locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Viseća fotelja u obliku čahure za uređenje doma i vrta

Objavljeno: 2022-05-10 15:49:50
Kategorija: Blog

 

Viseće vrtne fotelje koje se obično nazivaju čahurama bit će obvezni element uređenja modernih vrtova 2022. godine. Takva izvješća potvrđuju krajobrazni arhitekti i dizajneri vrtnih prostora. Prošle sezone na tržištu su uglavnom dominirali modeli s pojedinačnim sjedalima. Uredne, kompaktne ljuljačke bile su rado birane ne samo za vrtove, balkone ili terase, već i za unutrašnjost kuća i stanova. S obzirom na veliko zanimanje za fotelje u obliku čahure, proizvođači vrtnog namještaja pripremili su za nadolazeću sezonu mnogo širu ponudu, uključujući modele za dvije, pa čak i tri osobe.

Ako sumnjate da je viseća stolica u obliku čahure dobro rješenje i pitate se isplati li se ulagati u nju, odgovore na pitanja dobit ćete u članku. Reći ćemo ne samo o najvećim prednostima vrtnih fotelja, već i o tome kako odabrati viseću vrtnu fotelju koja savršeno odgovara dizajnu interijera i potrebama vlasnika.

 

Kupujete viseću fotelju u obliku čahure - na što vrijedi obratiti pozornost?

 

Viseća fotelja montirana na okvir ili na strop jedan je od najudobnijih komada namještaja za kuću i vrt. To potvrđuje i stalno rastuća popularnost stolica za ljuljanje. Svake godine na tržištu se pojavljuju novi zanimljivi modeli koji se razlikuju po obliku, materijalu, boji i načinu montaže. Trenutno je izbor toliko velik, a pronalaženje modela koji se savršeno uklapa u odabrani interijer može se pretvoriti u pravi problem. Ako ne znate koju viseću stolicu odabrati, provjerite dolje prikazane parametre. Ove najvažnije značajke određuju udobnost i funkcionalnost viseće stolice za ljuljanje.

 

Najbolja viseća fotelja – materijal izrade

 

Prvo i istodobno najvažnije obilježje pojedinih modela visećih stolica je materijal izrade. Većina sjedala vrtnih fotelja s otvorenim tkanjem izrađena je od umjetnog ratana ili prirodnog ratana. Fotelje izrađene od ratana ili umjetnog ratana nesumnjivo su čvrste i izdržljive, ali prije svega otporne na promjenjive vremenske uvjete, a time i idealne za vrt. 

 

 

Gdje pronaći savršenu viseću fotelju

 

Ako želite kupiti viseću fotelju od umjetnog ili prirodnog ratana, svakako posjetite naš vrtni odjel ili provjerite webshop ponudu. Za nadolazeću sezonu pripremili smo širok asortiman vrtnog namještaja.

 

Vrste visećih fotelja - broj sjedećih mjesta 

 

Pojedine viseće fotelje razliku se ne samo po obliku, boji i materijalu, već i po broju sjedećih mjesta. No, to nije slučajno. Trebala bi omogućiti svima, čak i najzahtjevnijim kupcima, da pronađu model prilagođen njihovim potrebama i očekivanjima.

 

Viseća stolica za jednu osobu

 

Klasična viseća fotelja je model za jednu osobu, pored nje se sve više pojavljuju ljuljačke s dvostrukim sjedalom. Dvostruka viseća fotelja je vrtni komad namještaja namijenjen opuštanju nasamo ili u dvoje.

 

Dvostruka viseća fotelja

 

Viseću dvostruku fotelju rado biraju obitelji s djecom, veliko udobno sjedalo, obloženo mekim jastucima, omogućuje dvjema osobama da je slobodno koriste u isto vrijeme. Dvostruka viseća fotelja također može biti idealno rješenje za parove ili prijatelje.

 

 

Viseća stolica montirana u strop ili na okvir

 

Postoji još jedna tehnička značajka na koju vrijedi obratiti pozornost pri odabiru viseće stolice - način montaže. U ponudi većine trgovina vrtnim namještajem će se pronaći uglavnom dvije vrste fotelja: fotelje na okviru ili viseće fotelje za montiranje u strop.

Čelični okvir je verzija koja će vam omogućiti korištenje fotelje izvan kuće, na mjestu koje nema tehničke predispozicije za vješanje ljuljačke. Montažni komplet u ovom izdanju uključuje čvrsti metalni okvir i pleteno sjedalo. Fotelje montirane na poseban okvir daju mogućnost postavljanja na bilo kojem mjestu. Ako planirate kupiti takve fotelje za unutrašnjost kuće, svakako obratite pozornost na dimenzije namještaja. Okviri na kojima je obješena čahura imaju velike dimenzije, pa se mogu pokazati prevelikima, na primjer, za dječju sobu. Viseće stolice u maloj dječjoj sobi, koje vise sa stropa imat će mnogo bolji efekt. Nedostatak okvira je ogromna ušteda prostora, što je u slučaju dječje sobe velika prednost.

Naravno, vrijedi napomenuti da su čahure fotelje ne samo za djecu, već i za odrasle. Sve se više pojavljuju kao dekorativni element dnevnih boravaka. Iako se mora priznati da najbolje izgledaju na balkonu, terasi ili u vrtu.

 

Viseća vrtna fotelja - najveće prednosti

 

Teško je ne složiti se s tvrdnjom da je viseća stolica pun pogodak i savršen komad namještaja za gotovo svaki vrtni aranžman. Neobična značajka viseće fotelje je ta da se dugo nježno njiše kada se jednom pokrene. U slučaju kada ljuljačka stoji vani, vjetar je dodatno lagano njiše tako da nesumnjivo pruža ugodno iskustvo.

Viseće fotelje od umjetnog ratana izuzetno su izdržljive, ne iskrivljuju se i ne blijede pod utjecajem nepovoljnih vremenskih uvjeta kao što su kiša ili intenzivno UV zračenje. U jesen i zimi dovoljno ih je pravilno zaštiti posebnim pokrivačima za vrtni namještaj.

Plastika, od koje se izrađuju viseće fotelje, lagana je kao i njihov prirodni pandan - ratan. Kao rezultat toga, idealna je za balkone i terase, čiji vlasnici često vole mijenjati raspored namještaja. Jedna osoba je dovoljna za pomicanje fotelje s mjesta na mjesto.

Zahvaljujući svojem prepoznatljivom obliku, ovaj udoban komad namještaja daje ozbiljan stil vašem dvorištu.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!