locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kakve stolice odabrati uz bijeli stol u dnevnoj sobi? inspiracije i primjeri uređenja

Objavljeno: 2021-11-12 12:50:37
Kategorija: Blog

 

Bijela je boja toliko univerzalna da je u većoj ili manjoj mjeri dobro došla u svakom interijeru. Bijeli namještaj ne samo da izgleda estetski ugodno i lagano, već i osvjetljuje prostor, što ga čini pogodnim i za male stanove. Štoviše, oni su izvrsna osnova za stvaranje modernog uređenja u bilo kojem odabranom stilu, jer se bijela dobro usklađuje s bilo kojom bojom. Nije ni čudo da su najčešće kupovani stolovi za dnevnu sobu i blagovaonicu u bijeloj boji. Međutim, postavlja se pitanje: kako odabrati i koje stolice odabrati uz njih? Sve ovisi o materijalu od kojeg je stol za dnevnu sobu izrađen i kako je završen, kao i o individualnim preferencijama. Još uvijek ste u nedoumici? Pokušat ćemo ih riješiti!

Ako se odlučite kupiti bijeli stol za dnevni boravak, kuhinju ili blagovaonicu, zahvaljujući stolicama imate mnogo različitih mogućnosti uređenja dnevne sobe. Uz njihovu pomoć možete stvoriti diskretan i skladan interijer u klasičnom stilu ili se, naprotiv, poigrati bojama i izvornom završnom obradom. Prije svega, razmislite o tome hoće li stolice biti na prvom mjestu u dnevnoj sobi i dati joj osobnost, ili će biti samo dodatak gotovom aranžmanu i uklopiti se u već postojeći ambijent.

 

Odlučite se za jednu boju – bijeli stol i stolice u dnevnoj sobi

 

Ne volite eksperimentirati? Volite li ekonomične, ali elegantne interijere, gdje se možete smiriti i isključiti od svega što je šareno i blještavo? U ovom slučaju, dobro rješenje za vas bit će dokazani klasik, odnosno namještaj u istoj, neutralnoj boji. Zapamtite da bijela boja ima različite nijanse, pa će, na primjer, za snježnobijelim stolom stolice u toplijim tonovima izgledati prljavo ili staro. Dakle, ako odmah ne kupite set namještaja za blagovanje, treba uzeti u obzir da pojedini elementi samostalno kompletiranog seta neće pasati jedni drugima.

Bojite li se da će takav sastav biti previše neukusan? Ništa od toga! Bijeli namještaj može izgledati vrlo originalno, sve dok za njega vješto odaberete ukrasne dodatke.

Na primjer, ako imate namještaj za dnevni boravak u stilu Provanse, onda je vrijedno oživjeti interijer uz pomoć tegli za cvijeće i tekstila u boji lavande, kao što su tepisi, stolnjaci ili ukrasni jastuci. Ako, s druge strane, želite blagovaonici dati malo elegancije, lakirani stol uz stolice presvučene umjetnom kožom ili kromiranim nogama umjesto standardnih savršeno će izgledati. Za uređenje, stavite bijelu i srebrnu vazu na stol i uživajte u lijepoj dnevnoj sobi u stilu glamura!

 

Moderna kombinacija - drvene stolice i bijeli stol za dnevnu sobu

 

Nema boljeg mjesta za opuštanje od dnevnog boravka uređenog u skandinavskom stilu. Takvo mjesto treba opremiti diskretno, ali s ukusom, bez nepotrebnih ukrasa ili blještavih boja. Sve što trebate učiniti kako biste uredili je postaviti udobnu sofu sa nogama u prostoru za sjedenje, običan bijeli modularni namještaj za dnevni boravak, koji će uključivati stalak za TV, komodu, vitrine i regale za knjige i bijeli stol s drvenom pločom.

Kako odabrati stolice uz takav stol? Postoji nekoliko mogućnosti koje su dostupne. Bijele stolice s tapeciranim sjedalima i nepotpunim naslonima savršeno će se uklopiti, kao i stolice s drvenim nogama i plastičnim korpusom u svijetloj nijansi sive ili bež boje. Pletene stolice od ratana također će izgledati vrlo atraktivno, što će dnevnom boravku dati domaći karakter.

Važno je zapamtiti da je samo drvo vrlo impresivno, ali je lako s njim pretjerati, pa bi ga trebalo razbiti bijelom. Imajte na umu da, komad namještaja od drveta treba uklopiti s podom, što definitivno ne predstavlja problem, obzirom na mnoštvo dostupnih vrsta podova i raznolikost njihovih nijansi.

 

Kako oživjeti dnevnu sobu - šarene stolice uz bijeli stol

 

Vrlo popularni među ljudima koji ne vole banalna rješenja, postoje i stolice za dnevnu sobu u moćnijim bojama. Moderna dnevna soba sve je češće ukrašena bijelim stolovima i atraktivnim stolicama u izražajnim bojama, kao što su tamno zelena i tamno plava. Još je intrigantnija kombinacija potpuno ili djelomično bijelog sjajnog stola s crnim stolicama, što podsjeća na povezanost sa šahovskom pločom, dodajući dašak ekstravagancije sobi.

Još jedan dokazani način stvaranja originalnog prostora je uz da bijeli stol stavit tapecirane stolice s nižim naslonom, naslonima za ruke i ukrasnim šavovima, nalik udobnim foteljama za dnevnu sobu, a ne standardnim stolicama za blagovaonicu.

Međutim, pri odabiru šarenih stolica za stan, prije nego što obavite kupnju, treba ju dobro osmisliti. Ono što izgleda impresivno u velikoj trgovini namještaja neće nužno izgledati jednako dobro u malom prostoru dnevne sobe. Ako želite oživjeti mali dnevni boravak sa stolicama, radije se odlučite za svijetle boje i glatke presvlake koje neće preplaviti sobu i neće uvesti optički nered u sobi.

 

Kako odabrati druge stolice da odgovaraju bijelom stolu? Zanimljiva rješenja za moderne dnevne sobe

 

Hit dizajna interijera posljednjih godina su prozirne stolice za dnevni boravak izrađene od polikarbonata. Obično imaju zanimljiv dizajn, a njihova prozirna struktura čini ih vrlo osjetljivim, pa su prikladne za postavljanje čak i u malom dnevnom boravku. Kombinacija prozirnih stolica s bijelim lakiranim stolom dat će eleganciju modernom interijeru.

Potpuna suprotnost stolicama od polikarbonata, a koja će vam odgovarati su patchwork stolice, kojima se sjedala sastoje od dijelova tkanine različitih uzoraka i boja. Zbog svog izražajnog karaktera, takvi modeli stolica najbolje se kombiniraju s glatkom površinom stola u bijeloj boji, što "smiruje" cjelokupni dojam. Istu ulogu imat će i bijeli stol u dnevnom boravku, sa stolicama u raznim bojama. Koristeći ovu kombinaciju, u dnevnu sobu udahnut ćete jedinstvenu atmosferu, a prostor će odisati pozitivnom energijom i potaknuti kreativno razmišljanje.

Kao što možete vidjeti, odgovor na pitanje koje će stolice za bijeli stol najbolje funkcionirati jednostavno ne postoji. Sve ovisi o tome koji stil preferirate i u kojim se interijerima radije opuštate. Važno je napomenuti da pri kupnji novog stola i seta stolica zapamtite da je izgled ovog namještaja važan. Nijedna stolica neće ispuniti vaša očekivanja ako nije čvrsto izrađena i udobna za korištenje.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!