locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Tri vrste namještaja potrebne za baš svaki dnevni boravak

Objavljeno: 2022-04-14 11:03:33
Kategorija: Blog

 

Dnevni boravak nije samo mjesto gdje primamo goste, već prije svega svakodnevno provodimo vrijeme sa svojim najmilijima. Stoga, osim spektakularnog, reprezentativnog izgleda, mora biti prilagođen potrebama članova kućanstva.

Osnova uređenja modernog dnevnog boravka je tapecirani namještaj, koji će pružiti udoban odmor i udobnost tijekom druženja s prijateljima. Izbor je izuzetno širok: kutne garniture, dvosjedi i trosjedi, fotelje ili setovi za odmor.

 

 

Kutna garnitura ili kauč?

 

Ako je vaša obitelj velika, a dnevni boravak je prostran, možete doći u iskušenje da se odlučite na kupnju velike kutne garniture. Modeli u obliku slova „U“ pružit će udobnost nekolicini ljudi, čak i ako se žele udobno ispružiti ispred televizora. No, to nije idealno rješenje samo kod velikih prostora, za vlasnike malih stanova također će se pronaći prikladna kopija, manjih dimenzija i jednostavnijeg oblika.

Prije kupnje kutne garniture, bitno je uzeti u obzir i razmotriti njegovu namjenu. To će olakšati odabir određenog modela. Ako kutna garnitura služi samo kao namještaj za odmor, vrijedi odabrati funkcionalan model, pazeći na punjenje sjedala, jer upravo ono određuje udobnost i praktičnost korištenja namještaja. Ako kutna garnitura treba istovremeno funkcionirati i kao krevet, onda će ona s funkcijom spavanja i spremnikom za posteljinu biti najbolje rješenje u unutrašnjosti.

Tradicionalni setovi za odmor ponovno postaju hit. Vraćaju se u dnevne sobe, osobito one u klasičnim i vintage stilovima. Set kauča i dvije fotelje neće dominirati sobom i omogućit će povoljnije okruženje. Namještaj u dnevnoj sobi od prirodne kože odolijeva promjenjivim trendovima dizajna interijera, vrlo su izdržljivi i uvijek su bili povezani s prestižem i luksuzom.

Kauči i sofe u dnevnom boravku su vrste namještaja koji izgleda lijepo, ne zauzima previše prostora i može se slobodno smjestiti u sredinu sobe. Vrlo često biraju se modeli s puno jastuka u setu, jer kupci cijene mogućnost brze i jednostavne metamorfoze izgleda kauča zamjenom jastučnica. Zanimljivo rješenje su i kutne s funkcijom spavanja.

 

 

Klupe za dnevni boravak i stolić za kavu

 

Čak ni odabir najudobnijeg namještaja za odmor neće pravilno ispuniti svoju funkciju bez stolića za kavu ili klupe za dnevni boravak. Koja je razlika?

Klasična klupa je pravokutna i dovoljno velika kako bi se jednostavno poslužila kava, desert ili grickalice za goste. Odlično se slaže s velikim kutnim garniturama ili namještajem za odmor. Stolić je delikatniji, jako često okrugli, s mnogo manjom površinom. Postavljen u blizini kauča, omogućit će vam da odložite šalicu čaja, spustite pametni telefon, ali u slučaju jela, najbolje se premjestiti za stol. Najbolje će pristajati u manjim prostorijama. Vrlo su moderni setovi od dva stolića različitih visina i identičnog dizajna. Ne poboljšava funkcionalnost, ali definitivno izgleda atraktivno.

 

TV jedinica

 

Dnevni boravak ne može se zamisliti bez TV-a ili kućnog kina. Naravno, sve mora imati odgovarajuću osnovu. TV jedinica je komad opreme dizajniran upravo za tu svrhu.

To je kombinacija ladica, otvorenih polica ili polica skrivenih iza vrata. TV jedinice često već imaju rupe u stražnjim stijenama tako da možete postaviti svu elektroničku opremu i slobodno bez dodatnog bušenja povući kabele. Ovo je vrlo dobro rješenje, ali prije kupnje morate provjeriti je li prilagođeno vašim potrebama. Ormar ispod televizora ima i druge sadržaje, na primjer: ispod gornje ploče često se nalazi polica za postavljanje dekodera i elemenata kućnog kina, omogućujući učinkovito korištenje daljinskih upravljača.

Ove tri vrste namještaja moraju se naći u svakom udobnom i funkcionalno namještenom dnevnom boravku. Ništa ne smeta da osnovnom setu dodate i drugu potrebnu dodatnu opremu tj. komode i ormariće, vitrine, ormare, police, sofe za dnevni boravak.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!