locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Regali u dnevnom boravku - funkcionalan dizajn

Objavljeno: 2021-11-02 14:32:25
Kategorija: Blog

 

Prva asocijacija na riječ regal i dnevni boravak za mnoge od nas bit će jednostavan namještaj i dosadan interijer. Prije tridesetak godina gotovo svaka kuća imala je barem jedan takav regal jer je ovaj namještaj tada bio najnoviji krik mode u dnevnom boravku. Regali su obično bili od drva, prekrivali su čitavu stjenku zida dnevne sobe i svi su bili dizajnirani u istom stilu. S vremenom su doživjeli renesansu - obnovu te postali moderan i praktičan namještaj za dnevni boravak, ali i za druge dijelove doma. Trenutno se regale može pronaći gotovo u svakoj trgovini namještajem ukomponirane s ukusno aranžiranim stolovima i stolicama za blagovaonicu te modernim vinskim stalcima ili vitrinama kao sastavnim dijelom cjelokupnog aranžmana interijera dnevnog boravka.

 

Misija ovog članka jest uvjeriti naše čitatelje koliko regal može biti praktičan i elegantan dio dnevnog boravka. Stoga, ako ste u potrazi za sličnim rješenjem i još se niste odlučili u kojem biste stilu uredili svoj dnevni boravak, a želite da vaš interijer nema samo funkcionalnu, već i estetsku ulogu, svakako pročitajte ovaj članak!

 

 

Moderni regal u sobi

 

Što se tiče regala, to je komad namještaja koji svoje mjesto obično pronalazi u dnevnoj sobi. Lijepi regali za dnevni boravak u svijetlim nijansama - najčešće bijeli, mogu vrlo snažno definirati izgled cjelokupnog prostora. Posljednjih je godina ova boja nositeljica modernih kolekcija i sve više zaokuplja pažnju dizajnera interijera. Slično je i s prirodnim drvom, koji se savršeno uklapa u prostrani interijer, kreirajući nevjerojatno lijep i skladan rustikalni stil. Namještaj za dnevni boravak od drva u toplim nijansama stekao je velik broj ljubitelja jer je drvo prirodni materijal i kao takav izvrsno se kombinira, kako s nestandardnim dodacima, tako i s klasičnim drvenim predmetima slične boje.  

 

Međutim, neovisno o tome kakav namještaj u dnevnom boravku imate i koje kombinacije boja želite postići - dobro odabran regal savršeno će upotpuniti vaš interijer. Izvrsna ideja može biti investicija u modularni namještaj pomoću kojega sami možete kreirati svoju stjenku i kombinirati je od gotovih komponenti. Pritom možete birati određeni broj pojedinačnih elemenata prilagođenih vašim potrebama ili kupiti gotov set komponenti po preporuci proizvođača u trgovini namještaja.  Modularni namještaj možete pronaći u našim trgovinama ili ako posjetite webshop gdje je dostupan bogat izbor proizvoda među kojima ćete zasigurno pronaći nešto jedinstveno za sebe. U sastav standardnog regala obično ulazi TV stalak, komoda za dnevni boravak, visoki ormari s velikim mogućnostima rearanžiranja unutrašnjosti i ormar s kliznim, prostranim ladicama. U potpunosti je na vama da odaberete kako želite urediti svoj dnevni boravak. Svakako je dobro obratiti pozornost na proizvode prepoznatljivih proizvođača koji imaju dobru reputaciju kod kupaca.

 

 

Klasično uređenje prostora - moderan namještaj

 

Ako dnevni boravak namjeravate urediti u klasičnom stilu, trebali biste razmisliti o odabiru svijetlog namještaja, bez kontrastnih boja. Bijeli, kremasti, svijetlosivi namještaj koji se slaže s bojom zidova bit će najbolje rješenje u ovom slučaju. Stilski namještaj u svijetlim nijansama savršeno će se uklopiti u klasičnu sobu. Inspirativna ideja za zanimljiv dizajn može biti i regal od drva koji možete samostalno složiti od predloženih komponenti modularnog namještaja. Moderne komode, police i ormari imaju bezbroj mogućnosti međusobnog kombiniranja kao i mogućnosti dodavanja nestandardnih dodataka koji će utjecati na konačni izgled i dizajn vašeg prostora. Elementi kao što su kvake-kugle, rukohvati ili ukrasi na frontama idealni su da istaknu ljepotu namještaja. Uz klasični stil vašeg dnevnog boravka birajte dodatke koji su estetski međusobno slični.

 

Isto vrijedi i za ostale dodatke uz namještaj.  Moderni setovi namještaja za dnevni boravak s ostakljenim vitrinama i ambijentalnim osvjetljenjem idealno će se uklopiti u klasični interijer.

 

 

Regali i skandinavski stil

 

U interijerima skandinavskog stila dominira bijela boja. Prostor uređen u ovom stilu odlikuje minimalizam, prostranost, ali istovremeno i funkcionalnost. Ljubitelji skandinavskog stila su ljudi koji zaziru od glamura, previše namještaja u dnevnoj sobi te suvišnih dodataka koji prostoru oduzimaju lakoću i ležernost. Ovaj tip interijera treba biti jednostavan i minimalistički. Ako se odlučite za ovaj stil, u prostorije svog dnevnog boravka uvodite prirodni namještaj - izrađen od drva hladnih nijansi. Vitrine i ladičari moraju biti jednostavni, svijetli i bez suvišnih dodataka ili šarenila koje često nalazimo upravo na ostakljenim policama. Kao vrlo efektan može se pokazati drveni namještaj u tradicionalnoj boji, npr. breza koju možete obojati u bijelo. Tako ćete mu sniziti cijenu, a istovremeno dobiti vlastitu, jedinstvenu kolekciju. Bijeli, funkcionalni regali koji zauzimaju većinu prostorije, kreiraju nevjerojatno lijep interijer, a istodobno pružaju velike praktične mogućnosti. Namještaj kao što su vitrine, ormari ili ladičari imaju veliki broj polica na koje možete odlagati jako puno stvari! Uz skandinavski stil savršeno se uklapaju svijetle fotelje za dnevni boravak, tabure ili sofe za dnevni boravak.  U takvom ambijentu savršeno figurirati prirodni, rustikalni dodaci, sivi ili tepisi krem boje, svijeće i slike u minimalističkom stilu.

 

 

Interijer s namještajem u modernom glamur stilu

 

Ako želite kreirati interijer dnevnog boravka u glamur stilu, treba odabrati namještaj s bogato ukrašenim elementima i ukrasima. Dominantni spektar boja koji definira ovaj dizajn temelji se na tamnim, snažnim bojama kao što su: crna, srebrna, smeđa, modra, tamno siva, bordo i crvena, te zlatnoj boji na detaljima. U prostoriji glamur stila svakako bi se trebao naći regal intenzivne boje koji će plijeniti pozornost vaših gostiju. Glamur stil vrlo je moderan trend, koji se izvrsno komponira s 3d elementima, npr. 3d panelima i dinamičnim dodacima ubačenim u interijer. U dnevni boravak uređen u glamur stilu bez problema možete dodavati međusobno kontrastne elemente. Dobro je kombinirati i po nekoliko boja. Primjerice, možete se odlučiti za visoku komodu bordo boje i crni TV stalak. Nekonvencionalne kombinacije boja pojačavaju dinamiku interijera i naglašavaju ovaj zanimljivi dizajn. Uz interijer glamur stila pristaju regali vitičastih, nekonvencionalnih linija i oblika te su vrlo često ukrašeni svjetlucavim materijalima koji savršeno reflektiraju svjetlost visokih lampi.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!