locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Organizacija radnog stola

Objavljeno: 2021-12-14 14:52:10
Kategorija: Blog

 

U roku od nekoliko mjeseci globalna pandemija prisilila je mnoge od nas da radimo na daljinu. Morali smo reorganizirati dnevni raspored i promijeniti način života. U kući ili stanu stvorili smo mjesto za rad i učenje. Stoga je našim sobama, a posebno stolovima, potrebna reorganizacija i funkcionalan raspored.

Jeste li znali da uredan prostor na poslu poboljšava koncentraciju? Zahvaljujući tome, vaša produktivnost i samopouzdanje se poboljšava! Nema više traženja olovke, nema zapetljanih kabela i razbacanih dokumenata. Imamo zanimljiv članak za vas koji će vam reći kako bi trebala izgledati dobra organizacija vašeg stola i kako organizirati stol! Radni stolovi, pultovi i ormarići, regali i police uvijek će biti savršeno organizirani.

 

7 ideja koje će olakšati organizaciju vašeg ureda kod kuće

 

Odjeljci u ladicama radnog stola

 

Organiziranje radnog stola i ladica pomaže u održavanju reda na stolu. Jedan od zanimljivih i vrlo funkcionalnih gadgeta su prozirni organizatori od pleksiglasa. Organizator ima brojne odjeljke što vam omogućuje odvajanje olovaka, spajalica, kartica, pečata.

Spremnici s odjeljcima olakšat će pohranu svih sitnica koje koristite tijekom rada. Zahvaljujući pravilnom rasporedu, možete biti sigurni da će sve što koristite i sitnice biti na jednom mjestu. Nema nereda za radnim stolom i dugog traženja spajalica, ljepila, škara i olovaka. Sada je sve pri ruci - savršeno uređeno. Takvi dodaci za namještaj su apsolutni hit!

 

Ploče iznad stola

 

Male kartice na kojima možete izraditi vlastiti popis "to do" ili zapisati datum važnog sastanka također će savršeno funkcionirati. Zahvaljujući ovim šarenim karticama, ništa nećete zaboraviti! Imamo plutene, kreda i magnetske ploče. Koju ćete odabrati ovisi o vašim individualnim potrebama. Prilikom odabira jedne od gore navedenih, vrijedi se prisjetiti njezine montaže. Iako je svaka kupljena ploča popraćena odgovarajućim priborom za montažu, on može biti različit - ovisno o veličini i težini ploče. Prije ugradnje ploče, ono što morate je ne samo odabrati pravo mjesto, već i pribor koji će biti potreban za montažu ploča.

 

Raspored dokumenata - organizacija radnog stola

 

Organiziranje stola također se odnosi i na organiziranje papira. Brzo i učinkovito spremanje i arhiviranje najvažnijih informacija. Nije dovoljno samo pravilno rasporediti dokumente, već ih urediti i pohraniti, tako da je uvijek lako pronaći određeno pismo koje tražite. Svakako odaberite:

· mape, segregatore,

· kartonske kutije, npr. od cipele,

· kvačice i spajalice dokumenata,

· naljepnice/samoljepljive etikete,

· markere i olovke,

· košuljice za dokumente,

· klamerice,

· bušilice papira,

· post it,

Na kraju obilježite segregatore i mape kako biste si olakšali potragu za određenim dokumentima.

 

Posloženi kabeli na vašem stolu

 

Zapetljani kablovi česti su problem za mnoge urede. Oduzimaju slobodan prostor i stvaraju kaos. Računalni monitori, punjači, pisači - mnogi uređaji i pribor zahtijevaju priključak na struju. Umjesto da ih vrtite ispod stola, koristite slobodan prostor za noge i koristite drugu mogućnost. Maskirajući kabeli omogućit će rupa u stolu kroz koju možete provući kabel monitora ili svjetiljke. Zahvaljujući tome, neće zauzeti prostor na radnoj površini. Vrijedno je odlučiti se za takav model stola, koji ispod rupe u radnoj površini ima malu policu na koju možete postaviti produžni kabel. Proizvođači prilagođavaju stolove koji vam omogućuju maskiranje kabela i njihovo organiziranje. Zahvaljujući tome, organiziranje stola postaje lakše.

 

Stalak za dodatni monitor

 

Održava monitor u razini očiju, zahvaljujući čemu sjedite uspravno i osjećate se ugodnije. Podizanje ekrana pomoći će smanjiti napetost vrata i leđa. Prostor ispod monitora može se koristiti kao prostor za pohranu dokumenata. Stručnjaci kažu da smo u uspravnom položaju u stanju uzeti više zraka, što se pretvara u bolju oksigenaciju tijela. Mozak tada radi učinkovitije, a osjećaj umora prestaje biti tako zabrinjavajući.

 

Gadgeti za radnu površinu:

 

· Telefonski stalak - omogućit će vam da jednostavno postavite svoj pametni telefon na takav način da je njegov zaslon jasno vidljiv, što će vam olakšati gledanje filmova ili fotografija. Osim toga, opremljeni su opcijom punjenja.

· Jastučić za laptop vam omogućuje da ispravite svoje držanje. Ima mogućnost punjenja i ventilacije, što eliminira rizik od pregrijavanja. Regulirat ćete loše držanje i izbjeći bol u vratnoj kralježnici.

· Stalak za slušalice omogućuje vam da jednostavno objesite slušalice na poseban držač. Zahvaljujući tome, vaša oprema nije samo dobro izložena, nego se i ne uništava. Slušalice obješene na stalak troše se mnogo sporije od onih koje su bezbrižno bačene.

· Stolna svjetiljka omogućuje vam da pravilno osvijetlite svoj radni stol. Glavno stropno svjetlo, nažalost, nije uvijek dovoljno. Pomaže vam da se usredotočite na posao i da vam bude ugodno za oči. Za one koji rade na računalu, noćne svjetiljke će dobro doći jer je u većini slučajeva moguće regulirati jačinu svjetlosti

· Stolni sat: ovo je osobni gadget potpisom, što je prekrasan ukras na stolu.

· Stolni planer za bilješke s kalendarom - ovo je osobni brzi podsjetnik, olakšava zapisivanje "zlatnih misli", a kalendar vam omogućuje označavanje važnih datuma.

 

Sažetak

 

GOTOVO!  Vaš radni stol je uredan, a organizacija uredske opreme je na visokoj razini. Čist i uredan stol je neophodan; to vam daje mogućnost da se usredotočite na zadatke na poslu. Konačno ćete otvoriti ladicu bez ikakvih problema i vaš položaj za stolom će biti odgovarajući. Pokušajte organizirati vrijeme i red će omogućiti potragu za važnim dokumentima. Dobro osmišljena organizacija stola promijenit će vaš rad.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!