locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vodič za savršeno ukrašen dom!

Objavljeno: 2020-12-04 18:09:13
Kategorija: Blog

Godina iza nas je najblaže rečeno bila vrlo izazovna. Stoga, pravo je vrijeme da unesemo malo čarolije u naše domove i potrudimo se da idućih godinu dočekamo na najbolji mogući način – sa lijepim mislima. Da bismo uspjeli u tome, potrebno nam je malo čarolije. Pa hajde da ju stvorimo zajedno!

Fokus na dekoriranju izgleda da nikad nije bio značajniji. Puno više vremena provodimo u svojim domovima, pa neka onda svaki kutak bude u blagdanskom duhu, sa tek par sitnica ili bogato ukrašen, što god vam se više sviđa.

 

Za savršenu dobrodošlicu

 

Cijele godine ulazna vrata su prazna, eventualno je tu broj stana i ponegdje prezime obitelji. Ovaj period godine ipak je zaslužio malo više pažnje, pa čak i oko ulaznih vrata.

 

Ako želite poslati poruku da se baš iza vaših vrata krije prava čarolija objesite na njih vjenčić, dekoraciju u obliku mjeseca ili mašnice, ili sami napravite moderan minimalistički vijenac od metalnog obruča i eukaliptusa.

 

Izbor vjenčića je raznolik – od zelenih sa snijegom, pa do srebnih, ili onih sa simpatičnim češerima. Ima i onih sa crvenim bobicama ili mašnama.

 

Pored otirača dodajte mini boriće ili čemprese u teglici, na vjenčić lampice i dobrodošlica je spremna!

Tamo gdje boravi jelka

 

Poslije ovakvog ulaska u dom, jedino logično je pogledom potražiti zimsku kraljicu – jelku. U većini slučajeva ona se nalazi u dnevnoj sobi. Kako zbog praktičnih razloga, jer je dnevna soba uglavnom najveća prostorija u domu, tako i zbog onih estetskih.

 

Jelka svjetluca, dominira i mami naše poglede kako god da je ukrašena. Sa kratkim grančicama ili čupava i gusta, zelena, bijela, roza, sa „snijegom“ ili bez. Mala ili ona preko 2 metra. Izbor je zaista neograničen.

 

Ako ste tip koji voli minimalizam, odlučite se za klasičnu zelenu, ako volite čitavu tu euforiju i ukrašavanje neka vaš izbor bude velika, sa mnogo grančica i posuta umjetnim snijegom.

 

Lampice, lampice, lampice! One su obavezne – bijele, zlatne, šarene, kakve god, važno je da sve svjetluca.

 

Pored klasičnih kuglica na jelku dodajte mašnice, ruže, nezaobilaznog orašara, skije, pahuljice, zvijezdice, vile... čarolija i ljepota svih tih ukrasa zapravo se vrlo teško može opisati, zato najbolje da sami pogledate našu ponudu ovdje.

 

Možete se odlučti za jednu boju ukrasa, iako nije ni loša ideja ako je sve potpuno šareno, sa različitim ukrasima, bez pretjeranog planiranja. Čak i mi smo neodlučni.

 

Ispod jelke stavite mali čupavi tepih i poklone. Naravno, možda pravi još nisu spremni pa probudite u sebi malog vilenjačkog kreativca i zamotajte prazne kartonske kutije u ukrasni papir. Oko jelke dodajte figurice Djeda Božičnjaka, orašara, patuljaka ili možda jelena i polarnih medvjedića. Najvažnije je da u svemu ovome što više uživate i da vas blagdanska atmosfera potakne na lijepe misli, nove odluke, planove i unutarnji mir.

Novogodišnji zalogaji

 

Sigurno se slažete da su okupljanja najmilijih za obiteljskim stolom najljepši trenuci. Smijete se, prepričavate stare događaje i planirate zajedno nove avanture. Ipak su takvi trenuci posebni pa neka i stol bude takav – poseban.


Krenimo od stolnjaka, on je obavezan. Neka prekriva cijeli stol i pada sa svih strana. Ako ste za elegantniju varijantu, tu su srebrni, zlatni, crveni i crni stolnjaci, a ako više volite neutralnu varijatnu tu su klasični bijeli, sa šljokicama ili zimskim motivima poput pahuljica. Zatim, dodajte nadstolnjak po sredini u boji koja će biti kontrast stolnjaku.

 

Pustite mašti na volju kada je posuđe u pitanju. Nemojte zaboraviti da su blagdani i da je sve dozvoljeno – jarke boje, zimski motivi, šljokice, sjajni materijali.

 

Dodajte salvetama prsten u zlatnoj ili srebrnoj varijanti.

 

Ako imate veliki stol, postavite tanku girlandu po sredini i uz nju dodajte visoke svjećnjake ili više sviječa različitih veličina i boja. To će zaista dodati dozu elegancije.

 

Mali trik koji može pomoći unijeti dozu glamura je da, recimo, vino prebacite u dekanter ili oko same flaše stavite elegantnu salvetu.

 

Pripremite čaše i nazdravite sa svojim najdražima!

Vreme je za ušuškati se

 

Hladno je vrijeme i samim time više vremena provodimo ušuškani u toplim dekicama, kada nam obaveze to dopuštaju, ponekad i dulje spavamo i gledamo omiljene filmove.

 

Blagdanski duh i u spavaćoj sobi vrlo lako možete postići sa samo par sitnica.

 

Na komodu ili policu, postavite girladnu sa lampicama i nekoliko ukrasa, a na noćni ormarić mini jelkicu u teglici.

 

Dovoljno je samo par ukrasa, neka bude umjereno ali i romantično.

 

Kada pričamo o božićnom tekstilu izbor je neograničen. Dekice, jastuci, prekrivači, zavjese. Važno je samo da je mekano i udobno.

 

Dodaj nekoliko dekorativnih jastučića sa zimskim motivima i spavaća soba je spremna za uživanje, opuštanje i punjenje baterija u blagdanskom okruženju.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!