locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Proljetno čišćenje

Objavljeno: 2020-04-20 13:56:39
Kategorija: Blog

Koliko dugo odgađate ono veliko, detaljno čišćenje? Kada svaki kutak u kući pregledate, bacite nepotrebno, složite i osvježite? Odgovor je – dugo.

Tempo u kojem živimo nameće nam da se pospremanje svede na ono osnovno – usisavanje, brisanje prašine, peglanje. Ali sada zaista imate vremena da proljetno, veliko čišćenje obavite lako i bez žurbe.

 

Napravite raspored kućanskih poslova koji uključuju sve ukućane

 

Sve je lakše uz dobru organizaciju. Krećete u akciju bez nekog plana, samo da što prije sve napravite i uglavnom se uvijek dogodi to da na kraju dana shvatite da ipak neke stvari niste stigli napraviti. Bespotrebno se nervirate i imate osjećaj kao da nema kraja čišćenju ili pospremanju. No, to se vrlo lako može riješiti – napravite listu zadataka po danima ili kalendar kućanskih poslova. Primjerice, ponedjeljkom detaljno očistite kuhinju i obrišite prašinu u dnevnom boravku, utorak može biti dan za kupaonicu, srijedu odvojite za glačanje rublja, četvrtkom je na redu detaljno čišćenje podova i spavaćih soba. Naravno, tu su i poslovi koji se moraju svakodnevno obavljati poput iznošenja smeća, čišćenja radnih površina i stolova i slično. Ali ako u raspored uključite sve ukućane, odnosno svakom članu obitelji dodijelite određeni zadatak, obavljanje kućanskih poslova bit će puno efikasnije i zabavnije.

Pa krenimo!
Napravite mjesta u ormaru, sve jakne, pulovere i kapute zapakirajte i odložite. Upotrijebite vakum vreće, kako biste uštedjeli na prostoru. Zatim, kutije za odlaganje u raznim veličinama. Praktične su, a mogu biti i dekorativne. Poredajte čarape, remenje, kravate. Zidne i podne vješalice su uvijek dobrodošle! Ukoliko ste cvijeće premjestili na terasu, dobivate prostor za novi dekorativni kutak. Idealno mjesto za policu, komodu ili podni jastuk.

Male stvari velikog značenja

Unesite boje u svoj dom! Zamijenite posteljinu i odaberite neku u pastelnim bojama sa cvjetnim motivima. Dodajte prekrivač na posteljinu, ali prekrijte samo pola kreveta tako da i postelijna bude vidljiva. Da ne biste mijenjali dekorativne jastuke, sve popularnije postaju jastučnice u raznim dimenzijama i raznih motiva, tako da ćete gotovo sigurno naći odgovarajuću. Tkanine tamnih nijansi – vidimo se sljedeće sezone! Na redu su možda žuta, plava, zelena. Sve to osvježite mirisom lavande ili nekim drugim koji vas podsjeća na proljeće.

Mali asistenti

Kada ste sve složili, premjestili i sve je na svom mjestu, kreće pravo čišćenje. Uz kvalitetne male kućne aparate i razne dodatke ni to neće biti teško. Pojačajte muziku, pripremite sve što je potrebno i krenite u akciju!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!