locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Osvježite svoj životni prostor - ideje i inspiracija

Objavljeno: 2021-11-03 13:29:52
Kategorija: Blog

 

Upravo renovirate svoj životni prostor? U potrazi ste za idejama za uređenje i kako zanimljivo promijeniti razmještaj u interijeru? Želite udahnuti malo svježine prostoru u kojem boravite? Ništa lakše! Ako vam je to prevelik financijski zalogaj, umjesto da kupujete novi namještaj, upotrijebite onaj koji već imate kod kuće. Sve što vam je potrebno da biste uživali u svom osvježenom interijeru jest malo stvaralačke kreativnosti i vremena za čitanje ovog članka. Dat ćemo vam nekoliko ideja kako razmjestiti namještaj u prostoru tako da štedi vaše dragocjeno vrijeme, a učinak će biti zadivljujući. Restauriranje starog namještaja, koji se na prvi pogled može učiniti neupotrebljivim lakše je no što mislite. Regali za dnevni boravak ubrajaju se među namještaj koji može biti lijep i funkcionalan. Dovoljno ga je malčice osvježiti i prebojiti i već će izgledati kao da je netom stigao iz trgovine. Ono što ćete restauriranjem postići iznenadit će i vas same, a gosti će misliti da je namještaj koji ste prebojili potpuno nov.

 

Stari regal - korak po korak, restauracija!

 

Ako spadate među one koji od same pomisli na remonte i restauracije u interijeru dobiju glavobolju, imamo dobre vijesti za vas. Rezultati prave preobrazbe vašeg namještaja bit će takvi da će vaš regal izgledati kao nov za mali ulog novca, a ni vi se nećete imati previše posla. Osim toga, ako želite temeljitiju obnovu, kliknite na našu stranicu o namještaju u kategoriji dnevni boravak, restaurirajte interijer i šarmirajte sve svoje goste. Prije nego započinjete s restauriranjem, ne zaboravite pravilno zaštititi okolni interijer. Pod prekrijte folijom, također ne zaboravite prekriti predmete koji se nalaze u blizini namještaja na čijem ćete obnavljanju raditi. Dobra ideja je zaštititi i prozore zaštitnom trakom. Ovaj korak ne smijete preskočiti ako planirate bojiti regal. Dobra priprema prostorije je nužna. Zahvaljujući njoj možete biti sigurni da okolne predmete nećete umrljati bojom. Ako se planirate uhvatiti u koštac s temeljitom restauracijom regala, zasigurno će vam trebati dobar akcijski plan.

 

Ekspresna restauracija regala - možete sami!

 

Ova vrsta preinake ne mora biti duga, zamorna i iscrpljujuća. Ustvari, uključuje svega nekoliko jednostavnih koraka koji vam neće zadavati većih poteškoća. Vaš prvi zadatak je da maknete ručke, posebno ako su stare, oštećene ili jednostavno nisu po vašem ukusu. Također, pomno izbrusite površinu namještaja brus papirom. To će vam omogućiti da lako prebojite površinu novom bojom. Osim toga, operite plohe kako biste bili sigurni da su savršeno čiste prije bojenja. Zatim ih prebrišite i posušite. Tek tada možete započeti s nanošenjem slojeva boje bez ikakvih prepreka. Vodite računa o tome da plohe treba bojiti iznimno precizno ako želite da namještaj zadrži intenzivnu boju dugi niz godina i ako ne ne želite da dođe do odvajanja ili pucanja komadića boje. Kada je riječ o slojevima boje, nemojte stati na jednom – obično je optimalno nanijeti dva sloja. Kada se prvi sloj boje osuši, možete započeti s nanošenjem sljedećeg.  

 

Odaberite pravu boju za svoj regal

 

Odabir boje ovisi isključivo o vama i vašem ukusu. Možete se odlučiti za odvažne boje – žute i narančaste su ove sezone u modi, ili ćete pak prevagnuti u smjeru klasične elegancije. Sve nijanse sive, bež i smeđe će se, zahvaljujući svojoj univerzalnosti i bezvremenosti, savršeno uklopiti u svaki interijer. Komad namještaja restauriran na ovakav način vašem će prostoru udahnuti novu svježinu i karakter. Kvake-kugle i rukohvati također mogu dati poseban štih namještaju. Odrješite boje ovih dodataka privlačit će pozornost i istaknuti novi izgled u cjelini. Isto tako, obratite pozornost na boju zidova koji okružuju namještaj. Možda ćete i njih poželjeti obnoviti i prebojiti. 

 

Pustite mašti na volju!

 

Klasični regal uopće ne mora biti dosadan. Ukrasite ga otmjenim uzorcima po vlastitoj želji. Ako volite modernost, upotrijebite gotove forme i predloške geometrijskih uzoraka. Oni će vrlo dobro izgledati na namještaju jednostavnih linija. Međutim, ako vaš komad namještaja ima klasičan oblik i ukrasne kvake-kugle, koje namjeravate zadržati, jedinstveni karakter namještaja istaknite stavljanjem naglaska na ukrase nepravilnih oblika. Zlatne nijanse boja koje se brzo suše idealne su za ljubitelje sjaja i raskošnog glamur stila. Romantični detalji, kao što su srca ili sitno cvijeće, odlično pristaju uz rustikalni francuski stil. Ovi jednostavni detalji daju dodatnu snagu vašoj preobrazbi dnevnog boravka i kreiraju ukupan dojam koji će vaše goste oboriti s nogu.

 

Restauracija regala – grand finale

 

Ako bojenje zidova baš i nije vaša priča, uvijek možete upotrijebiti gotove zidne tapete raznovrsnih uzoraka, tekstura i boja. Ovo je rješenje dobro kada je riječ o zidovima, kao i kada planirate restauraciju namještaja. Na starom namještaju koji je načeo zub vremena, tapete i boje koje se ne prljaju pokazat će iznimno učinkovitima. Također, oblik ručki i kvaki možete odabrati prema vlastitim preferencijama: kvake-kugle i ručke za namještaj izuzetno su efektne i funkcionalne. Nakon njih vaši će ormarići dobiti posve nov izgled. Ako komode i ormarići za dnevni boravak također zahtijevaju ovakvu vrstu obnove, one su opet odličan izbor. U našoj ponudi pronaći ćete modele koji će se savršeno uklopiti u bilo koju vrstu interijera. Odaberite rješenja koja će vam služiti godinama i sigurno se nećete razočarati.

 

Promjena razmještaja iz temelja će osvježiti vaš prostor

 

Priželjkujete promjenu? Smatrate da vaš prostor vapi za temeljitom preobrazbom? Možda bi barem jednom dijelu prostora dobro došao manji ili veći remont? Ako volite eksperimentirati, uvijek je lako zamijeniti pojedine manje dijelove namještaja i pak napraviti novi razmještaj elemenata u prostoru. Možda se baš novi raspored pokaže funkcionalan i prikladan za vaš dom. Ne bojte se riskirati i provesti svoje originalne ideje u djelo. Ako se odlučite za restauraciju, prije bojenja nije možete odmastiti namještaj. Također, kvake i držače možete zamijeniti novima, izrađenima od trajnijeg materijala. Temeljito restauriranom regalu, koji je možda u vlasništvu vaše obitelji već generacijama, udahnut ćete potpuno novi život zahvaljujući ovakvim jednostavnim zahvatima.

 

Obnovljeni regal traži i efektne dodatke

 

Regal je temeljito i pomno renoviran, ali vam na njemu još uvijek nešto nedostaje? Želite impresionirati svoje goste do kraja? Da biste zaokružili promjenu, morate povesti računa i o elegantnim dodacima koji će upotpuniti cjelokupni dekor vaše prostorije. Razmislite, primjerice, o otmjenim okvirima za obiteljske fotografije ili porculanskim figuricama. Ukrasi ove vrste do te su mjere univerzalni da ih vrlo lako možete uskladiti sa stilom svog prostora. Osim toga, oni će vrlo lijepo istaknuti svježinu namještaja koji ste upravo obnovili.

 

Regal u spavaćoj sobi – jedinstvena preobrazba

 

Regal je doista višenamjenski komad namještaja i može se naći ne samo u dnevnom boravku, već i u drugim prostorijama - na primjer, u spavaćoj sobi. U komode možete odlagati najnužnije stvari i tako si osigurati nešto više prostora. Ako regal u svojoj spavaćoj sobi želite renovirati iz temelja, osim oko čišćenja i bojanja, potrudite se i oko njegova poliranja - ovo ćete učiniti brus papirom. Pri uređenju sobe zasigurno vam može biti koristan naš namještaj za spavaću sobu. U bogatoj ponudi su, između ostalog, prostrani noćni ormarići i madraci na kojima vam jamčimo miran san. Kada je riječ o spavaćoj sobi, svakako je najvažnije da se u njoj osjećate ugodno.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!