locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Šareni tekstil iz bajke prilikom dizajniranja stana

Objavljeno: 2022-04-15 07:39:58
Kategorija: Blog

 

Tekstil i pribor imaju najveći utjecaj na ozračje u interijeru koji ste uredili i određuju stupanj udobnosti u unutrašnjosti.

Nemate snage ni vremena za temeljite promjene u stanu? Razmislite o njegovoj revitalizaciji  pomoću tkanina i pribora za ukrašavanje. Pomoći ćemo vam da potpuno promijenite na primjer: spavaću sobu, dnevni boravak ili možda kuhinju.

 

Ukrasne tkanine - kako ih koristiti?

 

U stvaranju zanimljivog aranžmana, najvažnija stvar je ideja. Ne mora biti vaša, osobna i originalna. Dovoljno je uzeti u obzir gotove prijedloge i da odaberete nešto za sebe što odgovara vašem stanu, ali prije svega vama samima, karakteru, strastima i sklonostima.

Budući da je riječ o tekstilu, najlakši način za promjenu u stanu je kupnja novih zavjesa, dekora i jastučnica te ukrasnih jastuka za dnevni boravak ili spavaću sobu.

Postoji mogućnost izbora nekoliko dekorativnih elemenata s istim motivom: dekori, stolnjak i ukrasne jastučnice. Međutim, ako se odlučite za veliki i izražajni uzorak, bolje je ograničiti njihovu količinu, kako ne biste preplavili interijer i ne izazvali dojam kaosa.

Na tržištu postoje setovi dekorativnih proizvoda u istom tonu ili s identičnim motivom u različitim bojama. To je također dokazan način za promjenu u interijeru. Gotovi setovi tkanina ili dodataka od tekstila s ujednačenim motivom rješenje su za ljude koji vole harmoniju i osjećaju se manje sigurnima u ulozi dekoratera. Korištenje ujednačene linije proizvoda daje fantastične rezultate u dizajnu bez velikog truda i kombiniranja.

 

 

Možda prekrivač?

 

Promjene pomoću tkanina nisu samo dodavanje novih elemenata, već prije svega uklanjanje starih i iskorištenih. Vrijedi kritički pogledati svoj dnevni boravak i zamijeniti barem zavjese. Ako ih nemate, razmislite nije li to baš ono što je potrebno da se interijeru da novi karakter.

Jednako jednostavan i učinkovit način promjene je zamjena presvlake namještaja za odmor ili samo jednog komada od njega. Ne mora to biti profesionalno tapeciranje - dovoljno je kupiti prekrivač ili presvlake s izražajnim uzorkom, zanimljive teksture ili intenzivne boje.

 

Kako osvježiti izgled spavaće sobe?

 

Spavaća soba je prostorija koja ima najviše mogućnosti za manipuliranje izgledom. Uglavnom posteljina i njihove boje i uzorci graciozan su element, koji će se koristiti u većini slučajeva prilikom preuređenja. Romantično cvijeće, geometrijski uzorci ili klasični bijeli popluni i jastuci, postavljeni na krevetu, utječu na cijelu sobu i njezino ozračje pa i udobnost u kući. Profesionalni dekorateri, međutim, jasno sugeriraju: uzglavlje - najlakši je način za promjenu u spavaćoj sobi. Možete ga napraviti sami pomoću dasaka ili MDF ploča koje ćete obložiti spužvom i materijalom ili pak koristiti nešto drugo u zamjenu, to mogu biti ručno tkane tepihe, tapecirane panele i sl.

Tapecirani paneli ne samo da povećavaju estetiku interijera i omogućuju njegovu brzu metamorfozu, već imaju i praktične primjene. Oni štite zid od prljavštine, lijepi su i mekani na dodir, pa mogu služiti  kao potpora leđima, pružajući udoban odmor u sjedećem položaju. Sve ovisi o vašoj domišljatosti.

 

 

Ili možda moderne tkanine?

 

Ovisno o stilu koji imate u kući, vrijedi potražiti odgovarajuće materijale. Od nedavno je velur postao jako moderan i ima jako veliku primjenu. Jako često koristi se za presvlake namještaja, ali može se koristiti čak i kao zavjese u sobi ili prekrivači za kauč. Njegova moderna verzija je lagana i sjajna, za razliku od klasičnog velura koji je prilično težak i izrađuje se velikom spektru boja.

 

Pastelni ili jaki kontrast? - potražite pravu boju

 

U aranžmanima će boja uvijek imati prilično važnu ulogu. Izražajni dodaci: ručnici, tepisi i kupaonski tepisi u izražajnim bojama voća kao i morskim bojama savršena su ideja za trenutnu promjenu kupaonice.

Moderni i skandinavski interijeri vole pastele: plave, izbijeljene žute, tirkizne, puderasto ružičaste. Dovoljno je na stol postaviti stolnjak ili na stolice staviti navlake u nježnoj boji i cijela će soba promijeniti svoj karakter.

Sličan učinak postići ćete korištenjem tepiha u izražajnoj boji ili s elegantnim uzorkom, koji će dominirati interijerom i privući pozornost. Položen pored kauča ili ispod stola sa stolicama, u potpunosti će vam promijeniti stil sobe i postati najjači dekorativni element.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!