locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Na što obratiti pažnju pri odabiru vrtnog namještaja

Objavljeno: 2022-03-04 14:28:56
Kategorija: Blog

 

Vrt je mjesto blaženog opuštanja, vesele zabave, druženja i obiteljskih proslava. Mali ili veliki, trebao bi imati udoban vrtni namještaj. Kada tražimo savršene elemente dekoracije, često se suočavamo s dilemom koji namještaj vrijedi odabrati za uživanje na svježem zraku. Postoji zaista mnogo mogućnosti, na tržištu su dostupni gotovi setovi vrtnog namještaja i pojedinačni elementi. Nije ni čudo da izbor uopće nije jednostavan.

Naši kupci često pitaju na što vrijedi obratiti pažnju pri odabiru vrtnog namještaja? Kako bi ispunili vaša očekivanja, naši stručnjaci pripremili su pregled najzanimljivijih vrtnih sjedala. A sve s ciljem da bi opuštanje u vrtu bilo stvarno ugodno.

 

Vrtna garnitura za sjedenje po mjeri vašeg vrta

Budući da je vrt neravnomjeran i svaka zelena površina oko kuće ima nešto drugačije veličine, teško je naznačiti univerzalni vrtni namještaj koji će zadovoljiti očekivanja svakog vlasnika vrta. Prilikom uređenja vrta treba pronaći rješenje koje će se najbolje uklopiti u dizajn.

 

Setovi vrtnog namještaja za uređenje velikog prostora

 

Ako ste sretni vlasnik velikog vrta ili parcele, možete si priuštiti set vrtnog namještaja. Takav set obično uključuje vrtne stolice ili vrtne fotelje, klasični stolić u punoj veličini ili mali stolić za kavu. Set vrlo često sadrži kutnu garnituru ili kauč.

Namještaj u setovima nastao je s mišlju na velike obitelji ili kupce koji u udobnosti vrta često organiziraju druženja.

Važno je napomenuti da će setovi vrtnog namještaja također dobro pristajati na balkonu i terasi. Često su birani kao element uređenja vrtne sjenice, kućice ili paviljona.

 

Kompaktni vrtni namještaj za male vrtove

Ne može se svaki vrt urediti pomoću velikih setova vrtnog namještaja. Tamo gdje set ne stane, pojedinačni elementi će se savršeno uklopiti.

Najpopularnije su: vrtne ležaljke, vrtne klupe, vrtni stolovi, vrtne fotelje i stolice, vrtne viseće mreže ili viseće brazilske fotelje.

Najveća prednost pojedinačnog namještaja je mogućnost njihove kombinacije i kompletiranja. Zahvaljujući tome, svatko stvara vlastiti personalizirani set koji se savršeno uklapa u raspoloživi vrtni prostor.

Odabir elegantnog i udobnog namještaja vrlo je važan zadatak, pa je vrijedno dobro planirati i razmisliti o njemu. Veliki set za sjedenje je udoban, ali neće biti praktičan ako zauzima cijeli raspoloživi prostor. Ako znate da vaš vrt nije jedan od najvećih, odaberite sklopivi vrtni namještaj koji će zauzeti mnogo manje prostora.

 

 

Kauč, fotelja, stolica, kutna garnitura? Što je najbolje?

Svaki od predstavljenih namještaja ima mnoge prednosti i svaki će sigurno pronaći svoje pristaše. Pokušat ćemo vam reći u nekoliko riječi o svakom modelu.

 

Vrtni kauč stilska vrtna oprema

Kauč je izuzetno udoban komad namještaja koji nudi sjedalo za nekoliko ljudi. To će biti izvrsno rješenje za interijer u kojem društveni život cvjeta. Velika prednost kauča je mogućnost kombiniranja s drugim namještajem. Uz visoki stol, postat će idealno mjesto za jelo na otvorenom. Kauč, upotpunjen vrtnom ležaljkom, savršen je set namještaja za plažu koji možete postaviti u blizini vrtnog bazena.

 

 

Vrtne stolice i fotelje, za ljubitelje velike vrtne zabave

Vrtne fotelje i stolice su sjedala dostupna u različitim bojama i materijalima. Najčešći su: drvene vrtne stolice, metalne vrtne stolice, plastične vrtne stolice, vrtne stolice od umjetnog ratana, kao i vrtne stolice sa sjedalom od tkanine.

Stol i stolice ili fotelje, u ljetnoj sezoni, stvaraju savršeno mjesto za jelo i druženje u vrtu. Ova funkcionalna sjedala zavoljet će svi koji ne mogu zamisliti život bez roštiljanja i gozbe.

Opuštanje u vrtu u udobnoj fotelji može postati izuzetno primamljiv prijedlog za ljubitelje ljenčarenja.

Velika prednost nekih vrtnih fotelja i stolica je mogućnost sklapanja nakon upotrebe. Sklopljena stolica zauzima mnogo manje prostora. Zahvaljujući tome, mogu se pospremiti u unutrašnjost sjenice, vrtne kućice ili garaže.

 

 

Vrtne kutne garniture – daju vrtu poseban stil

Kutne garniture su namještaj koji je donedavno bio povezan s uređenjem dnevnih boravaka i soba za mlade, a od nedavno se možete susresti i u interijerima vrtova.

Vrtne kutne garniture su izuzetno elegantna i funkcionalna sjedala. Oni su prijedlog za ljude koji cijene izvorni dizajn, eleganciju u kombinaciji s udobnošću. Prilično su veliki komadi namještaja i ne mogu se uvijek postaviti u slobodan prostor. Dakle, prije nego što odaberete ovu vrstu sjedala, uvjerite se da imate dovoljno prostora.

 

 

Drveni namještaj, namještaj od ratana, namještaj od umjetnog ratana, plastični namještaj, metalni namještaj ili egzotični drveni namještaj? Koji je najbolji?

 

Na što vrijedi obratiti posebnu pozornost pri odabiru vrtnog namještaja? To je svakako materijal od kojeg je izrađen. U ponudi vrtnog namještaja možete pronaći: drveni vrtni namještaj, namještaj od umjetnog ratana i ratana, metalni i plastični namještaj, kao i tapecirani namještaj. Kakav vrtni namještaj odabrati? To uvelike ovisi o mogućnosti skladištenja i održavanju.

Namještaj od drva ili ratana je najzahtjevniji i najosjetljiviji na nepovoljne vremenske uvjete. Osim toga, zahtijeva redovito održavanje i skladištenje pod krovom ili pod pokrovom. Naravno, nesumnjiva prednost drvenog i ratanskog namještaja je prirodan izgled koji oduševljava i nadahnjuje.

Važno je zapamtiti da će izvrsna alternativa ratanu biti namještaj od umjetnog ratana. Ovi iznimno izdržljivi elementi savršeno oponašaju prirodni materijal, ali zahvaljujući svojoj trajnosti mogu služiti dugi niz godina. Oni ne zahtijevaju impregnaciju i izvanredne mjere opreza tijekom skladištenja.

Metalni ili plastični namještaj je mnogo manje zahtjevan. Plastični je posebno otporan na vremenske uvjete kao što su kiša, snijeg, vlaga i sunčeva svjetlost, tako da ga lako možete čuvati u vrtu.

 

 

Novost na tržištu je namještaj od egzotičnog drva. Izuzetno elegantni i dizajnerski, jamče izvanredan izgled vrta i ugodno opuštanje. Prilikom odlučivanja o ovoj vrsti namještaja, morate biti svjesni da će njihova cijena sigurno biti najviša.

Ako ne želite preplatiti, možete se odlučiti za namještaj od autohtonih vrsta drva. Izbor vrtnog namještaja je stvarno velik, tako da će sigurno svatko pronaći nešto za sebe.

 

 Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!