Kako se prilagoditi radu od kuće?

Rad od kuće u ovo digitalno doba sve je popularniji. Neki ga prakticiraju već duže vrijeme a mnogi od vas sada su se silom prilika našli  pred tim izazovom.  Internet, notebook ili računalo te stol i stolica su sve što vam je potrebno, no i to može biti bolje prilagođeno vašim potrebama. Kako bi vam rad od kuće bio ugodan, ali i kako bi zadržali produktivnost koju postižete na radnom mjestu pokušajte zadržati neke sličnosti sa svojom dosadašnjom radnom rutinom.

Ako ste trebali biti za svojim stolom u 8:00, nemoje se buditi u 7:59. Dajte si malo vremena, popijte kavu  na miru , napravite doručak. Obucite se. Raditi u pidžami zvuči super, ali osjećat ćete se pomalo lijeno i previše opušteno. Osim toga, ako započnete radni poziv i greškom pritisnete gumb za video  :)

Važno je i stvaranje "uredskog okruženja". Pokušajte postaviti svoj radni prostor u dobro osvjetljenu sobu ili onu sa što više prirodnog svjetla. Po mogućnosti negdje gdje nećete smetati ostalim ukućanima jer i oni imaju svoje obaveze.

 Budući da kod kuće možda nemate ergonomski stol i stolicu, planirajte napraviti više fizičkih odmora kako biste se ustali, istegnuli i kretali.

Jedno od riješenja za takvu situaciju su i jastuci za leđa.


I ne zaboravite sitnice, poput pronalaska pravog miša, dodatne tipkovnice i naravno monitora koji će vam olakšati rad.

Nespresso Mini Essenza je aparat koji će vam skuhati kavu za 30 sec, a kapsule možete naručiti online

 Slušalice su  nezamjenjiv predmet za izbjegavanje buke –škole i vrtići su zatvoreni ,a djeca su kod kuće

Morate imati mir i koncentraciju za posao koji morate odraditi.

Rad od kuće ima i prednosti, u pauzi od rada moći ćete ukućanima i sebi pripremiti zdravi obrok te se odmaknuti od uredskih sendviča, možda ćete čak biti i produktivniji jer ćete imati mir i mogućnost koncentracije koju u uredu kojeg dijelite s više osoba, nemate.