locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Stolice u Hampton stilu u uređenju dnevnog boravka

Objavljeno: 2021-11-18 13:19:05
Kategorija: Blog

 

Udobne i elegantne, dizajnerske i bezvremenske, takve su tapecirane stolice za dnevnu sobu i stolice za blagovanje u stilu Hamptona. Ako tražite ideju o tome kako "izgraditi" cijeli interijer uz pomoć stolica kao i dati mu luksuznu atmosferu, namještaj u stilu Hamptona bit će pun pogodak. Tapecirane stolice završene metalnim alkama, ukrasnim zakovicama i presvučene tafting tkaninom, donijet će u dnevnu sobu američki stil, koji je jedan od najpoželjnijih u nadolazećoj sezoni.

Kako biste saznali kako uskladiti Hampton stolice s rasporedom dnevne sobe, ovaj je članak namijenjen vama. Pripremili smo najzanimljivije inspiracije i aranžmane koristeći stolice u stilu. Provjerite što možete koristiti u dnevnoj sobi.

 

Što je Hampton stil i odakle potječe njegovo ime?

 

Ime stila Hampton preuzeto je iz imena jednog od omiljenih ljetovališta najbogatijih stanovnika Manhattana. Hampton je gradić smješten u blizini New Yorka, slikovite plaže, udobne vile, klima pogodna za opuštanje u luksuznim uvjetima, to je simbolika ovog područja.

Hampton je i vrlo brzo postao sinonim za luksuz i udobnost, što se odrazilo na uređenje interijera. Turisti su, posjećujući grad, željeli ponovno stvoriti luksuznu atmosferu odmora u interijerima vlastitih domova. I tako su, malo po malo, različiti elementi hamptonskih odmarališta prebačeni na kuće, stanove kao i apartmane.

Trenutno se elementi Hampton stila može naći u mnogim aranžmanima interijera u obliku izuzetno udobnog i elegantnog tapeciranog namještaja. Jedan od njih su stolice.

 

Dnevna soba s namještajem u stilu Hampton - šaren i udoban

 

Hampton je ne samo luksuz, udobnost već i bezvremenski dizajn. Takve bi trebale biti stolice u ovom stilu: mekane, udobne, izrađene od najkvalitetnijih materijala, bogato uređene. Sjaj kao što i pretrpanost, ovdje je apsolutno prihvatljivo. Udobnost i praktičnost ključ su uspjeha. Hampton je stil koji bi trebao služiti korisnicima prostora. Nema šanse žrtvovati udobnost zbog elegancije i neugodne estetike. Kako bi se zadovoljio princip "kuća je za život" uređenje u Hampton stilu, stvara interijer, ugodan i izuzetno udoban.

Simbolika stila stoga će biti tapecirane sofe, kutne garniture, fotelje, tabure i naravno, stolice.

 

Stolice u dnevnom boravku u stilu Hampton

 

Hampton stil u interijeru je kombinacija udobnosti i dizajna. Točno takve mogu biti tapecirane stolice na elegantnim drvenim nogama u kombinaciji s drvenim stolom i drvenim dekorativnim elementima. Proizvodi odabrani za uređenje savršen su primjer kombinacije izvanredne udobnosti i elegantnog stila. Iako unutarnji namještaj stvara pomalo rustikalni karakter, same stolice su simbolika sobe u Hampton stilu.

Lagan, svijetao dnevni boravak s udobnim tapeciranim namještajem. Kraljica interijera ovdje je prošivena ukrasna sofa za koju su odabrane blago kontrastne stolice. Unutrašnjost ostavlja dojam da je vrlo ugodna i udobna. Što je, naravno, karakteristično za ovu kategoriju dizajna interijera.

Udobne fotelje, slične tradicionalnim stolicama odličan su izbor za male dnevne boravke, koje se nalaze umjesto velikog stola i stolica uz samo mali stolić za kavu. Prigušene boje, jednostavni oblici i udobni dodaci čine stvar cjelovitom i elegantnom.

Namještaj i u ovom stilu daje velike mogućnosti uređenja. Bogatstvo uzoraka i boja omogućuje vam da napravite nevjerojatan i apsolutno jedinstven ambijent. Predstavljamo ideju igranja bojama, šarolike stolice bit će dobar odabir tamo gdje se za uređenje koristio namještaj i dodaci u prigušenim bojama. Šarena sjedala postat će šlag na torti takvog aranžmana.

Prilikom odabira tapeciranog namještaja za dnevni boravak, namještaja u blagovaonici ili namještaja u spavaćoj sobi, zapamtite da se najvažnije brinuti o materijalu izrade. Ne vrijedi štedjeti na tkanini za presvlake. Prije odabira određenog proizvoda provjerite je li izrađen od visokokvalitetnog materijala. Ovdje treba obratiti pažnju na tkanine koje odbijaju vodu i koje su izdržljive, što ih čini jednostavnim za čišćenje i održavanje, a to osim praktičnosti, može biti vrlo važno tijekom svakodnevne uporabe.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!