locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako ukrasiti vrtnu kućicu za djecu. Zanimljive ideje za drvene kućice za vrt

Objavljeno: 2022-05-05 06:38:33
Kategorija: Blog

 

Vrtne kućice za djecu može se reći da su mala kraljevstva naše djece. Prilikom uređenja njihovih interijera, vrijedi uzeti u obzir strasti i interese naših najmlađih. Vrtna kućica će biti njihova privatna vanjska oaza mira i mjesto za igru ​​i opuštanje. 

 

Vrtne kućice za djecu - trebate inspiraciju?

 

Svaki roditelj želi da njegovo dijete bude sretno. Nije ni čudo što mu pokušava dati što god zaželi. Bez sumnje, drvene vrtne kućice za djecu su jedan od takvih projekata koji je vrlo popularan. Djeca vole mjesta na kojima mogu biti svoja i na trenutak se osjećati kao u pravoj bajci.

Kako urediti vrtnu kućicu za djecu? Gdje započeti? Gdje nabaviti potrebne građevinske materijale, alate, ukrase i dekoracije? Koliko vremena je potrebno za izradu? Nadamo se da ćemo u ovom članku moći pokazati kako se u vrtu može stvoriti tako prekrasan prostor za mališane, a da se na to ne moraju potrošiti milijuni. Jeste li spremni za posao? U tom slučaju, krećemo!

Ako vaše dijete voli vrt i zabavu na otvorenom, iznenadite ga uređenjem ljetne kućice iz snova. Kombinirajte kućicu s drugim elementima kao što su ljuljačke, tobogani, viseće mreže, pješčanici, stijene za penjanje i poklonite svome djetetu privatno igralište. Istovremeno možete ukrasiti svoj vrt.

 

Vrtna kućica za djecu: uradi sam

 

Ako volite provoditi vrijeme s djecom i podučavati ih radu vlastitim rukama, ovaj projekt možete napraviti zajedno. Ništa ne spaja obitelj kao zajednički rad i zabava. Jednostavna vrtna kućica jednostavan je projekt koji ne zahtijeva profesionalnu opremu i alate.

Kako biste to učinili morate započeti s izradom projekta. Poznato je da je to jedno od sveobuhvatnih pitanja kada se radi o stvaranju nečega jedinstvenog, sigurnog, a ujedno i praktičnog. Vrtna kućica za djecu trebala bi biti prostor u kojem će mališan dugi niz godina rado provoditi slobodno vrijeme. o tome kako napraviti takav projekt, o čemu se brinuti, na koje se elemente usredotočiti, i na što obratiti pozornost, pročitajte u nastavku.

Za stvaranje su potrebni osnovni građevinski elementi, kao što su daske, rogovi, podloga za kućicu, čavli, vijci koji se mogu kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini. Možete koristiti jedan od naših gotovih modela namijenjenih djeci. Vrtne kućice su dizajnirane za samostalnu montažu, tako da i ovaj zadatak možete obaviti zajedno. Posebno preporučamo vrtne kućice Nevada ili Crazy koje su izvrsna baza za daljnje uređenje. Mogu se pretvoriti u princezinu palaču, Batmanovo tajno prebivalište ili nešto slično.

 

Sigurnost djece prije svega!
 

Svaki dizajn dječje kućice treba razmotriti u smislu hoće li biti dovoljno izdržljiva, stabilna, bez oštrih rubova i izbočenih elemenata koji bi mogli izravno ugroziti dijete. U ovom slučaju stabilnost je jedan od najvažnijih čimbenika u projektu vrtne kućice. Kada projekt odobre djeca i vi odobrite njegovu sigurnost, vrijeme je za konkretan plan izgradnje vrtne kućice. Na temelju dizajna možete odrediti koji će materijali biti potrebni. Popis za kupnju za pričvršćivanje i stabilizaciju kućice na drvetu izgledat će nešto drugačije nego za uvećanu kopiju stacionarne kućice za lutke, koja će stajati u sjeni stabla među rascvjetanim gredicama, gdje će mala princeza stvoriti svoj vlastiti svijet.

 

 

Vrtna kućica za djecu: kako ukrasiti ljetnu kućicu?

 

Vrtna kućica za djecu stoji, sve izgleda fenomenalno, svaki detalj je usavršen i na mjestu. Sada treba razmisliti o impregnaciji i kako bi zaštitili njegov vanjski dio, a zatim o estetskom uređenju interijera. Kućica od drveta izvrsna je osnova za iskazivanje interesa malog djeteta. Ako, na primjer, vaš sin sanja da će u budućnosti postati vatrogasac - pretvorite vrtnu kućicu u vatrogasni dom uz pomoć šarenih boja i dodataka.

Na sličan način možete urediti razne oblike kućica. Zanimljive ideje za uređenje vrtne kućice možete pronaći na internetu.

Mala princeza, zaslužuje svoju palaču u kojoj će moći kraljevski provoditi vrijeme. Kako u ljetnoj kućici napraviti prekrasnu palaču? Sve što će vam koristiti za izradu je malo roze boje, pomponi od tila, zavjese na prozorima, prostor za cvijeće i dvorac iz bajke je gotov. Mala princeza zaslužuje udobnost. Potražite dodatke koji će učiniti da se unutra osjeća kao u palači. Za uređenje interijera pomoći će vam da unesete vrtne jastuke, deke , prekrivače, lampe i lampione, vrtni namještaj za djecu, odnosno udoban stol i stolice.

Kada su fasada i vanjski dizajn gotovi, vrijeme je za uređenje kućice iznutra. Pri tome se pridržavajte istih pravila kao i kod uređenja izvana. Zapamtite da unutrašnjost kućice treba biti udobna i funkcionalna. Dijete mora imati mjesto za ugodnu igru, postavljanje omiljenih igračaka i pozivanje prijatelja.

 

Kako urediti drvenu kuću za djecu?

 

Drvo se može zaštititi ne samo impregnacijom, već i bojom. Kućicu možete iskoristiti kao vrtni dekor pa je najbolje odabrati onu koja će se lijepo uklopiti u zelenilo vrta i uz koju će se uklopiti vaša vrtna arhitektura (npr. kućica za alat , drvena vrtna sjenica,  drvene pergole , ograda ). Bojanje u kombinaciji s impregnacijom treba ponoviti svakih nekoliko godina. Ako želite postaviti drvenu kućicu na parceli ili u vrtu, dobra ideja bila bi za nju pričvrstiti tobogan, ljuljačku, viseću mrežu, užad za ljuljanje ili zid za penjanje. Kućicu iznutra također možete urediti na mnogo načina, ovisno o dobi i sklonostima vašeg djeteta.  Kućica u vrtu nudi i mogućnost odlaganja, u nju možete pospremiti igračke, dječji alat i vrtni pribor.

 

Kućica za djecu - ili možda igralište?

 

Alternativa klasičnoj dječjoj kućici u vrtu može biti cijeli kompleks za igru ​​– igralište koje se sastoji od kućice, ljuljačke, tobogana, pješčanika, stijene za penjanje i bilo kojeg drugog elementa koji želite smjestiti u ovaj prostor. Djeca će biti oduševljena što će moći koristiti tako opsežno rekreacijsko područje u blizini svog doma. Igrališta su izvrsna alternativa djeci da svoje slobodno vrijeme provode na otvorenom. Igralište povezano s kućicom u vrtu, opremljeno ljuljačkama, npr. ljuljačkama u obliku gnijezda, fotelja o obliku čahure ili viseća mreža, stvorit će fantastičnu zonu za opuštanje koju će rado koristiti djeca svih uzrasta.

 

Vrtna kućica za djecu: je li bolje napraviti je samostalno ili kupiti gotovu?

 

Mnogi se pitaju je li bolje napraviti je samostalno ili kupiti gotovu kućicu za ukrašavanje vrta? Nadamo se da naši argumenti idu u prilog činjenici da će vrtna kućica za djecu koju ćete sami izraditi biti puno bolji izbor od kupovine gotove u trgovini.

Samostalna izrada vlastitim rukama definitivno je jeftinije rješenje. Ne morate platiti gotov projekt koji uključuje troškove materijala, radova izvođača, kao i maržu za trgovinu. Kupujete samo daske, materijale i alate za samostalnu izradu. Još jedna prednost je što možete stvoriti prostor koji vam odgovara, kako po veličini, tako i po obliku i samoj primjeni, a to ovisi o željama djeteta.

Nadamo se da smo vam dali ideju za izradu dječje ljetne vikendice vlastitim rukama od drva. Ovo je odlična ideja kako ukrasiti vrt i priuštiti svojim mališanima odmor i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!