locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Top trendovi boja za modernu kuhinju

Objavljeno: 2022-02-16 12:01:20
Kategorija: Blog

 

Kuhinja 2022. je interijer koji impresionira funkcionalnošću, modernošću i... bojama. Uređenje kuhinje poprimilo je sasvim drugu razinu, konačno je prestalo biti nevažno. Danas svi koji se suočavaju s izazovom obnove ili uređenja kuhinjskog prostora, vrlo pažljivo planiraju cijeli zadatak.

Nedavno je nastalo mnogo članaka o tome kako urediti ergonomsku kuhinju, koji kuhinjski namještaj odabrati i kako planirati prostor da bude praktičan. Danas vam želimo predložiti potpuno drugačiji pogled na kuhinju. Reći ćemo vam koje će boje biti hit nadolazeće sezone, kako i s čime ih kombinirati prilikom uređenja kuhinje.

Boje imaju veliku snagu, provjerite kako ih uvesti u kuhinjski interijer i stvoriti kuhinju iz snova.

 

Boja za kuhinju

 

Najvažniji kriterij za odabir boja za kuhinju je individualni ukus vlasnika. I teško je raspravljati o tome. Okružujemo se onim bojama koje nam pružaju osjećaj mirnoće, ugode i udobnosti. Proizvođači kuhinjskog namještaja vrlo dobro "čitaju" potrebe kupaca i svake godine na tržište stavljaju vizualno raznoliku ponudu. Danas kuhinjski elementi nisu samo različiti moduli, već i širok raspon boja fronti i širok raspon dizajnerskih ručki.

Postoji zaista mnogo mogućnosti, zato svatko može stvoriti takav kuhinjski namještaj koji će biti savršen odraz njegovog ukusa i karaktera.

Bez obzira na ukuse i preferencije, svijetom uređenja interijera već odavno vladaju trendovi, koji se mijenjaju iz sezone u sezonu, donoseći svake godine masu noviteta, neočekivanih rješenja i zanimljivih kombinacija kuhinjskih aranžmana. Na što se dizajneri fokusiraju u 2022. godini? Ovdje je "top" popis trendova boja za unutrašnjost kuhinje.

 

Kuhinje 2022 - najmodernije boje nadolazeće sezone

 

Dobro uređene kuhinje su one koje kombiniraju funkcionalnost i dizajn. Prilikom uređenja interijera dobro je kombinirati kuhinjske trendove s individualnim preferencijama. Ovo je najjednostavniji recept za dizajnersku kuhinju po mjeri. Na što se fokusirati ove sezone? Uvijek moderan klasik, koji je zastupljen bijelom bojom u kuhinji ili možda malo šarenog ludila? Pogledajte što možete odabrati.

 

Uvijek moderne kuhinje od prirodnog drva

 

Kuhinja u boji drva je klasik koji nikada ne izlazi iz mode, zato od njega počinjemo prezentacije najmodernijih kuhinjskih boja 2022. godine. Namještaj u boji prirodnog drva oduševljava već stoljećima, pa neće biti drugačije niti u nadolazećoj sezoni. Proizvođači predlažu različite kombinacije drva. Jedna od najzanimljivijih i ujedno najmodernijih je kombinacija s mat crnom. U ovoj kombinaciji savršeno će pristajati crne mat kuhinjske fronte u s drvenim korpusima i radnim pločama. Takva kombinacija izgledat će dobro u kombinaciji drvenog poda ili vinil ploča.  Kombinacija drva i crne boje daje plemenit elegantan učinak, rješenje je to za ljubitelje modernog i loft stila. Nadopunom takvog stila mogu biti ostakljeni ormarići i vitrine na metalnoj konstrukciji. Ručke fronti ormarića mogu se diskretno uklopiti u pozadinu ili biti dodatni ukras. Konačni izbor ovisi o specifičnom ukusu i stilu uređenja. Ova kombinacija može se koristiti u obrnutom rasporedu. Drvene kuhinjske fronte završene su ovaj put sjajnom, crnom radnom pločom.

Važno je naglasiti da je moderna kuhinja u modernom stilu, pored onih plemenitih boja, također dizajnersko rješenje. Važno je spomenuti, na primjer, beskontaktne kuhinjske slavine ili ukrasne nape, radne ploče koje mogu biti od nehrđajućeg čelika koje postaju pravi ukras interijera.

 

Trendovi u modernoj kuhinji - Moderne kuhinje u pastelnim bojama

 

U 2022. interijer kuhinje je u kombinaciji s  pastelnim bojama. Svijetla kuhinja jako je ugodna, ali su proizvođači pripremili cijelu kolekciju "veselog" pastelnog kuhinjskog namještaja, koji dobiva sve veću prepoznatljivost među kupcima.  Koje pastelne boje odabrati za uređenje? Najbolja opcija je da se uskladi shema boja sa stilom interijera. U skandinavskim, provansalskim i boho kuhinjama pristajat će nježna bež, boja mente, siva, plava ili praškasto ružičasta.

Paleta pastelnih boja treba biti nježna i prigušena. Moramo zapamtiti da boja u unutrašnjosti zahtijeva dobar raspored, a prezasićenost može biti naporna. Stoga se za ravnotežu preporuča da se pastelni kuhinjski ormarići kombiniraju s bijelim. Dvobojna kuhinja jedan je od najmodernijih trendova. Izrada gornjih elemenata u bijeloj boji, a donjih u nekoj od pastelnih boja, donijet će ravnotežu u kuhinjsku zonu i naglasiti jedinstvenost cijele stilizacije.

U pastelnim bojama lijepo izgledaju i kuhinjski otoci, čija je radna ploča od ekskluzivnog mramora. Alternativa mramoru može biti radna ploča od kvarcnog kamena. Pastelni namještaj stvorit će savršenu pozadinu za elegantne i dizajnerske završne obrade.

 

Boje zemlje - kuhinjski trendovi koji su neobični

 

Vrlo moderan trend je uređenje u kojem se korist zemljane boje. Bež, smeđa, maslinasto zelena ili krem su izvrsne boje za viseće kuhinjske ormariće i stajaće kuhinjske ormariće.

Namještaj u zemljanim bojama uklapa se u mnoge stilove interijera, istovremeno je elegantan i nježan. To je izbor za ljude koji cijene bliskost s prirodom i životom u eko stilu.  Zemljane boje koje se koriste u bojanju ploče za namještaj mogu se slobodno kombinirati, stvarajući neobične stilizacije.

 

Najzanimljiviji trend u dizajnu kuhinje - top 5 ideja za moderne kuhinje

 

Svijet pripada hrabrima, ako volite ludilo i živopisne boje, možete ih koristiti u kuhinji!  Mnogi ljudi odlučuju se za neobična rješenja u ovom prostoru. Intenzivne nijanse kuhinjskih fronti jedan su od najbrže rastućih smjerova uređenja interijera. Skupini tamno zelene i plemenite mornarsko plave – koja je vladala čak i prošle sezone – pridružuju se i dalje neobične boje, odnosno intenzivna crvena, sunčano žuta, kao i zlatna i srebrna.

Možete se odlučiti za jednu odvažnu boju, ali i zapamtite da moda prolazi, a boja u kuhinji će ostati. Stoga, svaki put kada planirate radikalne promjene, razmotrite sve prednosti i mane. Kuhinjski namještaj nisu zidovi, i nemoguće ga je prefarbati, nakon odabira poslužit će vam nekoliko ili čak desetak godina. Kažemo "da" bojama, ali umjereno.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!