locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

U koje interijere će se uklopiti drveni stolić za kavu?

Objavljeno: 2022-06-02 12:16:03
Kategorija: Blog

 

Uređenje dnevnog boravka postalo je nezamislivo bez postavljanja stolića za kavu. Prilikom odabira stolića, vrijedi ga uskladiti sa stilom koji prevladava u dnevnom boravku. Čest izbor kupaca je klasik - drveni stolić za kavu. Međutim, hoće li takav komad namještaja biti prikladan za svaki dnevni boravak? U kako uređenom dnevnom boravku će najbolje pristajati drveni stolić?

 

Atraktivan komad namještaja – drveni stolić za kavu

 

Stolić za kavu od prirodnog drva jedinstveni je komad namještaja. Samo prirodno drvo je graciozan i elegantan materijal, te izuzetno izdržljiv i čvrst. Drveni namještaj je proizvod koji uvijek uživa veliku popularnost. Raznolikost boja i uzoraka omogućuje da birate između nečeg neobičnog i zanimljivog. U isto vrijeme, drveni modeli lako se prilagođavaju različitim aranžmanima, tako da je lako urediti interijere u neuobičajenim stilovima.

Međutim, drveni stol za kavu ne smije se uvoditi kao neovisan element. Trebao bi biti okružen i drugim namještajem od prirodnog drva. U našoj online trgovini Emmezeta možete pronaći atraktivne setove drvenog namještaja za dnevni boravak.

Teško je zamisliti dnevni boravak bez stolića. Dobro dođe kada primate goste ili samo provodite vrijeme s obitelji. Na stoliću možete ostaviti šalicu, knjigu ili daljinski upravljač televizora. Veliki ili mali, element je koji će izvrsno funkcionirati posebno u nekoliko vrsta interijera. U kojem stilu urediti interijer kada postavljate drveni stolić za kavu?

 

 

Skandinavski stil i drveni stolići za kavu

 

U skandinavskom stilu cijene se jednostavnost i funkcionalnost, nekomplicirani oblici i prirodni materijali. Pravokutni ili okrugli stolići od drva savršeno će nadopuniti kompletan aranžman. Može se postaviti ispred kauča ili uz njegov rub, ali uz njegovu pomoć možete stvoriti i mali kutak za sjedenje.

Za takve skandinavske aranžmane kao stvoreni su modeli izrađeni od svijetlog drva. U nekim slučajevima, kada preostali elementi aranžmana nisu tako prigušeni, uklopit će se bijeli stolić. Odlučite se za modele jednostavnih oblika i na to obratite posebnu pozornost jer previše komplicirani, otmjeni stolić za kavu može poremetiti sklad skandinavskog aranžmana.

Estetici stolića za kavu pridonijet će vidljivi godovi drva. Visina stolića za skandinavske interijer varira, ali dobro je odlučiti se za niže modele.

 

Drveni stolić za kavu u industrijskom interijeru

 

Sve više i više ljudi odlučuje urediti dnevnu sobu u industrijskom stilu. Ovaj moderni stil uvodi opremu s velikom funkcionalnošću, jednostavnom, ali zanimljivom estetikom i velikom praktičnošću korištenja. To je upravo ono što bi trebao biti stolić za kavu. Industrijski stil karakterizira upotreba drva i metala, pa je dobro odabrati stolić za kavu za dnevni boravak u potkrovlju, u kojem je česta kombinacija ova dva materijala. 

Savršen stolić za kavu koji će se uklopiti u interijeru potkrovlja bit će proizvod s jednostavnom, strogom strukturom. Obično je to prilično debela drvena ploča postavljena na metalne, geometrijske noge. Kombinacija drva i kromiranog metala stvara jedinstveni proizvod.

Stolovi za kavu različitih veličina mogu se uvesti u industrijski stil. U velikom dnevnom boravku nema straha od postavljanja velikog stolića za kavu, koji će po svojoj veličini nalikovati gotovo drvenim stolovima za blagovanje. Dok u manjem dnevnom boravku, veličinu stola treba prilagoditi tako da ovaj element opreme ne bi dominirao u rasporedu.

 

 

Moderni drveni stol

 

Drveni stolići također se uvode u moderne, minimalističke aranžmane. Jedinstveni, jednostavni oblici drvenih stolova omogućit će im da se savršeno uklope u interijere. U tako modernoj dnevnoj sobi dobro funkcionira drveni stolić sa staklenom pločom.

Često se koriste i drveni modeli obojeni u bijelo i sa završnim slojem visokog sjaja. Ovakav tip stolića još će se bolje uklopiti u interijeru, ako je i ostatak namještaja završen visokim sjajem.

 

Rustikalni, ruralni i vintage stil s drvenim namještajem

 

Drvo je prirodni materijal koji ne smije nedostajati i kojega nikada nema viška u seoskim, rustikalnim i retro stilovima. Odabir drvenog stola za ove stilove uređenja neće biti težak - većina modela će odgovarati, kako onih jednostavnijih oblika, tako i onih s ukrasima.

Za retro ili vintage stil, odaberite stolove na visokim, ali tankim nogama s okruglim vrhom. Ruralni i rustikalni aranžmani idealno su mjesto za nešto teže, masivnije stolove. Zapamtite da je stolić za kavu dobro uskladiti s ostatkom namještaja, pa je i kupnju stola dobro obaviti prilikom opremanja cijelog dnevnog boravka. Većina serija namještaja za dnevni boravak u svojoj ponudi ima različite veličine stolića za kavu od drveta, pa je lako odabrati nešto jedinstveno.

 

 

Glamurozni drveni stolić za kavu

 

Kombinacija drva i glamura? Apsolutno! Drveni stolovi bit će idealan dodatak glamuroznim dnevnim sobama, ali dobro je da su obojeni u bijelo i sa završnim slojem visokog sjaja. Ali i crni modeli će se uklopiti u dnevni boravak u glamuroznom stilu.

Modeli sa pločom u svijetloj boji i uzorkom prirodnog drva mogu izgledati dobro, ali morate zapamtiti da se donji dio namještaja odnosi na klasična rješenja. Obično je obojen u bijelo i ukrašen određenim oblicima.

 

Klasični dnevni boravak s drvenim stolićem za kavu

 

Jedinstveni komad namještaja za dnevni boravak u klasičnom stilu je stolić za kavu koji se odlikuje dekorativnošću. Često su to i masivni, teški modeli koji pristaju jednako masivnom lounge namještaju, vitrinama ili ormarima. U klasičnom dnevnom boravku postavljaju se pravokutni, kvadratni ili okrugli, iz razloga što modeli koji imaju nepravilan oblik mogu poremetiti raspored.

U klasičnom dnevnom boravku namještaj bi trebao činiti koherentnu cjelinu, tako da izgled stolića mora biti usklađen s ostatkom opreme. U takvim interijerima minimalizam se ne računa, već elegancija i sjaj, zbog čega se stavlja više dekorativnih modela. Dobro će se uklopiti stolovi sa tamnim pločama.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newlsetter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!