locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Modularni namještaj – rješenje za praktično uređenje sobe za mlade

Objavljeno: 2021-11-03 15:32:26
Kategorija: Blog

 

Kako dijete raste, mijenjaju se i njegove potrebe. Dovoljno je da soba za malo dijete sadrži dječji krevetić, komoda s nešto pretinaca za odlaganje stvari te njegov kut za igru, ali tinejdžer bi trebao imati vlastiti prostor s odvojenim mjestom za odmor, učenje, stvari, mjesto u kojem će se družiti s prijateljima kada dođu u posjet kao i mjesto za slobodne aktivnosti. Kako praktično i estetski organizirati mladenačku sobu kada raspolažemo manjom površinom? U ovom slučaju, moderni modularni ormari priskaču nam u pomoć!

Zidni ormari mnoge asociraju na socijalizam, no modularni zidni ormari u dnevnoj sobi vraćaju se u velikom stilu, u sasvim novom, atraktivnom izdanju. Ova vrsta komponibilnog namještaja nije samo ugodna oku, već i vrlo praktična. Iako tu vrstu namještaja i regale povezujemo prvenstveno uz opremanje dnevnog boravka, zbog njihove funkcionalnosti sve češće ih nalazimo i u uredima te u spavaćim, dječjim i sobama za mlade.

 

Koje su prednosti modularnog namještaja?

 

Jednostavno kombiniranje elemenata

Ovaj namještaj idealno je rješenje za spavaće sobe za mlade, dječje sobe i ljude koji sami ne vole slagati namještaj ili jednostavno nemaju vremena za to. Ovakvi gotovi kompleti jamče vizualnu kompatibilnost konačnog aranžmana; tako se ne morate brinuti jeste li odabrali dobre pojedinačne elemente niti hoće li se dobro slagati u konačnom izgledu i dimenzijama spavaće sobe. Prilikom odabira modularnog namještaja eliminirate rizik da vaš podvig oko uređenja spavaće sobe u konačnici bude optički nered. Osim toga, ne moramo obilaziti više trgovina namještajem, nego samo jednu.

 

Mogućnost kombiniranja elemenata

Suvremeni namještaj zadovoljit će i vrlo zahtjevne kupce. Namještaj za dječje sobe i sobe za mlade koji je danas dostupan na tržištu obično se sastoji od elemenata koji se međusobno mogu slobodno kombinirati i preslagivati, tako da se optimalno uklope u prostor ovisno o njegovoj veličini i da vaš tinejdžer bude zadovoljan. Velike mogućnosti kombiniranja namještaja idu ruku pod ruku s jednostavnošću njegova preslagivanja. Primjerice, ako vašem djetetu ponestane prostora za odlaganje stvari ili za knjige, ne morate se brinuti hoćete li pronaći namještaj koji će odgovarati postojećem (sve dok je kolekcija u ponudi).

 

Prilagodljivost osobnim preferencijama

Iako tvori jedinstvenu cjelinu i obično prekriva cijeli zid, ovaj komponibilni namještaj u spavaćoj sobi može djelovati vrlo prozračno i diskretno. Na raspolaganju imamo dvije mogućnosti: možemo ih ukomponirati u već postojeću cjelinu ili na njih gledati kao na ukras u prostoru. U drugom slučaju potrebno je birati komade koji privlače pozornost zanimljivim dizajnom. Bogata ponuda ovakvog namještaja u praksi znači da zahtjeve stila koji dominira cjelokupnim interijerom neće biti teško pomiriti sa željama vašeg tinejdžera. Dostupni namještaj za mlade uključuje ne samo fronte u raznim bojama i vrstama završne obrade, već i raznovrsne materijale i rješenja za otvaranje vrata i ladica pa i razne načine na koje se može organizirati unutrašnjost ovakvog namještaja dječje sobe.

 

Jednostavna ugradnja

Ova vrsta namještaja zauzima veliku površinu u sobi i sastoji se od više elemenata zbog čega nam se može učiniti kompliciranim za sastavljanje. No, unatoč svemu, njegova je montaža vrlo jednostavna i ne zahtijeva pomoć profesionalca. Samo slijedite upute proizvođača i pomoću modularnog namještaja u jednom jedinom danu možete potpuno preobraziti spavaću sobu vašeg tinejdžera.

 

Povoljne cijene

Komponibilni namještaj za mladenačku spavaću sobu, slično kao namještaj za dječju sobu, prodaje se u kompletu i relativno je jeftin. Dodatna pogodnost je i mogućnost kupnje na rate, jednokratni trošak prijevoza i besplatna montaža koju nudi većina proizvođača i distributera. Ovo je važno jer će se potrebe i ukus vašeg tinejdžera uskoro promijeniti, stoga se pri odabiru namještaja za djetetovu sobu ne biste trebali voditi istom logikom kao kad investirate u namještaj koji želite uživati dugi niz godina u svom domu.

 

Što se sve nalazi u sastavu modularnog namještaja?

 

Modularni standardni namještaj za mladenačku spavaću sobu sastoji se od elemenata kao što su na primjer radni stol, ormar za odjeću, ladice, police za knjige, viseći ormarići ili prostrana komoda s ladicama. Komplet često uključuje i  krevet te noćni ormarić, a kada je riječ o namještaju za djevojačku sobu, i toaletni stolić s ogledalom. Treba uzeti u obzir, namještaj sastavljen od ovih elemenata daje vam puno prostora za odlaganje stvari ili na primjer za knjige i olakšava održavanje sobe za mlade urednom. Pomno odabran namještaj i dobra organizacija ladica, polica i ploha u unutrašnjosti namještaja omogućava da sve nađe svoje mjesto i da se stvari mogu zakloniti od pogleda iza zatvorenih vrata. Ako je vaše dijete kolekcionar, nekoliko zatvorenih polica možete zamijeniti otvorenima, a ako imate dovoljno prostora, komplet možete proširiti jednim zidnim elementom i dodati vitrinu. Također, obratite pozornost na visinu radnog stola – ploha stola treba biti na odgovarajućoj visini da tinejdžer ne opterećuje kralježnicu. Stol može imati i dodatnu pomoćnu ladicu na izvlačenje za tipkovnicu.

 

Kakav mladenački namještaj odabrati za malu sobu?

 

U malim sobama najboljima se pokazuju kompleti namještaja s glatkim frontama u svijetlim, pastelnim bojama, primjerice u bijeloj ili sivoj. Takav namještaj optički ne smanjuje prostor. Osim toga, tako je univerzalan da s vremenom neće postati demode. Da bismo malo oživjeli sobu, zidove možemo obojiti nešto jačom bojom, poigrati se izražajnim dodacima ili tekstilom s uzorkom, kao što su zavjese, prekrivači ili tepisi. Druga zanimljiva rješenja? Namještaj u zemljanim tonovima sa šarenim dodacima, zamjena običnih ručki ukrasnima ili ukrašavanje fronti naljepnicama s likovima omiljenih junaka. Na takav će način čak i najjednostavniji namještaj postati osobit.

 

Za neveliku mladenačku, kao i dječju sobu vrijedi pravilo da se je bolje odlučiti za modele ormara s nogicama. Zbog njih će čak i visoki namještaj, kao što su ormari, vitrine ili ladičari, izgledati znatno vitkije i dobiti na vizualnoj lakoći. Također, odgovarajuća visina omogućit će da usisavate cijeli pod spavaće sobe, što će spriječiti nakupljanje prašine ispod namještaja, a time i stvaranje grinja, štetnih za zdravlje.

 

Na maloj kvadraturi sobe klizni ormar može biti puno bolje rješenje od ormara sa zglobnim vratima. Ako je moguće neka na fronti bude ogledalo. To će dodatno rasvijetliti prostor i kreirati dojam da je soba prostranija no što ustvari jest. Također, vrlo praktični su se pokazali i garderobni ormari koji uključuju i viseće ormariće s pretincima što znači dodatni prostor za pohranu. Mala soba za dva tinejdžera koji ju dijele, može biti opremljena krevetom na kat, dostupan u ponudi kod većine distributera poznatih marki namještaja.

Kada uređujemo dječje sobe ili sobu za mlade, prije svega se treba voditi ukusom onoga tko će u njoj provoditi najviše vremena. U skladu s time, ta osoba treba imati odlučujući glas kod opremanja dodacima i kupnje namještaja za sobu. Roditelji često učine ovu pogrešku - vode se više vlastitim ukusom, nego ukusom i stilom svog tinejdžera. Svakako se ne isplati povesti isključivo za cijenom - ako vam je stalo do kvalitete, odaberite komad namještaja koji je istovremeno praktičan, otporan na ogrebotine i siguran u korištenju. Jedino tako možete biti sigurni da će namještaj vašem djetetu poslužiti dulje vrijeme i da pritom neće izgubiti na estetskoj vrijednosti.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!