locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Odaberite stolić koji će se uklopiti u interijer dnevne sobe

Objavljeno: 2022-03-11 13:44:55
Kategorija: Blog

 

Dnevni boravak je jedna od najvažnijih prostorija svake kuće i stana. U njemu provodimo velik dio vremena, odmaramo se i vodimo društveni život. Dobro uređen, izuzetno je funkcionalan i oduševljava elegancijom. Stoga je prilikom uređenja dobro razmisliti hoće li se pojedini elementi dekoracije međusobno uskladiti. Bez obzira na stil u kojem uređujete dnevni boravak, namještaj, pribor i dodaci trebali bi se međusobno nadopunjavati i zajedno formirati koherentnu cjelinu.

Jedan od najvažnijih komada namještaja za dnevnu sobu je stolić za kavu pored kauča. Ovaj mali i često neprimjetan element dekoracije igra važnu ulogu u interijeru. Stoga njegov izbor apsolutno ne bi trebao biti slučajan.

Danas vam želimo reći kako savršeno uskladiti stolić za kavu s kaučem za dnevnu sobu. Kako odabrati visinu i duljinu stolića za kavu u odnosu na kauč. Iz članka ćete također naučiti kako urediti dnevnu sobu da bude elegantan i ergonomski.

 

Kakav stolić za dnevnu sobu? Odabiremo savršen stolić za kavu uzimajući u obzir ostatak namještaja

 

Stolić za kavu je praktičan dodatak i funkcionalan komad namještaja zahvaljujući kojem ćete stvoriti ugodnu zonu opuštanja u unutrašnjosti svoga doma. To je komad namještaja na koji možete staviti dekoracije i ukrase koji će biti točka na "i" kompletnog uređenja dnevnog boravka.

Pitate se koji će vam stolić odgovarati? Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da pronađete savršeni model. Izbor stolića je stvarno ogroman, da biste pronašli savršeni, vrijedi pronaći referentnu točku ili zajedničke elemente cijele stilizacije. Dobro rješenje može biti traženje niza proizvoda i njihovo spajanje u jednu koherentnu cjelinu. Kada je to nemoguće, vodite se stilom u kojem je interijer uređen.

 

Stolovi za kavu u skandinavskom, provansalskom i u klasičnom stilu

 

Minimalistički ovalni ili pravokutni stolići s bijelim ili sivim vrhom odgovarat će modernom prostoru, uređenom u skandinavskom, provansalskom ili klasičnom stilu. Uređenje će nadopuniti svijetli kauč jednostavnih oblika i bijeli ili sivi namještaj za dnevni boravak. Namještaj s frontama visokog sjaja savršeno će se uklopiti u skandinavski stil.

 

Moderni stolići za kavu

 

Moderni stolići za dnevni boravak često su izrađeni od MDF-a ili masivnog drva, što je, kao što znate, bit skandinavskog stila. Ali naravno, ne samo, namještaj od drva je univerzalan i bezvremenski, zbog čega se savršeno uklapa u interijere u različitim stilovima.

 

Stolići u glamuroznim i art deco salonima

 

U ovom slučaju, idealan će bit stakleni stolić u svijetloj ili tamnoj boji. To isto tako mogu biti drvene ili metalne konstrukcije sa staklenim vrhom. Stolići izrađeni u kombinaciji dva različita materijala izuzetno su elegantni i dizajnerski.

Okrugli stol s ukrasima bit će odličan za prostoriju uređenu u francuskom ili provansalskom stilu. Svijetle ili tople nijanse drva uklopit će se prvenstveno u boho stil, a minimalistički namještaj – u skandinavski.

Dodaci poput na primjer svijeća na stoliću zasigurno će dati atmosferu i udobnost svakom dnevnom boravku. Razmislite o prikladnom tepihu ili prostirci koji se bojom mogu uskladiti sa stilom interijera i postati podloga stoliću. Zapamtite da će svijetli tepisi naglasiti i optički povećati prostoriju. S druge strane, podne daske su temelj!

Ukoliko imate drveni namještaj u dnevnom boravku uređenom u stilu loft stolić s metalno-drvenom konstrukcijom može biti dobar izbor. Ova kombinacija je suština strogog tvorničkog stila koji trenutno ruši sve rekorde popularnosti.

Prilikom odabira stolića za kavu, obratite pažnju na njegovu visinu i duljinu, upravo ta dva parametra određuju funkcionalnost namještaja i udobnost onima koji će ga koristiti.

 

Stolić za kavu okružen drugim namještajem i elementima završne obrade

 

Namještaj i pribor za dnevni boravak treba birati tako da uzmete u obzir područje i klimu kuće ili stana. Zapamtite da sav namještaj koji ćete koristiti u svom aranžmanu treba tvoriti koherentnu, ujednačenu cjelinu. Nažalost, najveća pogreška je kombiniranje elemenata dekora u različitim, često potpuno nespojivim stilovima.

Dobro razmislite koji drveni ili vinil podovi pristaju vašem domu, odabranom namještaju i stolovima. Ako se želite tamnije podne daske, svjetliji zidovi bit će lijep kontrast. Ako preferirate druga rješenja, pločice nalik drvu također će ispuniti svoj zadatak. Imaju boju i strukturu drva, pa se praktički ne razlikuju; možete ih prilagoditi vašem ukusu.

 

Stolić za kavu i? - moderan dizajn i neobične dimenzije stolića

 

Ne možete pronaći savršen model? Ne brinite, imamo i druge prijedloge. Možda će klupa biti dobra ideja za vaš dnevni boravak. Ova vrsta stolića je izuzetno funkcionalna i praktična. Ploča klupe može biti drvena, staklena, ali i obložena posebnim pločicama.

Proizvođači se natječu u dizajniranju noviteta koji bi zadovoljili ukuse najizbirljivijih kupaca. Ako dobro potražite, sigurno ćete pronaći stolić snova, koji će postati dragulj uređenja dnevnog boravka koji savršeno pristaje kauču i ostatku namještaja.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!