locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako urediti kućni ured u potkrovlju?

Objavljeno: 2022-07-28 12:15:13
Kategorija: Blog

 

Dvadeset i prvo stoljeće vrijeme je intenzivnih promjena i revolucija u načinu života i organizaciji rada. U eri interneta i rada na daljinu, većina radnih zadataka može se obavljati bez napuštanja doma, tako da kućni ured postaje nezamjenjiv element u svakom stanu ili u kući. Istina je kako se čovjek brzo privikne na ovakav način rada pa prilikom uređenja kućnog ureda traži rješenja koja će vrijeme provedeno na poslu učiniti ugodnijim.

Želimo zadovoljiti očekivanja i potrebe naših kupaca, pa smo i pripremili poseban članak posvećen uređenju ureda, u potkrovlju. Zanima li vas kako stvoriti ergonomski interijer i urediti prostor za rad? Provjerite što savjetuju naši stručnjaci. Možda će vas jedna od inspiracija nadahnuti!

 

 

Funkcionalni ured u potkrovlju - odakle početi?

 

Ured u potkrovlju trebao bi biti mjesto prilagođeno osobnim potrebama i prilagođeno vrsti posla koji obavljamo. Prilikom pripreme potkrovlja za uređenje, na samom početku isplanirajte raspored cijele prostorije i prilagodite pojedinačne elemente dekoracije položaju krovnih prozora, zidova i nagiba.

 

 

Koristite krovne prozore

 

Sobe u potkrovlju obično su male i tamne pa je upotreba dostupnih prozora s prirodnim izvorom svjetlosti izuzetno važna. U njihovoj neposrednoj blizini vrijedi postaviti radni stol. Zahvaljujući tome, radno mjesto bit će dobro osvjetljeno. Krovni prozori tijekom dana propuštaju dovoljno svjetla. Ako vas intenzivne sunčeve zrake ometaju tijekom rada, možete koristiti vanjske rolete i pokriti krovni prozor.

 

 

Vodite brigu o unutarnjoj rasvjeti

 

Rasvjeta je od velike važnosti, pogotovo ako je slučaj da radite do kasno navečer ili vam je potrebna stvarno dobro osvijetljena radna površina.

Odaberite nekoliko neovisnih svjetlosnih točaka. U kućnom uredu, pored viseće svjetiljke, trebala bi biti stajaća svjetiljka ili stropna svjetiljka. Svjetiljke u unutrašnjosti ne samo da osvjetljavaju sobu, već je i savršeno ukrašavaju. Pravilno odabrana rasvjeta može postati pravi ukras kućnog ureda u potkrovlju.

 

 

 

Razmislite o ergonomskoj upotrebi zidova

 

Potkrovlje je zahtjevna soba s malim korisnim prostorom, pa tijekom uređenja vrijedi koristiti svaki mogući fragment. Zid bez kosina se može koristiti kao mjesto za police ili postavljanje namještaja.

Potkrovlje je također mjesto s ograničenom količinom dnevnog svjetla, pa se preporuča obojiti zidove u svijetle boje koje će ne samo uljepšati sobu, već će je i optički povećati. U ovom slučaju, soba će se činiti prostranija i organiziranija.

Ako ste ljubitelj originalnih rješenja i neobičnih boja, ništa ne stoji na putu bojanju zidova u bijelo, a da je jedan od njih prekriven tamnom, dubokom bojom. Takva moderna shema boja funkcionirat će za urede u stilu art decoa, glamura ili loft stilu.

 

 

Uređenje potkrovlja uz korištenje uredskog namještaja

 

Teško je ne složiti se s tvrdnjom da je namještaj najvažniji element dekoracije bilo kojeg ureda, uključujući i onaj u potkrovlju. Pravilno odabrani i uređeni, jamče udobnost i ergonomiju rada.

 

 

Koji bi namještaj trebao biti u kućnom uredu na tavanu?

 

Kao što smo već spomenuli, namještaj bi trebao biti prilagođen individualnim potrebama. Zlatno pravilo kaže da se potkrovlje ne smije pretrpati jer će postati nefunkcionalno. Kada tražite savršen uredski namještaj, bolje je odabrati kompaktan set koji se sastoji od stola s ormarićima i police za knjige. Ova tri osnovna elementa dovoljna su za pravilno uređenje i jamčit će adekvatan skladišni i radni prostor.

 

 

Stol u potkrovlju u neobičnoj verziji

 

Da biste moderno uredili i dobili udobno radno mjesto u potkrovlju, za kućni ured ne morate birati ogroman, preveliki stol. Sve popularnije rješenje je veliki stol s drvenim vrhom koji vam omogućuje rad sa svih strana. Stol će interijeru dati originalni karakter i učiniti rad kod kuće ugodnijim i ergonomskim.

 

 

Stručnjak savjetuje!

 

Stol postavljen u blizini krovnog prozora idealno je rješenje za kućni ured u potkrovlju.

 

 

Stolica za posebne zadatke

 

Udobno radno mjesto znači udobna stolica. Odaberite uredsku stolicu koja će vam omogućiti rad u ugodnom položaju, koja će voditi brigu o kralježnici i pravilnom držanju tijela. Provjerite ima li odabrani model podesivi naslon i naslone za ruke. Dodatna prednost može biti oslonac za noge koji možete izvući u trenucima opuštanja u pauzi.

 

 

Komode i police - pravilno odabran namještaj

 

Već smo spomenuli da veliki i masivni ormari vjerojatno neće ispuniti svoju ulogu u malom potkrovlju. Čime zamijeniti velike ormare?

Mnogo bolje rješenje za uređenje ureda u potkrovlju je modularni namještaj ili namještaj po mjeri. Pravilno prilagođene, duboke, praktične police i funkcionalne komode za dokumente. Zahvaljujući mogućnosti odabira dijelova namještaja, lako ga možete prilagoditi nestandardnim dimenzijama sobe, bez odustajanja od uređenja iz snova.

 

 

Nezamjenjiv modularni namještaj

 

Faktor koji treba uzeti u obzir na prvom mjestu prilikom uređenja bilo koje prostorije u potkrovlju je visina odabranog namještaja. Budući da mora biti relativno mali, najbolje i najsigurnije rješenje je u mnogim slučajevima modularni namještaj.

Pojedinačni, "razbacani" po zidnim policama, niske, ali duboke ladice, nekoliko ormarića raspoređenih jedan do drugog, zamjenjuju jedan veliki ormar za dokumente, registratore, knjige. Ovaj namještaj u posljednje vrijeme doživljava pravu renesansu popularnosti. To ne iznenađuje. Osim zanimljivog izgleda, izuzetno je funkcionalan i ergonomski. Rješenja za uređenje ovog tipa, ne samo da će vam omogućiti da maksimalno iskoristite ograničeni prostor interijera, već će mu dati i jedinstvenu lakoću, potičući vas na kreativnost i nekonvencionalno razmišljanje.

 

 

Sažetak – nešto što treba imati na umu!

 

Kućni ured sve češće je soba koja u zadnje vrijeme postaje obvezni element interijera. Dobro je ako ga možemo urediti prilikom izrade dizajna kuće. Naravno, to nije uvijek moguće. Kada je kuća odavno spremna, čini se da je najbolje rješenje korištenje prethodno neizgrađenog, neuređenog potkrovlja. Suprotno izgledu, neobične proporcije i kosine često pomažu u pronalaženju savršenog mjesta za stol. Želite li postaviti svoj stol dijagonalno - inspiracije su beskrajne! U idealnom slučaju, stol i fotelja trebaju biti smješteni u blizini krovnog prozora, jer krovni prozori daju puno svjetla. Zapamtite da u kućnom uredu ne smijete zaboraviti na ormarić za dokumente i uredski materijal.

 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!