locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kratki vodič kroz vrste svjetiljki

Objavljeno: 2022-04-14 12:46:17
Kategorija: Blog

 

Svjetlo je jedan od najvažnijih elemenata u svakom domu ili stanu. Kad navečer nestane prirodne sunčeve svjetlosti, ostaje vam umjetna svjetlost lampi. Stoga je vrijedno pobrinuti se da sve rasvjetne točke u vašem domu budu dobro postavljene i da izgledaju atraktivno. Kod rasvjete treba slijediti smjernice modernih interijera – svjetlo treba biti praktično, udobno, ali i estetski usklađeno. Pogledajte našu ponudu i odaberite najljepše i najpraktičnije viseće lampe.

U obliku pande, savijene grane stabla ili nalik kristalnim naušnicama, svjetiljke mogu poprimiti različite oblike, ali da biste dobro osvijetlili svoj dom, morate znati koju vrstu odabrati. Lijepo ne znači uvijek i praktično.

Neće sve svjetiljke jednako osvijetliti prostoriju, a pravi izbor bit će one koje će pružiti dobro svjetlo i niske račune. Što odabrati?

 

 

Viseće svjetiljke

 

Viseća svjetiljka je najbolji izbor ako želite osvijetliti cijeli interijer. Obješena sa stropa, može imati jednu ili više žarulja. Karakterističan abažur ili dekorativni elementi bit će učinkovita nadopuna uređenju.

Stropne viseće svjetiljke mogu biti različite. Jedna od vrsti su elegantni lusteri. Obično imaju nekoliko izvora svjetlosti, prekrivenih abažurima. Klasični kristalni lusteri mogu biti vrlo neobični: stakleni privjesci raspršuju snopove svjetlosti, dajući nevjerojatan učinak.

Odnedavno su stropni reflektori montirani na jednom mjestu i usmjereni u različitim smjerovima prostorije postali moderni. Do sada su se smatrali ne baš impresivnom, tehničkom rasvjetom, a sada "stvaraju karijeru" kao svjetiljke za dnevni boravak. Pojavljuju se u vrlo modernim, industrijskim i loft aranžmanima.

 

Zidne svjetiljke

 

Druga vrsta svjetiljki su zidne svjetiljke, koje omogućuju osvjetljenje mjesta gdje svjetlost glavne svjetiljke ne doseže. Ako imate malu sobu, stavite plafonjere koje će optički povećati prostoriju. Trebate li dodatno svjetlo u određenom dijelu sobe, odaberite zidnu svjetiljku. Montirane na zid, osvijetlit će samo neposredno okruženje, a bit će korisne kada želite gledati televiziju ili kada vam ne treba intenzivno svjetlo.

 

 

Podne svjetiljke

 

Podna svjetiljka je važan element svakog uređenja. Odlično će funkcionirati u salonu, dnevnom boravku ili spavaćoj sobi. Nemojte ih tretirati kao jedini izvor svjetlosti u prostoriji. Postavite ih na mjesta gdje nema dovoljno svjetla od glavne rasvjete ili tamo gdje trebate jaču rasvjetu. Podne svjetiljke obično imaju odvojene prekidače za napajanje i svjetlo, tako da ih možete koristiti neovisno o glavnom rasvjetnom tijelu. Prema modernim trendovima: što je više svjetiljki, to bolje! Podne svjetiljke mogu se naći u verziji sa stolićem, s podesivom rukom, s prozirnim abažurom (učinit će da dobijete jasno svjetlo). Modeli u retro stilu ili s dekorativnim elementima dat će interijeru zanimljiv karakter.

 

Noćne lampe 

 

Jedan od elemenata opreme spavaće sobe je noćna lampa . Malo dodatnog svjetla u spavaćoj sobi pored kreveta od velike je važnosti. Potrebno je kako biste se mogli udobno kretati po spavaćoj sobi kasno navečer ili noću, a da ne udare u namještaj.

Noćne lampe garancija su mirne noći i dobrog sna. Savršeno ukrašavaju interijere spavaće sobe, stvarajući jedinstvenu atmosferu, dajući joj toplinu i udobnost. Nije ni čudo da su već godinama jako popularne. Korisne su ako čitate prije spavanja ili ako se budite noću.

Pravilna odabrati rasvjetu je težak zadatak. Treba uzeti u obzir veličinu prostorije, njezinu visinu i opremu. Sve to će vam omogućiti da odaberete odgovarajuću svjetiljku.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!