locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Tuš kabina - s tuš kadom ili bez nje?

Objavljeno: 2022-03-28 17:01:48
Kategorija: Blog

Kako praktično i s ukusom urediti kupaonicu? Tuš kabina s tuš kadom tradicionalno je rješenje koje ne gubi popularnost pri uređenju kupaonice. Međutim, sve više interesa među aranžerima kupaonice dobiva tuš kabina bez tuš kade, koja ima linearni odvod; umjesto tuš kade jednostavno se koriste podne pločice za kupaonicu. U našem članku predlažemo koje će tuš kabine najbolje pristajati u vašu kupaonicu i što treba uzeti u obzir kako bi vaša kupaonica bila što funkcionalnija. Predstavit ćemo prednosti i nedostatke oba prijedloga. Kod nas ćete zasigurno odabrati kabinu savršeno prilagođenu vašim potrebama, koja će pružiti udobnost tijekom kupanja.

 

Za koga je tradicionalna tuš kabina s tuš kadom?

 

Prilikom odabira tuš kabine obratite pažnju prvenstveno na udobnost korištenja kako za sebe tako i za ostale ukućane. Kabina s tuš kadom provjereni je izbor u kupaonici. Kabina može imati polukružni, kvadratni ili pravokutni oblik, kao i tuš kabine asimetričnog oblika, popularna je kutna tuš kada koja se savršeno uklapa u malu kupaonicu. Možete birati između mnogo modela tuš kada u setu s kabinama, a njihova montaža nije ni najmanji problem. Tuš kabina može imati dubinu prilagođenu potrebama kupca. Dakle, ako, na primjer, nemate kadu, a imate malo dijete, njegovo kupanje će biti lakše u tuš kabini s dubljom tuš kadom. Međutim, tuš kabina ima dimenzije koje je ponekad teško uskladiti s interijerom kupaonice, jer trenutno postoji veliki izbor tuš kabina različitih dimenzija. Ako imate kupaonicu specifičnih dimenzija, razmislite o tuš kabini bez kade.

 

A za koga je walk-in tuš? Prednosti i nedostaci.

 

Moderno rješenje je tuš kabina bez tuš kade, odnosno walk-in kabina s linearnim odvodom. Posebno se uklapa u velike kupaonice. Umjesto tuš kade obično se postavljaju sigurne, protuklizne pločice. Linearni odvod, zahvaljujući kojem pločice duže ostaju u vrlo dobrom stanju, koristi se kod montaže tuš kabine bez kade. Rješenje je to koje je ponekad malo skuplje od tradicionalne tuš kabine, ali ima mnoge prednosti. Prije svega, vrlo je sigurno i omogućuje jednostavno korištenje tuša za osobe s poteškoćama u kretanju, koje lako mogu ući i izaći iz takve kabine s invalidskim kolicima. Iz istog razloga bit će pogodan starijim osobama za tuširanje. Prilikom odabira tuš kabine dobro je obratiti pozornost na dizajn interijera, jer je ova vrsta tuša minimalistička i moderna. Nažalost, teško ih je montirati u stanove u zgradama iz tehničkih razloga, što može uzrokovati više vlage u cijeloj kupaonici, jer walk-in kabine nisu uske kao tradicionalne. Za montažu walk-in kabine morate zaposliti profesionalni tim.

 

Izbor vrata tuš kabine i tuš kade

 

Bez obzira odlučite li se za tuš kabinu s tuš kadom ili bez tuš kade, vrijedi razmisliti o detaljima. Nakon što razmislite o prednostima i nedostacima određenih tuš kabina, vrijeme je da se pobrinete za druge elemente. Prilagodite oblik tuš kabine tako da u vašoj kupaonici ostane što više prostora za kretanje. Također razmislite o hidrofobnom premazu na kabini, koji sprječava oštećenja odbijanjem vode. Za male kupaonice često se biraju popularne kutne tuš kabine koje zauzimaju relativno malo prostora. Često imaju klizna vrata, a sve se više koriste i staklena vrata. Kućišta tuša čiste se brže kada imaju manje komponenti. Tuš kada može biti od čelika, akrila ili konglomerata. Akrilna tuš kada je najpopularnija i rado se koristi zahvaljujući dugom održavanju odgovarajuće temperature i lagana je, dok je čelična tuš kada teška, ali izuzetno izdržljiva i otporna. Konglomeratna tuš kada, s druge strane, jako je lijep model, može imati različite boje i sprječava klizanje.

 

Walk in - što je važno pamtiti ako vaša kupaonica nema tuš kadu?

 

Ako odlučite da je tuš bez tuš kade najprikladniji za vašu kupaonicu, razmislite o kvalitetnoj podlozi. Korištenje linearnog odvoda učinit će vaš tuš funkcionalnim. Razmislite o fugama otpornim na vlagu i isto takvim pločicama, po mogućnosti protukliznim. Ovdje će izvrsno funkcionirati prostrana, staklena vrata tuš kabine, premazana hidrofobnim premazom, štiteći tako vrata, podove i zidove. Prilikom odabira kabine i podloge imate mnogo mogućnosti koje vrijedi koristiti. U obzir ne bi trebali uzeti samo izgled i stil prostorije, već i njezine dimenzije, a prije svega funkcionalnost - prilagodba kupaonice potrebama svih članova kućanstva trebala bi biti prioritet.

 

Savršena kupaonica. Preporučujemo naše proizvode!

 

Održavanje čistoće poda walk in tuš kabine nije teško, u pravilu lakše je očistiti od same tuš kade pomoću odgovarajućih sredstava. Linearni odvod također bi trebao učinkovito smanjiti prskanje vode na pločice i osigurati dobro stanje poda. Ne zaboravite redovito čistiti ovu vrstu odvoda, čime će vaša kupaonica dobiti na funkcionalnosti. Preporučujemo vam naše ostale proizvode za kupaonicu. Kod nas možete kupiti, na primjer, praktične kupaonske ormare, umivaonike, tuševe ili vrata za tuš kabinu. Ako, s druge strane, više volite kadu umjesto tuša, pogledajte ponudu kada u našoj prodavaonici kao i tuševe i pribor!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!