locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Visina stolice - kakva treba biti?

Objavljeno: 2022-01-27 11:39:18
Kategorija: Blog

 

Sjediš za obiteljskim stolom ili za svojim radnim stolom. Sljedećih nekoliko sati nećete se pomaknuti odavde, posvetit ćete vrijeme razgovoru, obroku, poslu ili zabavi. Udobna stolica zvuči prilično primamljivo u ovoj situaciji, zar ne? Pravilno odabrana stolica omogućit će vam da udobno provodite vrijeme za stolom. Pogledajte zašto je to tako važno!

 

Suština ergonomije stolice ili koja je visina sjedala prikladna?

 

Udobnost sjedenja je važan čimbenik. Bez obzira na to čeka li vas obiteljski ručak ili radite u kućnom uredu, treba uzeti u obzir da će pravilno odabrano sjedalo učiniti ovo vrijeme ugodnijim. Izuzetno važna stvar je visina stolice - ako je loše odabrana, učinit će nas nemirnim, tražeći udoban položaj. Obiteljski ručak tada će biti tjeskoban, a rad za stolom - beskrajno mučenje. Uzimajući u obzir ove činjenice, osigurajte sebi, obitelji i gostima udobnost i kupite odgovarajuće stolice za blagovaonicu i uredsku stolicu.

 

Kako odabrati visinu stolice za stol?

 

Kako bi se smatrale udobnim i funkcionalnim, stolice za blagovanje trebale bi zadovoljiti nekoliko osnovnih parametara. Važna dimenzija je udaljenost sjedala od poda. Ta visina trebala bi biti oko pola metra. Omogućit će prosječnoj odrasloj osobi da udobno sjedi, tako da noge neće biti neugodno savijene, niti će neugodno "visjeti" sa sjedala. Jednako je važna i udaljenost sjedala od stola. Visina stola je oko 80 centimetara, nakon pomicanja stolice ispod stola, ova dimenzija bi trebala biti u rasponu od oko 30 centimetara. Takva udaljenost omogućit će osobi da se zajedno sa stolicom podvuče ispod stola, slobodno pomiče noge i udobno sjedi, čak i stavljajući nogu preko noge. Jednako važna je i širina sjedala, koja mora biti najmanje 45 centimetra. Ako stolica dodatno ima naslone za ruke, trebali bi glatko kliziti ispod stola, a njihova udaljenost od stola ne smije biti manja od 15 centimetara.

Prilikom odabira stola i stolice za kuhinju ili blagovaonicu, treba provjeriti ne samo dimenzije, već i materijal od kojeg su izrađene. Meke presvlake i spužva učinit će čak i dugotrajno sjedenje ugodnim. Pri odabiru stolice trebat će se posvetiti pažnja i izgledu namještaja - stil stolice trebate uskladiti sa stilom stola i cijele sobe. U ovom slučaju zasigurno će biti korisne velike trgovine namještajem, koje često nude setove namještaja i stolove sa stolicama za kuhinju ili blagovaonicu. Namještaj, stolovi i stolice također se mogu kupiti zasebno, a veliki izbor omogućit će vam da brzo i jednostavno odaberete prave proizvode za različite interijere. Što je osobito važno kada je stol sa stolicama središte cijelog interijera.

 

Kako odabrati visinu stolice za stol?

 

Rad od kuće u doba pandemije korona virusa mnogima je postao svakodnevica. Kućni uredi zahtijevaju pravo mjesto - stol i stolicu. Također i djeca trebaju prikladnu stolicu i stol za učenje i zabavu. Kako odabrati visinu stolica za radni stol? Pravila su vrlo slična stolicama za kuhinju. Često su, međutim, uredske stolice mnogo udobnije od kuhinjskih ili blagovaonskih. Za rad je potrebno posebno udobno sjedalo.

Visine stolice trebaju biti slične - najmanje pola metra od poda do sjedala i najmanje 45 cm širine stolica. Uredske stolice često se nude kao modeli s naslonima za ruke i udobnim naslonima za leđa. Moderni modeli oduševljavaju ne samo udobnim sjedalom, već i atraktivnim, modernim oblikom.

Među proizvodima koji se mogu koristiti kao uredske stolice, na prvom mjestu su zasigurno okretne stolice i uredske fotelje. Njihova velika prednost je mogućnost prilagodbe, visina i nagib naslona mogu se podesiti. Ova opcija će savršeno funkcionirati za djecu. Njihov brzi rast znači da bi se tradicionalna stolica morala često mijenjati kako bi mlada osoba mogla udobno sjediti za radnim stolom. Podesive, okretne stolice uklanjaju ovaj problem. Kada dijete odraste, moći će samostalno prilagoditi visinu stolice svojim potrebama. Visoki naslon takvih uredskih stolica također će biti idealno rješenje za odrasle koji provode duge sate na poslu za računalom. Naslon će vam omogućiti da se nagnete i odmorite te pravilno držite kralježnicu, zahvaljujući svom S obliku. Atraktivan interijer kućnog ureda vam je na dohvat ruke - odlučite se za pravi namještaj koji će biti ne samo moderan, već i izuzetno udoban!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!