locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Funkcionalna komoda za spavaću sobu – inspiracija i ideje

Objavljeno: 2021-11-02 13:31:35
Kategorija: Blog

 

Prostrana, praktična, ali stilska i elegantna komoda nezamjenjiv je element svake dobro opremljene spavaće sobe. Ovaj iznimno funkcionalan komad namještaja pohranit će ne samo sitnice koje povremeno koristimo u sobi već i posteljinu i važne dokumente. U isto vrijeme, dobro odabrana komoda dodat će šarm interijeru - može biti i ne samo praktičan komad namještaja u spavaćoj sobi, nego pravi ukras! U našem vodiču naći ćete savjete o tome kakvu komodu odabrati i moderne inspiracije za spavaće sobe.

 

Kako koristiti komodu u spavaćoj sobi?

 

Spavaća soba i uredan prostor pogoduje regeneraciji, da biste se opustili i odmorili. Bilo da imamo veliku ili vrlo malu spavaću sobu, moramo pronaći u njoj prostor za odlaganje. U isto vrijeme, spavaća soba je interijer u kojem ne bi trebalo biti previše namještaja. U spavaćoj sobi najvažniji element je krevet - po mogućnosti velik, opremljen visokokvalitetnim madracem.   

Ako je spavaća soba mala dovoljna su dva noćna ormarića i funkcionalna komoda. Takav namještaj za spavaće sobe smjestit će sitnice, posteljinu, donje rublje, a ako je potrebno, i ručnike i odjeću. Ako imamo malo prostora, ne pokušavajte smjestiti veliki ormar u spavaću sobu.

Ako je spavaća soba velika, u takvim okolnostima treba stvoriti i funkcionalan prostor s dodatnim elementima kao što je toaletni stol.  Ponuda naše trgovine uključuje mnoge proizvode izrađene u istoj kolekciji.

Namještaj ovog tipa mora prije svega biti funkcionalan - bez obzira na stil kojem je vaša spavaća soba uređena.

 

Komode

 

Ponuda naše trgovine uključuje proizvode vrlo različitih dimenzija i oblika, prilagođene potrebama različitih interijera, za malu ili veliku sobu. Prilikom odabira proizvoda, treba uzeti u obzir ne samo izgled, nego i stvarne potrebe spavaće sobe.

Prvo, obratimo pažnju na dimenzije. Komoda vjerojatno neće stati u niše, iako je samostojeći namještaj, ne mogu se uvijek smjestiti u svaki prostor spavaće sobe. Pažljivo izmjerimo mjesto gdje želimo staviti komad namještaja, a zatim potražite proizvod pravih dimenzija. Lijepa, moderna komoda izgleda izuzetno elegantno.

Drugi problem je broj ladica. Ako je većina predmeta pohranjena u drugom namještaju, a spavaća soba je u osnovi samo za spavanje, mali ormar s dvije ladice može biti sasvim dovoljan. Za interijere koji se također koriste u druge svrhe bit će potreban veći broj ladica. Ako tražite višenamjenski komad namještaja, odaberite model s ormarićima i policama koji se mogu zaključati.

Praktične kutne komode također su dostupne u našoj trgovini. One vam omogućuju da dobijete dodatni prostor u sobi. Bez obzira na stil i materijal koji je korišten, kutna komoda izgleda elegantno i ukrašava prostor koji najčešće zaboravimo. Važno je napomenuti, u kutnoj komodi se može spremiti sve što se obično ne uklapa u standardni namještaj - njena unutrašnjost je prostranija.

 

Bijela komoda, crna ili hrast sonoma – koja je najprikladnija za spavaću sobu?

 

Nakon što utvrdimo koja će veličina i oblik komode najbolje pristajati u spavaćoj sobi i koji drugi namještaj želimo smjestiti u nju, vrijeme je da odaberemo dizajn. Ne zaboravite odabrati ona rješenja pri uređenju interijera u kojima se osjećamo dobro i koja imaju smirujući učinak na nas.

Trenutno su bijele komode iznimno popularne. Ovo je prijedlog za ljude koji preferiraju minimalistički skandinavski stil, ali i moderne i tradicionalne stilove, rustikalni, engleski ili mediteranski stil. Zapravo, bijele

Komode za spavaće sobe iz naše ponude pripadaju univerzalnom namještaju, a u odgovarajućem okruženju pristajat će bilo kojem stilu. Bijela donosi osjećaj udobnosti, vizualne čistoće i reda u kući.

Možemo birati između komoda za spavaće sobe u klasičnoj mat bijeloj boji, kao i onih kojima završna ploča ima visoko sjaj. Ručke također igraju veliku ulogu - dovoljno je da se ti elementi pojave u dekorativnoj zlatnoj verziji kako bi dodali dašak glamura u interijer!

U drugoj krajnosti, imamo crni namještaj kao i one od tamnog drva. Pomoći će dati dojam dubine i stilske elegancije. Važno je zapamtiti da odaberete tamni namještaj za svijetle sobe i postavite prilično neutralne, tople boje na zidove u spavaćoj sobi. Inače, tamni namještaj može preplaviti prostor i uvesti tmurno raspoloženje.

Nijansa koja je, u smislu popularnosti, postala dostojan suparnik bezvremenske bijele boje je sonoma hrast. Dostupne u našoj trgovini, komode za spavaću sobu u ovoj boji izgledaju vrlo prirodno. Odabir namještaja u ovoj nijansi daje vrlo širok raspon mogućnosti uređenja. U isto vrijeme, sonoma hrast daje osjećaj topline i udobnosti, toliko važan za ovu vrstu interijera!

Osim stila i kriterija kao što je broj ladica, vrijedi razmotriti čak i materijal od kojeg je izrađen naš namještaj. Trenutno je najpopularniji materijal (prvenstveno zbog cijene), iverica. Pristaše skupljih, ali izdržljivijih rješenja sa stilom mogu odabrati prirodno drvo, a amateri industrijske modernosti – umjetni materijal s dodatkom metala.

 

Praktične komode sa stolom za presvlačenje

 

Mladi roditelji, kojima mala spavaća soba mora služiti i kao vlastita soba i kao mjesto za bebu, rado će koristiti pametna rješenja. Jedno od njih je komoda sa stolom za presvlačenje. S jedne strane imamo ladice i police u koje će se uspješno uklopiti svi dodaci i druge stvari za bebu, a s druge strane, savršeno postavljena ploča sa stolom za presvlačenje. U ovom slučaju, to je idealno rješenje za štednju puno prostora i maksimalno korištenje raspoloživog prostora.

Spavaća soba opremljena komodom sa stolom za presvlačenje za mnoge je roditelje praktičnija opcija od polica za djecu ili čak  ormara u spavaćoj sobi.  Komoda s ladicama omogućuje spremanje sitne odjeće za razliku od velikih polica, s kojih odjeća raspoređena u hrpe može kliziti i ispadati.

Mat ili sjaj, ploča za namještaj ili masivno drvo, bijeli ili sonoma hrast, mali, veliki i kutni ormar za sobu - možete birati između mnogo proizvoda! Bez obzira na to stavljamo li ga u spavaću, hodnik, dječju sobu ili sobu za mlade, komoda u spavaćoj sobi s brojnim ladicama uvijek će savršeno ispuniti svoju ulogu. Stoga je vrijedno pažljivo analizirati potrebe naših ukućana i opremiti kuću funkcionalnim namještajem koji će osigurati prostor za pohranu i postati jedinstveni ukras!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!