locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Stolice za blagovaonicu - koje odabrati?

Objavljeno: 2024-04-08 09:10:41
Kategorija: Blog

 

Blagovaonske stolice nisu samo modni hit, već i praktično rješenje koje spaja estetsku sferu interijera s funkcionalnošću koja je jako važna tijekom svakodnevnog korištenja. Moderne blagovaonske stolice ne samo da imaju mekano i ugodno sjedalo, već se savršeno mogu uklopiti u bilo koji stil interijera. To je najveća prednost namještaja, neophodna pri uređenju blagovaonice, ali i dnevnog boravka ili ureda. Dostupne u različitim uzorcima, oblicima i bojama, nisu samo praktična nadopuna interijeru, već i njegov ukras. Moderni oblici i visokokvalitetni materijali koji se koriste u proizvodnji stolica naglašavaju njihov ekskluzivni karakter.

 

 

Stolice za blagovaonicu – odaberite udobnost i originalnost

 

Blagovaonske stolice - fotelje popularne su ne samo zbog svog izvornog dizajna, već i zbog udobnosti tijekom svakodnevne upotrebe. Jedan od ključnih elemenata stolice je udoban, nježno profiliran naslon. Oblik fotelje pruža udobnost za leđa, a profilirani naslon i mekano sjedalo savršeno se prilagođavaju tijelu, osiguravajući ugodan odmor. Ovo ergonomsko rješenje pomaže u smanjenju napetosti mišića, suzbija bolove u leđima i poboljšava ukupnu udobnost sjedenja. To je osobito važno tijekom dugog sjedenja s obitelji ili pak sjedenja na poslu.

 

Otkrijte kakav je osjećaj utonuti u udobno sjedalo koje ističe stil vašeg životnog prostora

 

Tapecirane stolice u blagovaonici postaju sve popularnije, zbog čega modeli stolica - fotelja imaju sve više poklonika. Tapecirane stolice - fotelje nude veliku udobnost sjedenja, ali i veliku slobodu u smislu odabira boja i uzoraka.

 

Koje tapecirane stolice - fotelje odabrati?

 

Materijal presvlake definira ne samo estetiku stolica, već i užitak svakodnevnog korištenja i način održavanja. Odabir pravog materijala presvlake ključni je element koji određuje karakter i funkcionalnost namještaja. Eko koža, velur, pliš ili sintetičke tkanine samo su neki od prijedloga koji vam omogućuju da prilagodite namještaj svojim željama, stvarajući interijer koji ne samo da impresionira svojim stilskim dizajnom, već pruža i jedinstvenu udobnost korištenja.

Eko koža je odličan izbor za interijere ljubitelja elegancije i iznimne trajnosti. Ovaj materijal je otporan na abraziju, jednostavan za čišćenje i ugodan na dodir. Zahvaljujući svojim svojstvima i visokoj kvaliteti, savršeno oponaša prirodnu kožu, dodajući notu prestiža.

Udobnost tijekom korištenja osigurat će i meke tkanine poput velura. Ovaj delikatni materijal ugodan je na dodir, a njegova tekstura čini interijer još ugodnijim. Nježan sjaj dlake zajedno sa svjetlom stvara zanimljiv vizualni efekt, dodajući suptilnost interijeru. Štoviše, velur je lako održavati čistim.

Plišane tkanine, sherpa, flis i nježno rebraste tkanine ugodne su na dodir i izgledaju lijepo, dodajući interijeru luksuzan karakter. Stolice - fotelje presvučene plišem prijedlog su za one koji traže jedinstvenu ljepotu. Sintetičke tkanine svestrani su izbor, jer kombiniraju trajnost s različitim uzorcima. Savršene su za svakodnevnu upotrebu. Dostupnost raznih uzoraka tkanine omogućuje vam da je prilagodite svojim osobnim željama i stilu.

 

Udobna sjedala tapeciranih stolica - stolice koje ćete sigurno zavoljeti

 

Ispuna u sjedalima ključni je element koji određuje udobnost korištenja i trajnost. Jedan od popularnih materijala koji se koristi za popunjavanje sjedala stolica - fotelja je poliuretanska pjena, koja se prilagođava obliku tijela i nudi udoban odmor. Njena elastičnost omogućuje stolici da dugo zadrži svoj izvorni oblik, što je važno za korisnike koji očekuju izdržljiv namještaj. Još jedan popularan izbor je punjenje od memorijske pjene. Korištenje inovativne tehnologije omogućuje pjeni da zapamti oblik i ispuni prirodne krivulje tijela. Osim toga, neki od ovih modela stolica imaju džepičaste opruge koje rade neovisno jedna o drugoj, što omogućuje ravnomjernu raspodjelu tjelesne težine i osigurava još bolju ergonomiju.

 

 

Kako odabrati blagovaonske stolice? Uređenje blagovaonice

 

Prilikom odabira blagovaonskih stolica, ključno pitanje je kako pronaći sklad između stila i funkcionalnosti. Odabir pravih stolica može značajno utjecati na udobnost i estetiku prostora. Prvi korak je odrediti vrstu stolica koje će najbolje ispuniti vaša očekivanja. Što se tiče vrste, vrijedi razmisliti o tapeciranim stolicama za dodatnu udobnost tijekom dugotrajnog sjedenja ili drvenim stolicama s pravilno profiliranim sjedalom i naslonom. Važno pitanje su i dimenzije što podrazumijeva i odgovarajuću visinu stolice kao i njezinu širinu, tako da stolice odgovaraju dimenzijama stola. U slučaju stolova za blagovanje, obično se preporučuje da se visina stolice prilagodi visini stola. Standardno je udaljenost od poda do gornjeg ruba stola je oko 75 cm, što znači da će stolice s visinom sjedala od 45-48 cm savršeno odgovarati. Kako bi se održala ravnoteža između funkcionalnosti i estetike, potrebno je uskladiti stolice s postojećim dizajnom interijera. To će vam omogućiti da stvorite koherentno uređenje blagovaonice.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!