locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kupaonski namještaj za malu kupaonicu

Objavljeno: 2022-01-25 11:26:51
Kategorija: Blog

 

Danas je sve više malih stanova ili malih kuća. To znači da su sobe koje se tamo nalaze također male veličine. To posebno utječe na kupaonicu, koja je obično u svakoj kući ili stanu najmanja prostorija. Pogledajte kakav namještaj bi trebalo staviti tamo tako da bi interijer bio funkcionalan, estetski i praktičan.

 

Mala kupaonica, ogromne mogućnosti

 

Mala kupaonica je izazov za dizajnere. U maloj kupaonici broji se svaki centimetar, zbog čega su iznimno cijenjena pametna rješenja kao i načini dobivanja dodatnog prostora za pohranu. Važno je da nema puno namještaja. Trebalo bi odabrati što manje opreme, jer će se mali prostor brzo zatrpati. U svakoj kupaonici bit će tuš ili kada, WC i umivaonik, u slučaju malih kupaonica ovdje je nemoguće smjestiti mnogo drugih stvari. Pogledajte, za što bi se trebali odlučiti kako biste što učinkovitije iskoristili raspoloživi prostor.

 

Kakav namještaj za malu kupaonicu?

 

Kupaonski namještaj je u većini slučajeva opsežan, bogat set. Nažalost, u malu kupaonicu ne možete smjestiti sve to. Međutim, vrijedi pronaći malo prostora, jer će bilo koji prostor za pohranu ovdje dobro doći. Za male kupaonice treba odabrati višenamjenske proizvode koji će vam omogućiti da maksimalno iskoristite raspoloživi prostor.

Prije svega, stavite ormarić ispod umivaonika, može biti stajaći ili viseći. Važno je da ispod postoji dodatni prostor za pohranu. Ovdje je najbolje držati sredstva za čišćenje, zalihu toaletnog papira ili kantu za smeće. Odlučite se za takav ormarić koji će ispuniti interijer kupaonice, ali ga neće zatrpati. Još jedna dobra opcija je namještaj po mjeri. Takva konstrukcija s pločom savršeno će odgovarati raspoloživom prostoru.

Osim ormarića za umivaonik, možete kupiti i stajaće ormariće. Namještaj za malu kupaonicu trebao bi biti uzak, ali visok. Oni će optički povećati prostor, neće zauzeti previše dostupnog prostora i bit će nevjerojatno praktični. Koristit će za pohranu ručnika, kozmetike i sredstava za čišćenje i savršeno će nadopuniti opremu prostorije. Namještaj po mjeri za kupaonice ne izrađuje se samo za umivaonik, njime možete popuniti teško dostupna mjesta. Udubljenja i kosine ne smiju se ostavljati prazne, one su savršena mjesta za namještaj po mjeri! Kupaonski ormarići ovdje će se posebno dobro uklopiti. Kupaonski ormarići po mjeri nadopunit će ove prostore i omogućiti vam dodatni prostor za kozmetiku, ručnike i kupaonski pribor.

Ako si ne možete priuštiti namještaj po mjeri ili nemate vremena za takvo rješenje, postoje i drugi načini za savršeno upravljanje prostorom. Odlučite se prvenstveno na viseće ormariće i police. Viseći ormarići, police za knjige ili ogledalo s ormarićem u kupaonici omogućit će vam dodatni prostor. Ne zaboravite na mjesto ispod umivaonika i kade. Mjesto ispod kade često je podcijenjeno, a možete ga sjajno urediti!

 

Optički povećano

 

Mala kupaonica da se vizualno povećati, zahvaljujući čemu će čak i mala prostorija izgledati većom i atraktivnijom. Prvenstveno se odlučite za bijele, sjajne fronte ormarića. To su dokazani i jednostavni načini uređenja malih i sjenovitih kupaonica. Kupaonicu možete osvijetliti i povećati uz pomoć odgovarajuće LED rasvjete. Svakako se odlučite za bijelo i sjajne pločice. Također, ne zaboravite na ogledalo! Kupaonski ormarići s ogledalom osigurat će vam prostor za kozmetiku, a ogledalo će dodatno osvijetliti interijer.

 

Što izbjegavati u maloj kupaonici?

 

Neke kupaonske elemente treba izbjegavati prilikom uređenja manjih soba. U malim interijerima trebalo bi izbjegavati tamne boje koje zasjenjuju i sve umanjuju. Ormarići ne bi trebali imati tamne fronte, i izbjegavati one koji imaju previše ukrasa. Osim tamnih boja, trebali biste izbjegavati i veliku količinu dekorativnih elemenata. Odreći se dekora i staviti pločice u nježnim, svijetlim nijansama bez dodatnih ukrasa. Prilikom uređenja kupaonice točno izmjerite sve. Pristup svakom elementu (WC, perilica rublja, kupka, tuš, sudoper, ormari) trebao bi biti slobodan. Također, postaviti namještaj s ladicama, police bit će bolja opcija.

Odlučite se za minimalizam!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!