locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Odabir savršene stolice za dijete

Objavljeno: 2021-12-17 13:41:31
Kategorija: Blog

 

Svaka odrasla osoba koja provodi duge sate za stolom zna koliko je važna ergonomska stolica. Udobna stolica jamči ne samo udobnost, već i dobro raspoloženje i nedostatak bolesti povezane s kralježnicom ili leđima. Budući da smo na teži način naučili koliko je važan ovaj komad namještaja, trebali bismo se pobrinuti da naša djeca mogu uživati u udobnosti dok uče i igraju se za stolom.

Koja je stolica za djecu najbolja? Koju okretnu stolicu odabrati kako bi odgovarala dobi i potrebama mladog korisnika? Ako želite znati odgovore na sva ova pitanja, potičemo vas da pročitate članak. Naši stručnjaci pripremili su kratak pregled dječjih stolica, što će vam pomoći da donesete najbolju odluku.

 

Zašto je ergonomska stolica za dijete toliko važna?

 

Pravilno držanje tijela tijekom učenja i igranja je prioritet. Zdravlje djeteta trebalo bi biti najvažnija vrijednost za svakog roditelja. Nema sumnje u to.  Radi pravilnog razvoja i udobnosti djeteta, vrijedi se pobrinuti za odabir prave stolice. To je danas osobito važno, kada djeca većinu dana provode kod kuće ispred monitora ili notebook računala - učeći, odrađujući lekcije i zabavljajući se. U vrijeme kada se škola preselila u kuću i djeca sve više vremena provode za računalom, ugodno mjesto i fotelja za učenje i igru iznimno su važni. Loše odabrana stolica može biti uzrok lošeg držanja i zakrivljenosti kralježnice. Stručnjaci upozoravaju da svake godine ima sve više djece i mladih koji su zbog loše organiziranog mjesta rada pretrpjeli defekte držanja. I to bi trebao biti glavni argument odabira najbolje dječje stolice za stol. Kako odabrati stolicu koja će najbolje odgovarati djetetu? Savjeti za odabir!

 

Kako udobno urediti dječju sobu

 

Prilikom uređenja dječje sobe, bilo male ili malo veće, vrijedi uzeti u obzir raspored namještaja i elemenata dekoracije. Sve bi trebalo formirati jedinstvenu, funkcionalnu cjelinu. Teško je zamisliti dječju sobu bez udobnog kreveta, prostrane komode, velikog stola i udobne stolice.  Treba imati na umu da dijete veliki dio dana provodi u sjedećem položaju, pa je odabir dječjeg stola i prave stolice prioritet. Okretna stolica, gaming stolica ili obična uredska stolica? Što odabrati? Koje će sjedalo djetetu pružiti udobnost i sigurnost? Evo nekoliko praktičnih savjeta o tome kako odabrati pravi namještaj.  

 

Koja će stolica biti najbolja?

 

Što je dijete starije, to više vremena provodi za svojim stolom, bilo da se igra ili koristi računalo – to je neizbježno. Pravilno dizajnirana, ergonomska stolica osigurat će da čak i svakodnevno korištenje interneta, odrađivanje domaćih zadaća ili učenje za testove neće završiti bolovima u leđima ili degenerativnim nedostacima. Ispravno odabrana stolica za dječji stol je komad namještaja neprocjenjive vrijednosti. Zapamtite to kad god ste suočeni s izborom namještaja za studenta.

Stolice za dječje sobe i sobe za mlade trebaju:

· osigurati ispravan položaj leđa korisnika (u obliku slova "S"),

· pružiti čvrstu potporu za lumbalne i srednje dijelove,

· imati oblikovan naslon koji se pruža iza lopatica,

· prilagoditi rastu i dobi djeteta;

· imati mogućnost reguliranja visine sjedala;

· imati udobne - podesive naslone za ruke odgovarajuće visine;

· imati dobre, čvrste i izdržljive kotače.

Pravilno profilirana stolica smanjit će vjerojatnost defekata držanja, kroničnog umora, bolova i napetosti u mišićima, pa čak i problema s cirkulacijom i glavoboljama u budućnosti.

ZAPAMTITE! Dječji namještaj mora biti praktičan i funkcionalan!

 

Ergonomija prije svega!

 

Izbor stolica za radni stol je stvarno velik. Međutim, je li svaki model pogodan za vaše dijete? Ne nužno. Stolice se međusobno razlikuju po parametrima i namjeni. Novost su stolice dizajnirane u suradnji s fizioterapeutima i liječnicima specijalistima. Nažalost, njihov najveći nedostatak je cijena. Ako vam je stalo do stolice po nižoj cijeni, ali još uvijek dobre kvalitete, obratite pažnju na nekoliko detalja vezanih uz izradu tih proizvoda.

Naslon bi trebao biti anatomski oblikovan i jednostavan za podešavanje. Uredske stolice trebaju biti maksimalno prilagođene građi korisnika. Samo sjedalo treba imati podesivu visinu. Uspoređujući ih s djetetovom visinom, pružamo mu prirodnije konturiranje zdjelice. Prilikom kupnje obratite pažnju i na profiliranje stolice u visini lumbalne kralježnice. Proizvodi iz takozvane "gornje police“ imaju bolje profilirani oblik naslona i na taj način pružaju veću udobnost. Lumbalni dio treba postaviti na naslon.

Zapamtite! Ako birate dječji stol, uzmite i takvu stolicu. Prevelika stolica neće biti praktična i neće djetetu pružiti ispravan položaj tijela.

Ako se pitate koja se stolica ne preporučuje, sjetite se stolica iz vlastite osnovne škole - najčešće kvadratne, nespretne, tvrde i bez profiliranja duž osi kralježnice. Definitivno izbjegavajte takva sjedala!

 

Stolica na godine
 

Ako se odlučite kupiti stolicu za vaše dijete koja će mu služiti nekoliko godina, dobro je odabrati rješenje koje će biti univerzalno u svakom pogledu. Važno je da je dovoljno neutralan da se prilagodi promjenjivim stilovima, trendovima i ukusima vašeg djeteta. Fotelja Markadler Future, dostupna u mnogim bojama, bit će savršena. Ima posebne kromirane naslone za ruke, koji su dodatno opremljeni eko-kožom, što korisniku pruža izvanrednu udobnost tijekom sjedenja. Osim toga, ima ugrađeni CPT osnovni mehanizam, pneumatsko podizanje, kao i plastične kotače od visokokvalitetnih polimera koji omogućuju jednostavno pomicanje.

Stil u kojem je ovaj model napravljen savršeno će odgovarati dekoru sobe za  djevojčice i dječake. Neutralni oblici i boje učinit će takvu stolicu izborom na godine.

 

Metalni elementi u stolici Markadler Future kromirani su kako bi se osigurala njihova trajnost i istovremeno privuklo poglede svojim atraktivnim izgledom. Stolica je dostupna u mnogim bojama, kao i mogućnost opremanja raznim kotačima ili kromiranim nogama, da bi se što više prilagodila potrebama vašeg djeteta.

 

Dječja stolica s osloncem za noge

 

Dobra stolica za djecu je ona koja će omogućiti stabilnu potporu nogu na tlu. Ovaj mali element čini stolicu ugodnijom, a dijete stabilno sjedi u njoj, održavajući ispravno držanje tijela i ravnu kralježnicu.  To može biti stolica s osloncem za noge koja se može prilagoditi visini i dobi djeteta.

 

Dječja stolica bez kotača

 

Stolica na stabilnim nogama, bez kotača dobar je izbor za vrlo živahnu djecu kojoj je teško sjediti na mjestu, a okretna stolica je u stalnom pokretu. Takve stolice mogu odvratiti pažnju, potaknuti na igru i ljuljanje, te iskušenje da se učenje pretvori u ludu zabavu na stolici. Fotelja na stabilnim nogama omogućuje vam da malo ukrotite temperament učenika s puno energije. Modele bez kotača često karakterizira i potpuno drugačiji dizajn od tipičnih okretnih sjedala. Ako je prostor vašeg djeteta uređen u tradicionalnom stilu, drvena stolica koja se ne okreće savršeno će se uklopiti!

 

Drvena stolica za stol za malu djecu

Drvene uredske stolice ili drvene uredske fotelje za djecu također su izvrstan izbor. Zapamtite, međutim, da odaberete onu koja će biti prikladna u smislu profila i veličine. Dobro je odabrati model s jastukom na sjedalu - djetetu će biti ugodnije sjediti na njemu.

 

Zašto je odabir prave stolice toliko važan?

 

Znanstvenici navode da skoliozu ima čak do 80% školske djece. Ovaj postotak može biti zastrašujući. Nitko ne želi da njihovo dijete bude u ovoj grupi. Srećom, držanje se može ispraviti. Ali kao što stara izreka kaže - prevencija je bolja od liječenja. Stoga, od rane dobi treba brinuti o zdravom držanju djece. Jedna od vaših briga trebao bi biti izbor prave stolice za djecu.

Svaki roditelj zna da je za domaću zadaću potrebno vrijeme i koncentracija. Roditelji mogu pomoći svojoj djeci da uspiju kada im pruže savršenu prilagodbu njihovim potrebama tj. mjesto za rad.

Savršeno prilagođena stolica potrebama djeteta služit će mu nekoliko godina!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!