locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Moderna panel ograda – što je i kako odabrati pravu?

Objavljeno: 2022-05-06 14:13:56
Kategorija: Blog

 

Prekrasna nekretnina je i lijep oblik zgrade i estetski uređen vrt, a kruna svega može se reći da je ograda. Prikladna ograda ne samo da će naglasiti ljepotu posjeda, već će učinkovito zaštititi privatnost i sigurnost stanovnika. Među ogradama, sve popularnije postaju moderne panel ograde. Jednostavnost njihove montaže, trajnost i visoka estetika čine da sve više kupaca odabire ovu vrstu ograda kako bi ogradili vlastitu parcelu.

 

Što su moderne panel ograde?

 

Ograde i moderna vrata izrađena od panela izuzetno su jednostavan, jeftin i vrlo učinkovit način koji se koristi za ograđivanje imanja. Popularne su druge vrste ograde poput aluminijskih i kompozitnih ograda. Njihov dizajn je vrlo sličan. Između stupova ukopanih u tlo postavljene su panel ploče. Ploča se spaja na stup uz pomoć odgovarajućih spojnica i vijaka te kopči za panel ograde. Potrebno je odabrati pribor za panel ograde tako da izgleda estetski i da bude dobro pričvršćena.

Panel ograde se mogu, ali i ne moraju postaviti na temeljima. Tijekom provedbe investicije valja unaprijed utvrditi kako bi trebala izgledati panel ograda, trebaju li se postaviti betonski temelji i gdje će se nalaziti ulazi na posjed – klizna ili krilna vrata i panel pješačka vrata za ogradu.

Jesu li panelne ograde samo industrijske ograde?

Donedavno su panel ograde bile povezane samo s industrijskim postrojenjima i tvornicama, jer su se tamo najčešće postavljale te jednostavne, jeftine, ali izdržljive ograde. Danas se moderne ograde od panela sve češće pojavljuju na privatnim posjedima, a njihova ljepota u potpunosti oduševljava mnoge. Tržište se brzo prilagodilo potrebama kupaca, a moderne panel ograde i metalne ograde od panela će biti jednako atraktivne kao i kovane ograde.

Panel ploče, odnosno elementi postavljeni na čelične stupove, mogu imati različite oblike, zahvaljujući čemu ih je lakše iskombinirati uz zadanu nekretninu i stil u kojem se uređen i vrt i građevina.

 

Kako mogu izgledati panel ograde?

 

Svaki proizvođač ograda pokušava prilagoditi ponudu potrebama kupca što je više moguće. Zato je tržište puno raznih rješenja, a moderne panel ograde postaju sve raznolikije i zanimljivije. U ovoj širokoj kategoriji nalaze se one izrađene od različitih materijala.

Izgled može biti bliže modernoj jednostavnosti ili naprotiv, ograda se može odnositi na tradicionalna rješenja i izgledu klasičnih ograda, ovisno o preferencijama kupca. Moderan karakter ili klasičan izgled ograde omogućuje vam da ogradu prilagodite vlastitoj parceli, tako da se svatko može odlučiti za estetske i moderne ograde. Uz panel ograde često se u istom stilu nude panel ograde i vrata za vrt.

Jednako su popularne moderne ograde, kod kojih su odjeljci izrađeni od čelika obloženog prahom, kao i one gdje kompozit oponaša prirodno drvo. U vrlo neobičnim kompozicijama, panel ograde izgledaju kao kovane ograde. Visoka kvaliteta izrade i korištenje kvalitetnih materijala osigurava ne samo trajnost, već čini da ograda kod kuće i nakon mnogo godina izgleda lijepo.

 

 

Kakva bi trebala biti panel ograda za kuću u modernom stilu?

 

Moderna ograda je prvenstveno minimalizam oblika i jednostavnost. Svaki proizvođač ograda se trudi da u svojoj ponudi ima zanimljiva rješenja zbog kojih će nekretnina izgledati sjajno. Moderne ograde odlikuju se svojom jednostavnošću, ali i estetikom. Za njihovo postavljanje obično se koriste metalni elementi koji su zaštićeni praškastim premazom. Moderne ograde mogu imati vrlo zanimljive boje, ali najpopularnije su moderne crne, zelene ili smeđe ograde.

Moderne ograde mogu se kupiti zajedno s odgovarajućim ulaznim vratima i pješačkim vratima. Ulazna vrata i pješačka vrata kao i stupovi za ogradne ploče mogu imati istu boju kao i panel ploče. Također se možete odlučiti za drugu nijansu i uvođenje ekstravagantnih kombinacija koje će oživjeti sastav. Važno je zapamtiti da je kod takvih kombinacija najvažniji osjećaj ukusa i usklađivanje boja s cijelom kompozicijom.

Moderne ograde obično imaju jednostavne, vrlo geometrijske oblike. Popularne su metalne ograde u kojima dominiraju pruge i ažurni paneli. Uzorci su vrlo ekonomični, kako za jednu panel ploču, tako i za vrata.

 

Hoće li panel ograde odgovarati uz tradicionalnu gradnju?

 

Moderne ograde je moguće prilagoditi klasičnijim kompozicijama. Za parcele koje su uređene u tradicionalnom stilu, posebno će odgovarati kompozitne panel ograde. Oni ne samo da savršeno štite parcelu od nepoželjnih gostiju, već i savršeno uljepšavaju okoliš. Kompozitne ploče na tržištu oponašaju boju, uzorak i teksturu prirodnog drva, zahvaljujući kojima se lijepo uklapaju u klasične kompozicije.

Takve panel ograde mogu izgledati kao drvene ograde, jednako zanimljiva mogu biti ulazna vrata i pješačka vrata. Za izradu panel ograda u klasičnijem stilu biraju se kompozitne ploče koje mogu oponašati drvo, a istovremeno su izdržljivije i otpornije. Metalni elementi obojeni su crnom, smeđom ili zelenom bojom, štiteći ih od korozije i oštećenja. U slučaju takvih ograda vrijedi koristiti inspiracije s interneta, koje mogu pomoći u stvaranju estetske ograde.

 

Kako dobro odabrati klizna vrata za ogradu?

 

Moderne ograde trebaju služiti stanovnicima, tako da biste se trebali pobrinuti i za odgovarajuće ulaze. Ulazna vrata i pješačka vrata vrijedi kupiti zajedno s cijelom ogradom, zahvaljujući čemu će moderne ograde biti ujednačene po izgledu. I metalne ograde i ograde sa kompozitnim pločama imaju zanimljive dvojnike ulaznih i pješačkih vrata.

Na ogradu mogu biti montirana klizna ili zglobna vrata. Veličina ulaznih vrata ne smije biti manja od 2,4 m, dok pješačka vrata ne bi trebala biti manja od 90 cm. U slučaju da se ulazna i pješačka vrata nalaze u blizini granice parcele, trebali biste se odlučiti za takvu instalaciju koja će vam omogućiti otvaranje vrata prema unutrašnjosti parcele. Proizvode možete postaviti sami ili se odlučiti za profesionalnu tvrtku.

U našoj internetskoj trgovini Emmezeta možete pronaći razne ograde za dvorište kod kuće. Nadamo se da smo vam pomogli ako se ne možete odlučiti i da ćete pronaći onu koja se uklapa u vašu okolinu.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!