locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vaša zona opuštanja u malom vrtu!

Objavljeno: 2022-03-10 13:08:56
Kategorija: Blog

 

Svake godine s dolaskom prvih sunčanih dana, društveni život mnogih od nas seli se iz interijera dnevnih boravaka, izravno u vrtove. Sa strašću organiziramo zonu opuštanja za odrasle i igrališta za djecu. Odabiremo novi vrtni namještaj, dodatke i opremu koja će nam pomoći da vrijeme provedemo udobno, ugodno i atraktivno. Na taj način vrt postaje malo kraljevstvo opuštanja.

Ako ste se ikada zapitali isplati li se previše pažnje posvetiti uređenju malog vrta ili ima li smisla ludilo povezano s roštiljem i sezonom bazena, svakako provjerite što naši stručnjaci predlažu. Posebno za one koji nisu uvjereni, pripremili smo pregled najzanimljivijih vrtnih dodataka koji će vrijeme provedeno na otvorenom učiniti ugodnijim.

 

Mali vrt sa zonom za opuštanje - savršeno mjesto za odmor

 

Čak i ako nemate veličanstveni vrt i ne možete si priuštiti veliki vrtni set u njemu, vrijedi urediti čak i mali udoban kutak, koji će biti vaša privatna zona opuštanja i idealno mjesto za provođenje vremena s obitelji i prijateljima. Pravilno odabrana oprema i biljke učinit će da vas nedostatak prostora prestane smetati, a vrijeme opuštanja na svježem zraku postat će omiljeni dio dana.

Uređenje malog vrta ne mora biti pretjerano opsežno, ponekad udoban set vrtnog namještaja, mali vrtni stol, vrtna ležaljka ili viseća fotelja može biti dovoljna da se naizgled blaga i siva zona pretvori u rajski vrt.

Opuštanje u vrtu ne mora biti privilegija za nekolicinu, već opcija za svakoga tko ima malo kreativnosti i dobrih namjera.

 

Ugodan odmor u vrtu - idealan namještaj za mali vrt

 

Zapamtite da bi pri uređenju malog vrta trebalo uzeti u obzir dizajn i pravilan raspored svih elemenata. Dobro razmislite o tome koji će se elementi najbolje uklopiti u prostor za opuštanje u vrtu. Odlučite koji su elementi svakako potrebni i od kojih možete odustati.

Kao što smo već spomenuli, jamstvo udobnog vrta je odgovarajući namještaj. On bi trebao postati najvažniji element dekoracije. Izbor vrtnog namještaja je stvarno velik, zato bez problema možete pronaći onaj koji će ispuniti vaša očekivanja i promijeniti vrt.

Naš lider za male vrtove je vrtni namještaj od umjetnog ratana. Zašto baš on? Budući da je ponuda namještaja od umjetnog ratana stvarno široka i omogućuje savršeno uklapanje u određeni prostor. Možete odabrati i cijeli set od umjetnog ratana koji se sastoji od stola i vrtnih stolica ili fotelja, ili se odlučiti za pojedinačne elemente kao što su vrtne fotelje, vrtne stolice, vrtni stolovi, vrtne kutne garniture, ležaljke, vrtne klupe, vrtne ljuljačke ili vrtne viseće mreže i od njih stvoriti vlastiti personalizirani set.

Vrtni namještaj od umjetnog ratana jamči udoban odmor uz maksimalnu uštedu prostora, pa je po tome ispred klasičnog drvenog vrtnog namještaja.

Namještaj od umjetnog ratana ima još jednu veliku prednost, ne zahtijeva redovito održavanje. Kako bi se održao dobar oblik, dovoljna je zaštita od kiše, UV zračenja i vjetra. Ako je samo prekriven pokrovom, prezimit će u vrtu i poslužiti vam za sljedeću sezonu.

 

Stručnjak savjetuje!

Želite li da namještaj od umjetnog ratana bude stvarno udoban i ugodan? Obložite sjedala mekim jastucima. Vrtni jastuci i ukrasni jastuci ne samo da će korištenje namještaja učiniti ugodnijim, već će i zagrijati cijeli styling. Zapamtite da mali ukrasi imaju veliku moć. Koristeći tekstil, lampione, tegle, pergole i tende u aranžmanu, postat ćete vlasnik prostora za opuštanje kao s naslovnice kataloga.

 

Roštilji savršeni za događanja na otvorenom

 

Teško je zamisliti vrt u dvorištu bez roštilja. Opuštanje u vrtu već godinama nije povezano samo s mjestom odmora, nego i s velikim, obiteljskim roštiljem. Kako organizirati udobnu zonu za pripremu hrane u malom vrtu? To je pitanje s kojim se suočavaju mnogi ljubitelji roštilja.

Za sve one koji nemaju puno prostora u vrtu, a vole okus jela s roštilja, imamo prilično veliku skupinu proizvoda, uključujući plinske roštilje i roštilje na ugljen. Velika raznolikost u pogledu oblika i veličina znači da će svatko pronaći model prilagođen vlastitim potrebama i mogućnostima koje nudi vrt. 

Apsolutni lider su okrugli roštilji s poklopcem na tri noge i mali roštilji na ugljen, koji se lako mogu uklopiti u mali vrt. Ova vrsta uređaja pogodna je za ugradnju na mali balkon i terasu.

 

Namještaj od paleta – ideja za jedinstveni vrt

 

Iznimno popularan je vlastoručno izrađen namještaj od paleta ili europaleta. Prirodan, jednostavan i iznimno funkcionalan, savršeno se uklapaju u dekor vrta.

Od paleta možete stvoriti prava čuda, ne samo klasični vrtni namještaj, već i zanimljive dodatke kao i elemente dekoracije kao što su cvjetne gredice ili vješalice.

Namještaj od paleta može se postaviti ispod stabla koje će dati ugodnu hladovinu u vrućim ljetnim danima ili pored bazena, stvarajući vrtnu zonu sunčanja. Ležaljka od paleta ukrašena jastucima, uspješno će zamijeniti vrtnu viseću mrežu.

Važno je znati da će ukrasi od paleta uspješno ukrasiti unutrašnjost dnevnog boravka, hodnika ili kuhinje. Iako će, naravno, najbolje izgledati na pozadini cvjetnih gredica.

 

Stupite u kontakt s prirodom

 

Bez obzira na to jeste li vrtlar ili se grozite dugih sati provedenih u njezi biljaka, pobrinite da se u vašem vrtu nađe drveće, grmlje i lijepo cvijeće. Takvo zelenilo bit će najbolji ukras svakog vrtnog uređenja. Ponuda vrtnih trgovina nudi mnogo različitih vrsta, među kojima ćete pronaći one zahtjevne i manje zahtjevne.

Zapamtite da je udoban vrt zelen! Teško je pronaći ugodnu zonu odmora među betonskim pločama ili kockama za popločavanje. Treba se usredotočiti i na kontakt s prirodom, osobito sada kada nam toliko smeta smog i staklenički efekt. Nemojte se bojati okružiti kuću bujnom vegetacijom. Ako se okrenete prirodi, ona će vam vratiti stostruko.

Zapamtite da ne morate imati sjenicu, vrtnu kuću ili veliku pergolu kako biste stvorili udoban kutak koji će vam služiti kao mjesto udobnog odmora. Prilikom uređenja interijera malog vrta, bolje je usredotočiti se na minimalizam.

Ako imate dojam da vaš vrt nije funkcionalan i ergonomski, odustanite od nekih elemenata opreme. U malim vrtovima "manje je više".

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!