locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako napraviti radni stol od ploče?

Objavljeno: 2022-01-05 11:37:33
Kategorija: Blog

 

Radni stol je element opreme koji je posebno koristan za one koji rade i uče kod kuće. Dovoljno velik stol će stvoriti praktično mjesto za razvoj vaših strasti, također će biti izvrstan element zahvaljujući kojem će učenje i rad proći brzo i s užitkom. Radni stolovi dostupni su u našoj trgovini, ali možete napraviti i radni stol vlastitim rukama. Pa kako sami napraviti radni stol? Nije tako teško! Sve što trebate za izradu je malo volje, nekih materijala i vremena. Pročitajte naš vodič i pogledajte kako napraviti atraktivan i funkcionalan radni stol za sebe, za svoje dijete ili za voljenu osobu.

 

Za što je radni stol koristan?

 

Vlastiti radni stol je element koji bi svaki učenik i osoba koja radi od kuće trebali imati. Na stolu možete postaviti notebook računala ili monitor, tako da će rad ili učenje ići glatko. Na stol bi trebali stati svi elementi koji su vam potrebni – knjige, bilježnice, dokumenti ili pribor za crtanje. Stoga se odlučite za model koji će ispuniti vaša očekivanja.

 

Veličina stola

 

Što više slobodnog prostora i što više stvari potrebnih za učenje i rad, to bi površina radnog stola trebala biti veća. Prilagođavanje stola vašim individualnim potrebama povećat će učinkovitost rada i učenja - stoga provjerite je li model stola ili namještaj koji dizajnirate dovoljno velik. Na ploču stola treba smjestiti sve elemente, a istovremeno ne bi trebao biti previše masivan. Veličinu radnog stola potrebno je prilagoditi površini sobe. U malu sobu ili ured može se smjestiti nešto manji, ali praktičan stol kako bi se uklopio u interijer.

Dakle, kakva bi trebala biti veličina radnog stola? Stol bi trebao stati u sobu i trebali biste imati slobodan pristup. Zapamtite, ako je u sobi stol, morate dodati odgovarajuću uredsku stolicu ili uredsku fotelju - i uzeti u obzir da za nju mora biti dovoljno prostora.

 

Kako sami napraviti stol od radne ploče?

 

Izrada radnog stola vlastitim rukama ne bi vam trebala uzrokovati poteškoće čak i ako nemate puno iskustva. Dizajn bi trebao biti jednostavniji što manje iskustva imate - srećom, najjednostavniji stol je izuzetno jednostavan za izradu. Pogledajte s nama kako napraviti radni stol od gotove radne ploče i iznenaditi svoje prijatelje i članove kućanstva vlastoručno izrađenim namještajem. Na isti način možete napraviti i stolarski radni stol.

 

Pripremite ploču stola

 

Kako biste napravili radni stol, najprije morate prikupiti odgovarajuće materijale. Prije svega, potrebno je pobrinuti se o ploči stola. Možete kupiti drvenu radnu ploču ili ploču od MDF-a u bilo kojoj trgovini građevinskog materijala. Posebno su popularne radne ploče od prirodnog drva. Takva radna ploča stola izgledat će atraktivno, a istovremeno će biti čvrsta i izdržljiva. Odaberite veličinu stola tako da stane na odabrano mjesto, a ne bi trebala biti uža od 60 cm i kraća od 80 - 100 cm.

Odabrana radna ploča treba biti pravilno pripremljena. Da biste napravili stol, očistite drveni model brusnim papirom i polakirajte radnu površinu, jer će se inače stol brzo uništiti. Prvo obojite jednu stranu radne površine, a kada se osuši, polakirajte drugu stranu. Radna površina treba imati najmanje dva sloja laka da bi stol bio dobro zaštićen. Ako ste odabrali MDF, preskočite ove korake - laminatna ploča je već pravilno pripremljena i neće zahtijevati dodatnu obradu.

 

Pripremite odgovarajuće noge za stol

 

Za stol treba kupiti odgovarajuće noge. Ako ste se odlučili za drvenu ploču, kupite drvene noge za nju. A A ako je ploča od MDF-a, uklopit će se plastične ili čak metalne noge. Pravilna kombinacija materijala u pojedinim elementima može se pretvoriti u zanimljiv učinak. Metalni elementi na drvenoj radnoj površini stvorit će zanimljiv namještaj u stilu loft - ne biste se trebali bojati tako zanimljive kombinacije materijala.

Kupite dovoljno nogu kako bi bez problema izdržali težinu ploče. Ako su noge široke, dovoljne su dvije, ali ako su tanke, trebali biste kupiti najmanje četiri. Odaberite materijal koji bez problema može nositi težinu stola.

 

Sastavite stol!

 

Kada su elementi spremni, vrijeme je da se sve sastaviti u cjelinu. Na površini stola s jedne strane označite mjesta na kojima želite da se noge nalaze. Izmjerite udaljenosti s posebnom pažnjom, jer će jednom pričvršćene elemente biti teško premjestiti. Kad je sve dobro izmjereno, vrijeme je da spojite elemente. Pažljivo sastavite namještaj koristeći vijke za drvo - zahvaljujući tome cjelina će biti izdržljiva i služit će vam dugi niz godina.

Prilikom zavrtanja elemenata na površinu ploče trebalo bi najprije izbušiti odgovarajuće rupe, a tek onda zavrnuti vijke koji pričvršćuju noge.

Ako želite da vaš stol bude elegantan i čvrst, možete uložiti i u nosače, pante, profile i letvice. Pričvrstite dodatne elemente odozdo kako biste stvorili čvrst okvir - u tu svrhu koristite vijke odgovarajuće debljine. Jednostavni proizvodi i dizajni neće zahtijevati previše dodatnih elemenata.

Kako noge ne bi izgrebale pod, osigurajte ih odgovarajućim jastučićima i okrenite stol. Vaš novi stol je gotov!

 

Kako možeš učiniti svoj radni stol privlačnijim?

 

Možete kupiti dodatne elemente za svoj stol - spremnike ili police. Zahvaljujući tome, vaš stol po mjeri bit će još praktičniji. Police se mogu montirati na sam stol ili objesiti na zid - oba rješenja su vrlo praktična. Spremnici se obično dodaju pored nogica. Oba elementa bit će korisna za spremanje dokumenata, knjiga, bilježnica i pribora. Cijela soba i stol postat će praktični, a svi korisnici bit će zadovoljniji.

Stolove možete kupiti i u našoj trgovini – nudimo atraktivne i jeftine modele koji će zasigurno savršeno popuniti raspoloživi prostor i biti zanimljiv i funkcionalan element.

Kod nas ćete naći i stol s ladicama, kao i police i zglobna vrata. Možete se odlučiti za kupnju dodatne opreme – čeka vas zanimljiv uredski namještaj, uključujući uredske police i uredske komode.  

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!