogi se pitaju hoće li komoda zadovoljiti sve potrebe mlade osobe. Ovo pitanje je sasvim opravdano, kada kupujete namještaj za dječju sobu, obratite pozornost na funkcionalnost pojedinih elemenata. U tom pogledu, komode za dječju sobu bit će savršene.

 

Komoda u dječjoj sobi - dizajn koji ide zajedno s funkcionalnošću

 

Komoda je univerzalni komad namještaja, pogodan za spavaću sobu, ali i uređenje sobe djevojčice ili dječaka. Mnoštvo uzoraka i boja znači da se komoda može savršeno integrirati u dizajn interijera. Dječja soba koja je dizajnirana prema određenoj temi, često primjerice bajci, zahtijeva korištenje namještaja koji naglašava jedinstvenost stylinga. Prostrana komoda prilagođena potrebama djeteta bit će izvrstan izbor i omogućit će djetetu da uredi istinski bajkovit svijet u spavaćoj sobi.

 

Ladice ili police?

 

Veliki dio komoda za spavaću sobu dostupnih na tržištu - osobito onih namijenjenih djeci - ima ladice. One su prikladne i praktične, osobito za spremanje odjeće, igračaka, higijenskih potrepština ili pribora za bebu. U tom smislu, najbolje su velike, duboke ladice koje omogućuju ergonomsko spremanje deblje odjeće raspoređene jedna na drugu. Plitke ladice korisne su za manje stvari kao što su čarape. To je dobro rješenje ako je u stanu već garderoba ili poseban dječji ormarić za odjeću. Prednost komode je u tome što je lako možete prilagoditi novim funkcijama. Kada vaš mališan poraste, komodu možete pretvoriti u namještaj za igračke.

Pored ladica, klasične komode imaju i ormare koji dobro funkcioniraju kao mjesto za pohranu većih odjevnih predmeta, spremnika s igračkama ili knjiga.

Po našem mišljenju, idealno rješenje je namještaj koji kombinira ladice s policama. Naravno, izgled namještaja uvijek treba prilagoditi individualnim potrebama. Sigurno će biti i onih koji biraju komode samo s ladicama ili samo s policama.

 

Namještaj za djecu ergonomski i praktičan

 

Naravno, estetske i vizualne kvalitete nisu jedine prednosti komoda. Među najvećima treba spomenuti izvanrednu funkcionalnost. Komode za djecu opremljene ladicama i ormarićima, izvrstan su namještaj za spremanje odjeće, igračaka i mnogih dječjih dodataka. Komode za bebe obično su dječji namještaj s udobnim stolom za presvlačenje, prilagođen potrebama malog djeteta. Komoda za bebu jedan je od najpopularnijih namještaja. Uživa veliki uspjeh i priznanje roditelja.

 

Koja će komoda će se najbolje uklopiti u dječjoj sobi

 

Postoji mnogo mogućnosti. Namještaj proizveden za najmlađe vrlo je često prilagođen njihovim individualnim potrebama i fazi razvoja u kojoj se trenutno nalaze.

Stoga u trgovinama možete pronaći komode prilagođene dobi i visini djeteta. Namještaj ovog tipa olakšava djetetu pristup sadržaju. Duboke ladice i prostrani ormari daju mogućnost spremanja i slobodnog korištenja igračaka.

Lako možete smjestiti svu potrebnu dodatnu opremu i druge predmete koje vaše dijete koristi svaki dan. To je jedan od razloga zašto mnogi roditelji odlučuju pronaći mjesto za dječju komodu u maloj sobi.

 

A kakva komoda?

 

Ako se pitate kako profesionalno odabrati namještaj za dijete, svakako obratite pozornost na njegove potrebe i dob. Komoda za bebu izgledat će malo drugačije nego komode za ostale uzraste djece. Naravno, možete odabrati hoće li komoda u spavaćoj sobi imati više ladica ili ormarića i tako personalizirati namještaj. Veliki dio proizvoda koji su trenutno dostupni na tržištu opremljen je s tri duboke ladice, a pored njih se nalaze 1 ili 2 ormarić. Čini se da je takav raspored optimalan i pruža najbolje mogućnosti spremanja raznih dječjih sitnica.

 

Komoda u skladu s drugim elementima opreme

 

Namještaj spavaće sobe za djecu treba formirati koherentnu cjelinu, pa je dobro odabrati cijele setove. Koje elemente sadrži takav gotov set namještaja? Pored komode možete pronaći dječji stol, udoban krevet, ormar i viseće police. Dječji namještaj u setovima je sigurno dizajnersko rješenje. Njihovim odabirom nećete počiniti nikakav gaf i bit ćete sigurni da će aranžman biti dosljedan.

Važno je napomenuti da su komode izuzetno prostran namještaj. Odabirom dvije komode možete se odreći prevelikih elemenata, kao što je veliki ormar. Komoda će biti izvrsna kao komad namještaja za dječju odjeću. Kakav namještaj za djecu vrijedi odabrati? Namještaj bi trebao biti funkcionalan, lijep i, naravno, siguran za malu djecu! Što treba uzeti u obzir pri kupnji namještaja? Kako opremiti dječju sobu da maksimalno iskoristite prostor u dječjem kraljevstvu? Danas smo vam rekli nešto više o namještaju koji se uklapa u razne dječje sobe - i male i velike ili pak one koje se nalaze u potkrovlju.

Prilikom odabira komoda za djecu možete iskoristiti profesionalnu uslugu naše trgovine. Naši zaposlenici će vam reći što tražiti pri odabiru dječjeg namještaja i kako ga uskladiti s dekorom sobe.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!