locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Pravila za ugradnju tuša bez tuš kabine - walk in

Objavljeno: 2022-04-28 08:46:18
Kategorija: Blog

 

Minimalistička kupaonica jedan je od najzanimljivijih primjera dizajnerske jednostavnosti. Uređena bez nepotrebnog namještaja, uređaja, ukrasa i sitnica, stvara luksuznu oazu opuštanja. Jedan od nezaobilaznih elemenata uređenja minimalističke kupaonice je tuš kabina bez tuš kade opremljena samo linearnim odvodom. Mnogi od nas, prilikom dizajniranja unutrašnjosti kupaonice, moraju se suočiti s pitanjem kako pravilno postaviti tuš kabinu bez tuš kade tako da voda učinkovito otječe s cijele površine poda?

Ako želite znati pravila ugradnje tuša bez tuš kabine, preporučujemo vam da iskoristite neke provjerene savjete naših stručnjaka! Kako bi ispunili vaša očekivanja, pripremili su odgovore na najvažnija pitanja vezana uz ugradnju tuš kabine bez tuš kade. Uz pomoć tih pravila moći ćete izbjeći najčešće pogreške.

 

 

Dizajn tuš kabina bez tuš kade - o tome vrijedi razmisliti prije nego što donesete odluku!

 

Prije nego što se odlučite za ugradnju kabine bez tuš kade, morate znati da se, nažalost, ne može montirati svugdje. Prije dizajniranja interijera kupaonice potrebno je uzeti u obzir nekoliko različitih čimbenika koji mogu utjecati na njezin konačni izgled. Vrijedno je znati kako napraviti tuš bez tuš kade, kako biste realno procijenili zadovoljava li kupaonica sve potrebne zahtjeve za njegovu ugradnju. Uređenje i dovršavanje kupaonice uvijek zahtijeva razmišljanje i odabir rješenja koja će najbolje funkcionirati u određenom interijeru.

 

 

Nekoliko riječi o ravnini poda - značajke linearnog odvoda, rešetke i kosina, koje će osigurati ispravnu ugradnju tuša

 

Na početku vrijedi naglasiti da ugradnja tuš kabine bez tuš kade zahtijeva pravilnu pripremu poda u kupaonici. Nažalost, ako je u planu obnova, odlučili ste da je vaša stara tuš kada za otpad i želite instalirati ovu vrstu tuša na stare pločice, to može biti problematično, a ponekad čak i nemoguće. Zašto? Budući da zahtijeva pravilno pripremljen linearni odvod ili rešetku, a one pak neke preinake u podu. Upravo zato je ovakvu odluku najbolje donijeti u fazi projektiranja kupaonice ili tijekom izgradnje vlastite kuće. Tada je najlakše pravilno pripremiti podlogu, kao i nagib koji će savršeno odvoditi vodu u rešetku ili odvod. Pravilna odvodnja vode s cijele površine poda tuša prioritetno je pitanje pri ugradnji kabine. Loše profiliran nagib uzrokovat će da se voda, umjesto da teče u rešetku, prelijeva po cijeloj površini poda. Zlatno pravilo je napraviti pad od dva posto.

 

 

Renovacija kupaonice i ugradnja kabine bez tuš kade

 

Ako želite samo renovirati ili osvježiti svoju kupaonicu, razmislite o tome je li ovo najbolje rješenje za vas i imate li mogućnost prilagoditi podlogu u skladu sa specifičnim zahtjevima. Ugradnja tuša bez tuš kade zahtijeva pravilno profiliran pod. To uključuje razbijanje pločica, pa čak i podloge ispod njih. Važno je znati da sve to zahtijeva znatan financijski izdatak. Stoga će izbor ovog rješenja biti profitabilniji za generalnu obnovu kupaonice.

 

 

Tuš kabine bez tuš kade - dobar dizajn je osnova!

 

Tuš kabine montirane izravno na pod jedno su od najpopularnijih rješenja za moderne, minimalističke kupaonice, male kupaonice u zgradama, kao i velike kupaonice. Nije ni čudo - ima mnoge prednosti. Ovo kompaktno rješenje omogućuje vam korištenje gotovo svakog kutka kupaonice. Raznolikost oblika i veličina daje velike mogućnosti uređenja. U ponudi trgovina možete pronaći kvadratni, trokutasti i tuš pravokutnog oblika koji će vam pomoći da uredite bilo koji prostor kupaonice po vašem izboru. Osim toga, kabina bez tuš kade okružena staklima neće preplaviti ni potpuno malu kupaonicu. Postat će gotovo nevidljiva, što će optički povećati prostoriju i dati joj prozračnost.

 

 

Mjesto po mjeri - gdje je najbolje montirati tuš u kupaonici

 

Kada tražite pravi model kabine, provjerite postoji li mjesto u prostoriji koje će se prirodno uklopiti u ugradnju tuša. To može biti kut kupaonice ili posebno pripremljena niša za to. Možete dodati i zid kako bi se učinkovito ogradila kabina od ostatka kupaonice. Ovdje, međutim, zapamtite da šupljina treba biti dovoljno velika i pružiti pravu količinu svjetlosti. U ovom rješenju može vam pomoći i staklena cigla – koja propušta svjetlost. Prije kupnje obavezno prikupite sve dimenzije tako da se model koji odaberete savršeno uklopi u određeni prostor.

 

 

Vrata tuša, koja su najbolja?

 

Drugo važno pitanje je izbor odgovarajućih vrata tuša. Na tržištu postoji nekoliko modela. Možete birati između klasičnih vrata tuša koja se otvaraju na jednu stranu, okretnih vrata ili kliznih vrata. Ponekad je kabina, osobito walk-in, potpuno lišena vrata - ovo rješenje je u posljednje vrijeme posebno popularno. Walk-in tuš odvojen je od kupaonice samo jednim staklom, što kabinu čini gotovo sastavnim dijelom kupaonice. Walk-in tuševi idealno su rješenje ako kupaonicu koriste djeca, starije osobe ili invalidi. Dobro funkcionira i u malim i velikim kupaonicama.

 

 

Odgovarajući sustav odvodnje kabine bez tuš kade

 

Tuš kabina bez tuš kade zahtijeva odgovarajući odvod. U tom smislu, treba razmotriti mogućnosti dizajna kupaonice, veličinu tuša i naravno, vizualne efekte. Trenutno su najpopularniji točkasti i linearni odvodi.

 

 

Točkasta drenaža

 

Točkasti odvod sastoji se od dva elementa: sifona, koji se montira u pod i rešetke, koja se ugrađuje u razini poda. Ova vrsta odvoda obično se ugrađuje u sredinu kabine, tako da biste trebali planirati pad od dva posto u podu sa svake strane odvoda. Ako će vaša tuš kabina bez tuš kade zauzimati veliko područje, vrijedi odabrati dvije rešetke.

 

 

Linearna drenaža

 

Linearne odvode karakterizira veći prostor za odvod vode. Obično se montiraju uz zid ili na granici kabine. Također u ovom slučaju treba napraviti odgovarajući nagib u smjeru odvoda, iako je to dovoljno učiniti samo s jedne strane. Linearni odvod sastoji se od kanala ugrađenog u pod tuša i rešetke na razini pločica.

 

 

Izolacija protiv vlage. Važna faza montaže tuš kabine bez tuš kade

 

Svrha korištenja izolacije od vlage je zaštita kupaonice od vlage koja ulazi ispod pločica i zaštita sljedećeg kata od poplava. U ovom slučaju, vrijedi koristiti tradicionalni brtveni sloj ili foliju od sintetičkih smola. Rubovi linearnog odvoda, mjesta spajanja zidova s cijevima i drugi dijelovi izloženi poplavama, trebaju biti osigurani posebnom brtvenom trakom i prirubnicama.

Poštujući svako od gore navedenih pravila, ugradnja tuš kabine bez tuš kade neće biti tako strašna, a izvrstan učinak oduševit će sve članove kućanstva.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!