locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako ublažiti industrijski stil

Objavljeno: 2021-01-26 08:50:16
Kategorija: Blog

Ono što je nekada bila posljedica financijske krize, danas je znak moći. Vjerovali ili ne, industrijski stil kao takav u početku nije bio stil, ali ga je splet okolnosti doveo do stvaranja jednog od najpoznatijih i najpopularnijih stilova uređenja.

 

Odlike ovog stila su kombinacija metala, crne boje i drveta, nedovršen, sirov i istrošen izgled, a kombinacija drveta i crne boje je neizostavan dio prilikom uređenja prostora u industrijskom stilu.

Iako kombinacija masivnog drveta i crne boje djeluje moćno i odvažno, većina smatra kako je ovaj stil previše muževan.

 

Mi ćemo vam pokazati da on može biti i nježan ako mu se pristupi ispravno. Dakle, ako ste jedni od onih kojima se taj stil sviđa, ali ga ipak želite malo omekšati ili ublažiti pokušajte s ovim trikovima:

 

Koristite svjetliju tkaninu s grubljim izgledom

Ovdje imate prostora igrati se s materijalima kremastih tonova. Možete ubaciti pokoji jastučić, deku ili čak zavjesu. Ovi detalji će definitivno podići tamne tonove kojima treba kontrast.

 

Postavite vaze sa zelenim biljkama kao što su kaktusi, sukulenti i slično

Biljke su uvijek najbolji način ako želite oživjeti prostor. U slučaju da ste tip osobe kojoj ni kaktus ne može uspjeti – za vas je najbolje rješenje umjetno cvijeće. Umjetno cvijeće je tako jednostavno i ne zahtijeva održavanje i pritom izgleda realno.

 

Ubacite tepih koji automatski prostor čini toplijim

Tepisi svakom prostoru daju „homey feeling“. Ako imate jako puno smeđih nijansi i tonova, jedan od boljih izbora je smaragdno zeleni ili bež čupavi tepih. Tepisi od jute su zbog svoje boje i grubljeg izgleda odličan izbor za podizanje industrijski uređenih prostora.

Ukomponirajte jednu žarku boju kojom ćete provući kroz nekoliko dekoracija

Industrijski stil dobro podnosi žarke boje kao što su crvena, zelena, žuta ili plava. Ubacite neki zanimljivi zidni sat, vazu ili stolnu dekoraciju u boji kojom ćete razbiti tamne i teške tonove drveta i metala.

 

Postavite na zid tapetu

Tapete su odličan način kojim možete naglasiti zid. U prostoriju u industrijskom stilu možete ubaciti tapetu koja imitira cigleni zid u sivoj boji. Tako nećete gušiti prostor tamnim bojama, već ćete ga otvoriti koristeći svjetliju tapetu.

 

Birajte namještaj sa svjetlijim drvom

Tamno drvo može izgledati prenapadno, ali ako tek planirate opremiti svoj dom u industrijskom stilu, tada vam savjetujemo da kombinirate svjetlije nijanse drveta s crnim metalom. Primjerice: otvoreni regali čistih linija koje ne zagušuju prostor,  crni metalni stolići s pločom od svijetlog drveta ili pak zidne police koje imitiraju komad drveta.

Za kraj možemo zaključiti da je najvažnija stavka industrijskog stila – balans. Balansirajte prozračne materijale i rasvjetu, prirodne boje i namještaj koji neće zagušiti prostor.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!