locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Top 5 najzanimljivijih aranžmana terase u različitim stilovima!

Objavljeno: 2022-02-18 13:40:19
Kategorija: Blog

 

Jutarnja kava uz sjaju izlazećeg sunca, među cvijećem prekrivenim rosom i ugodnim pjevom ptica – to je san mnogih od nas. Nažalost, za neke, nedostižan san zbog nedostatka vlastitog vrta. Što učiniti ako umjesto vrta imate samo balkon usred grada ili malu terasu u prometnoj ulici? Nema problema!

Rješenje je vrlo jednostavno, uredite balkon ili terasu na takav način da se pretvori u zonu opuštanja iz snova ili privatni vrt u kojem ćete moći uživati od ranog proljeća do kasne jeseni. Žedni tople sunčeve svjetlosti i bujnog zelenila, nakon zime nastojite urediti balkon i terasu kako biste uživali u trenucima provedenim na svježem zraku.  Želite stvoriti vlastitu oazu mira, mjesto gdje ćete nakon napornog dana napuniti baterije i odvojiti se od sive stvarnosti.  Sve je to stvarno na dohvat ruke ako imate malo kreativnosti.

Predstavljamo najzanimljivije ideje za uređenje terase i balkona. Možda ćete među njima pronaći inspiraciju i urediti svoju zonu opuštanja iz snova?

 

Balkon i terasa u skandinavskom stilu

 

Jedan od najčešće biranih stilova uređenja koji se koristi za balkone u zgradi ili terase u dvorištu je uređenje u skandinavskom stilu. Skandinavski stil već nekoliko godina pobjeđuje stvarne rekorde popularnosti i jedan je od omiljenih stilova, ne samo interijera. Skandinavski stil kombinira minimalističke oblike, svijetle boje i prirodne materijale. Savršeno koristi i organizira mogućnosti, čak i vrlo malog balkona.

 

Vrtni namještaj u skandinavskom stilu

 

Kako urediti terasu u skandinavskom stilu? Vrtni namještaj bit će ključni element uređenja balkona i terase u skandinavskom stilu. Namještaj za terasu ili balkon trebalo bi odabrati u svijetlim prigušenim bojama, tako da donese dojam lakoće i delikatnosti u prostor. Za male balkone idealno rješenje može biti sklopivi vrtni namještaj.

Drveni vrtni namještaj ukrašen ugodnim tekstilom vrlo je popularan. Vrtne stolice, fotelje i stolovi od drva najbolje će izgledati u bijeloj boji. Prirodno drvo može se koristiti u obliku ukrasa i pribora, odnosno drvenih tegli ili kutija za sitnice. Prilikom uređenja vrijedi se prisjetiti da skandinavski stil posvjetljuje i optički povećava prostor, zato se posebno preporučuje za male balkone u zgradi.

Iako skandinavski stil izbjegava puno ukrasa, vrijedi pokušati s ukrasnim svjetiljkama koje će vam pomoći stvoriti romantično raspoloženje u večernjim satima.

 

Balkon i terasa u boho stilu

 

Boho stil, pored skandinavskog stila, već nekoliko sezona zauzima vodeće mjesto među trendovima uređenja interijera. Nije ni čudo, njegov energičan raspored, pun prirodnih ukrasa i dodataka može oduševiti i najizbirljivije. Udobnost i povezanost s prirodom samo su neke od osnovnih pretpostavki boho stila.

Balkon u boho stilu mjesto je ugodnog opuštanja okruženo biljkama, udobnim tekstilom, pletenim makramima i atmosferskim lampionima. 

Dominiraju svijetle boje kao što su bijela, bež, ecru, nijanse svijetlo sive ili svijetlo smeđe boje. U ukrasima i dekoracijama dominiraju cvjetni motivi koji pokazuju snažan odnos između stila i prirode. Vrijedno je odabrati tekstil u zemljanim bojama, namještaj od drva, ratana ili umjetnog ratana i šarmantne lampione, koje će biti točka na "i" za cijelu stilizaciju.

 

Idealan namještaj za balkon i terasu u boho stilu

 

Namještaj u boho stilu prvenstveno su stolice, fotelje i sofe od pruća ili ratana. Cjelinu će nadopuniti stolić od svijetlog drva, a na njemu svijeće i kompozicije suhog cvijeća. Da bi zona opuštanja bila ugodna i atmosferska, pokušajte koristiti udobne jastuke, pokrivače i deke. A ako vam je stalo do iznimne udobnosti odmora, objesite udobnu viseću mrežu koja će vam ljetne večeri učiniti ugodnim.

 

Balkon i terasa u rustikalnom i retro stilu

 

Odmor na selu uspomena je koje se vole sjetiti svi koji su barem jednom proveli odmor kod bake i djeda. Okus svježih jabuka, slatkih malina, sočnih jagoda, hrskavog kruha i svježeg mlijeka, miris jezera i šume sjećaju na prekrasne trenutke blaženog opuštanja. Što ako se ova čarobna, idilična atmosfera ponovno stvori na balkonu ili terasi i na trenutak oživi sjećanja na radosno djetinjstvo? Kako urediti balkon u seoskom, rustikalnom stilu? Lakše je nego što mislite!

Prekrijte stol s platnenim stolnjakom ili kockastim ubrusom. Postavite na njega vazu punu divljeg cvijeća. Vodite brigu o toplom svjetlu, stiliziranim, starim svjetiljkama i svijećama. Na pod možete položiti tepih od jute, a na zid objesiti macrame s resama. Zapamtite da je retro stil sjećanje na prošlost, iz njega možete dobiti inspiraciju, stvarajući terasu prilagođenu vašim individualnim potrebama. Prirodne boje namještaja mogu se kombinirati s šarenim jastucima i udobnim pokrivačima.

Retro dekoracije, rasvjeta, macrame, cvijeće u teglama, zemljane boje kao i idilični krajolik, sve zajedno pretvara balkon ili terasu u zonu jedinstvenog, ugodnog opuštanja.

 

Balkon i terasa u talijanskom stilu

 

Bit ljeta je putovanje, a jedna od najpopularnijih destinacija za odmor je Italija. Ako želite stvoriti atmosferu s odmora u udobnosti svog balkona i uživati u ugodnom opuštanju na svježem zraku, uredite ovaj prostor u talijanskom stilu. Teoretski, to je vrlo jednostavno. Da biste stvorili balkon u talijanskom stilu, potrebno je postaviti keramičke ili glinene posude različitih boja i oblika. Biljke i cvijeće posađeno u njima trebalo bi biti što sličnije onome koje raste na Mediteranu, npr. ukrasne trave, čempresi, smreke, sporiš, lovor, oleandri i fikusi.

Dekorateri interijera mediteranski stil često nazivaju umjetničkim ili spontanim neredom.

Među otrcanim, pomalo neurednim talijanskim kamenim kućama, na toplom južnom suncu, sve izgleda atmosferski, čak i ovaj prividni nered. Kako ne biste pali u zamku ismijavanja ili stilskog preklapanja, mogu se koristiti samo neki elementi talijanskog stila. Nismo uzalud spomenuli lonce i egzotično cvijeće. Čini se da se u našim uvjetima ti elementi dekoracije mogu najlakše stvoriti.

Što se tiče namještaja, na terasi i balkonu u talijanskom stilu, namještaj kao što je ratan, umjetni ratan ili od šiblja dobro će se uklopiti. Sofe, fotelje i stolice trebale bi imati prekrivače od prirodnih materijala. Deka od lana bolje će funkcionirati u mediteranskom stilu od toplih i ugodnih vunenih pokrivača.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!